Oazu Nantoi a “glumit” …

1. În primăvara lui 2005, perioadă când la Chişinău mocnea o situaţie “revoluţionară”, Oazu Nantoi, liderul de atunci al social-democraţilor din Republica Moldova a fost întrebat de reprezentanţi ai mass-mediei dacă în Moldova este posibilă o revoluţie. Răspunsul a fost unul “glumeţ”: “mămăliga nu explodează”. (NB: termenul de “mămăligă”/”mămăligar” este folosit de ruşi în calitate de poreclă faţă de moldoveni).

2.  Evenimentele care au avut loc în Republica Moldova în aprilie 2009 au fost calificate în mass-media ruseşti drept “revoluţia mămăligii” sau „revoluţia mămăligarilor”.

Întrebare: Dacă politicienii noştri nu ne respectă cum ar putea să ne respecte străinii?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

103 răspunsuri la Oazu Nantoi a “glumit” …

 1. Andrei spune:

  Ia mai lasati mai moale cu supararile astea mamaligoase. Respect pentru domnu’ Nantoi. Vorbeste ceea ce gindeste. Si spune lucrurilor pe nume.

  Ce nu ati spune , Veaceslav, oricum e stiut faptul ca neamul nostru are un iz de mamaliga. Si in loc de a recunoaste si a critica lucrul asta, lumea incearca sa jeleasca si sa consoleze, sa-si gaseasca scuze pentru faptele mamaligoase care sunt destule in istoria noastra (de altfel si a altora :) )

  Daca o sa ridem de neajunsurile noastre, o sa le depasim. Daca o sa ne ascundem de ele, tot acolo raminem.

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. CS spune:

  Porcii sa-si ia gandul de la mamaliga

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. alec spune:

  “termenul de “mămăligă”/”mămăligar” este folosit de ruşi în calitate de poreclă faţă de moldoveni” si bulgarii ii fac pe romani mamaligari. in general asa le ziceau toti slavii romanilor din valahia,ardeal,moldova.

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. Vasile spune:

  Asta este veche de tot. Iar expresia originala a fost lansata Silviu Brucan referitor la romani in preajma revolutiei din 1989. Oazu Nantoi doar a repetat o expresie care e veche de 15 ani in Romania care este extrem de notorie.

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. Iri spune:

  Eu sint autocritica, si vreau sa zic ca a avut dreptate intr-o oarecare masura Nantoi. Pe citi i-am vazut vorbind cu spuma la gura despre evenimentele din aprilie…, pe care le-au vazut la televizor…

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. maxim spune:

  И что в “mămăligă”/”mămăligar” обидного? Также итальянцев называют макаронниками, французов лягушатниками, немцев сосисочниками(где-то слышал такое) и ничего особо постыдного в кулинарных предпочтениях народа я лично не вижу. Это – часть культуры. Может быть автор стыдится своей культуры? А вообще, я давно заметил что этот блоггер проблемы из пальца высасывает и раздувает из мухи слона. Кстати, еще вспомнил: украина – сало, горилка и бабы, россия – водка, балалайка, медведи и шапка-ушанка :) Меньше истерики, уважаемый автор :)

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. ion spune:

  Bai Maxim…ai zis o vorba inteleapta. Iar Nantoi tot ceva intelept a zis.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. cereşar spune:

  Domnule Stavilă chiar începeţi să lansaţi declaraţii populiste. Eu înţeleg că vin alegeri antecipate şi cînd o să revin comuniştii la putere, dumnevoastră primul o să fiţi împins în praful ARHIVEI, pentru că aţi făcut parte de aşa numită comisie lui Ghimpu. În Rusia trebuie să fiţi numit persoana non grata …

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. XXL spune:

  Pai eu cred ca rusii au dreptate pe undeva…. Cu ce ne0am ales dupa 7 aprilie 2009? O societate si mai divizata si niste criminali care nu au fost pedepsiti….. Vre-o 150-200 de politisti, au farmat toti tinerii in seara ceia… daca eram ceceni noi…, va dati seama ca pina-n dimineata ardeau in flacari toate comissariatele, erau sa fie politisti cu sacul morti…., farimati, singe in toata tara…., dar asa…, toti au fugit pe la casele lor si…., gata revolutia…., pai cine sintem noi…., nu mamaligari?
  Asa ca nu trebue sa ne suparam, sintem cine sintem si punctum!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Vladimir spune:

   Si ce spuneti de mai mult de 200 politisti umiliti, batuti, paliti de o turma de criminali?

   Răspunde
   +1 -1  0
   • XXL spune:

    Acesti politisti au dat juramintul ca vor servi tara chiar si cu pretul vietii lor, dar nu cu pretul la alte vieti nevinovate! Poiltia trebue sa-si stie locul ei in societate, sa nu incerce sa bage frica in oameni… Observati in Caucaz…., daca un politist a maltratat pe cineva, pina a doua zi ori politistul ori cineva din familia lui trebue sa sufere…., e dur, dar e drept!

    Răspunde
    +1 -1  0
   • nina gonta spune:

    DACA ESTI SI TU POLITIST BATUT ,A TUNCI CRED CA ESTI IN MILITIAAN AL LUI SMIRNOV.. TREBUIA SA INCASEZI MAI MULTA BATAIE .. POATE ITI TINEAI ACUMA CLANTA INCHISA

    Răspunde
    +1 -1  0
 10. Vladimir spune:

  Asteptam sa revina PCRM la putere. Chiar foarte. Ne-am saturat de “poliglotu” nostru, de “pragmaticul”, de “pacificator politic”.
  Avem nevoie de o conducere stabila si STATALISTA. Unica forta care satisace criterii – PCRM.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Andrei spune:

   cred ca ai vrut sa spui SATANISTA, dar ai gresit.

   am auzit noi deja povestile voastre cu zmai si balauri. Precum ca liberalii au sa faca a doua zi unirea cu Romania, ca Moldova isi va pierde independentza, blablabla. prapaditii de kommici au dat-o in bara cu sperieturile astea de doi bani inca la alegerile precedente.

   Cine ca cine, dar taman komicii sunt primii care sunt gata sa vinda tzara. Reidman si cu Tkaciuk intotdeauna au optat pentru unirea cu Rusia-Belarus-Kazah. Stepaniuk, Misin si altii de teapa lor totdeauna au plins dupa Soiuzul pierdut si au jurat de zeci de ori lui Ziuganov la moskova, restabilirea imperiului Sovietik (poate sub o alta forma, nu conteaza). Varonen si restul timpitilor tot mai taraganeaza iesirea din CSI, cu sperantza sa mai ramina sub aripa moskovei.
   Asa ca uite cine vorbeste despre statalism. ma prapaditilor, chiar voi strigati “hotzul” cind va sunt murdare labele ?

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vladimir spune:

    Iesire din CSI – cea mai nebuna ideea care poate sa apare numai intr-un creier bolnav.
    Rezultatul imediat va fi – pierderea tuturor pietilor de export si introducerea vizelor pentru moldoveni, asadar
    nici un gaster nu se va mai servi rusilor construindu le casele si trimitind aici copeici din care se compune “budgetu”
    nostru.

    Răspunde
    +1 -1  0
  • nina gonta spune:

   da . satanistii tai te asteapta la moscoca , boseacule

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vladimir spune:

    Lari “sotia” lui Stefan a plecat, Druc a plecat, Ilascu a plecat, nu crezi ca e rindul tau sa ti faci bagajele – gara – Romania Mama?

    Răspunde
    +1 -1  0
 11. Vladimir spune:

  Poporul republicii a dat raspunsul clar puterii nationaliste de la Chisinau – NU VA MAI DORIM. Vin alegirile si speram sa scapam de unionisti si antistatalisti. Unica forta care este statalista si are mandria fata de simplu fapt ca suntem moldoveni e PCRM. Respectiv si va castiga.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Andrei spune:

   … unionisti , antistatalisti. blablabla.

   Unde vezti tu ma unionisti? Faptul ca actualul guvern a dat gardul de sirma jos, a inceput o discutie civilizata cu vecinii, a eliberat trecerile de frontiera, urmeaza sa scoata si vizele. asta la voi este unionism?
   ba prapaditilor, voi daca vreti sa traiti inchisi dupa gard ghimpat, marh nahren in korea de nord, si lasati oamenii sa traiasca liber.

   voi sunteti bolnavi la kap, in rusa asta se numeste “мания преследования”.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vladimir spune:

    parca i rusa printr un”decret special” liberalodemocrat si tolerant este interzisa aici?

    Răspunde
    +1 -1  0
   • Vladimir spune:

    Libertatea fata de bani si fata de serviciu – unica libertatea care ne-a adus alianta care nu mai exista.
    Cineva sa scoata vizele? Esti asa de naiv? N-ai cumva 13 ani? Vizele =vor fi scoase doar atunci cand Moldova dupa nivelul de trai va fi ca si statele membri UE. Ceea ce imposibil cu orice guvernarea in urmatoarele 50 de ani. Facem pariul ca vizele sunt
    au fost si vor fi?
    Daca nu vrei sa ai probleme cu vize (cum eu nu le am) – castiga o pozitie buna intr-o companie cu venituri legate si confirmabile -
    si toata lumea e deschisa pentru tine.

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 12. XXL spune:

  PCRM sa invinga? Ar fi catastrofa pentru Moldova! Din cauza PCRM, astazi sintem izolati de lumea civilizata! Puterea PCRM este in saracie si dezinformare!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Am devenit mai bogati cu cvartetul liberal (numai sincer?). E o intrebare ritorica.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • nornegru spune:

    Mai Vladimire,
    vaz ca “mesteci” bine limba asta a mamaligarilor!!!Ce te superi ca dl Stavila nu ti-a dat voie sa scrii in ruseste!! Nu limba mamamligarilor cea care e si trecuta in Constitutia voastra!!! Felicitari deci ca ai invatat Limba Romana! Suna frumos limba asta , este? E melodioasa ca toate limbile neolatine
    Asa ca , Vladimire dragule, eu te botez pre romaneste si iti zic Vladimirescu!! Este ca suna bine si pe ruseste?Are aceeasi radacina slava si s-a ajuns la forma asta prin calchierea vechii slavone. Ar veni cam asa: a lui Vladimir, sau daca vrei mai …ruseste ,Vladimirovici.

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Nici o problema, sunt internationalist, poti sa ma numesti si in stil romanesc Vladimir = Vlad.
     De fapt in limba rusa e altfel – Vlad = Vladislav. Dar nu conteaza ca sunt cetatean si patriot al Republicii Moldova.
     Da, imi place sa vorbesc limba moldoveneasca, insa doar cind nimeni nu mi pune limba pe gat. E foarte melodiasa
     si suna mai frumos decat rusa, desi rusa imi place mai bogata lexic si frazeologic, orice limba are menire si ajunsuri/neajunsuri.
     Cu marea placere o vorbesc cu prieteni-moldoveni, cu romani, cu oameni de care am respect.
     Insa cind cineva ma indica unde si in ce limba trebuie sa vorbesc – ma opun categoric si folosesc avand dreptul legal
     numai ruseste.

     Răspunde
     +1 -1  0
 13. babu spune:

  @Vladimir
  Iari apari , fascistule rus? Distrugatorule de tara, teroristule, cum te mai rabda pamantul? Ai doua nume, Vladimir si ceresar, dar tot un criminal fara scrupule ramai. tu esti promotorul fascismului rus, promovat de edinaia rossia. iar pcrm nu v-a ajunge la putere, ca nu are cum. Si nu mai vorbi limba criminala a ocupantilor barbari rusi, asasinule!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   text şters: se acceptă textele în limba română

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vladimir spune:

    Libertatea de a sterge texte si opinii incomode expuse intr-o limba oficiala a Republicii?

    Răspunde
    +1 -1  0
    • nina gonta spune:

     da de ce, potaie , limba ta rusa trebuie sa fie pe pamantul parintilor mei ,limba oficiala , dar ucraineana ,armeana , bulgara si altele , nu ? tu eszi cu coarne? .. atunci ,cand o sa fie limba romana OFICIALA la moscova , atumnci sa pretinzi si tu ca rusa este oficila in moldova ! ai inteles ?

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Vladimir spune:

      Din simplu motiv ca e limba materna pentru 25-30 la suta din populatia RM (si asta fara Transnistria, ca Transnistria
      din cauza nationalistilor ca tine, pare mi se ca pierduta pentru totdeauna)

      +1 -1  0
      Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
     • Vladimir spune:

      Ai calculat ca la Moscova 20-30 la suta vorbesc moldoveneste? Daca da, cred ca numaidecat trebu limba de stat declarata.
      Dar cite din aceste 20-30 (sic!) sunt acolo cu registratia valida?

      +1 -1  0
     • Vladimir spune:

      Si inca ceva – eu nu pretind ca rusa e oficiala. Sa stii ca RUSA ESTE OFICIALIZATA IN MOLDOVA,
      daca nu ai stiut.
      Si nici alianta voastra iubita (RIP) NU S-A INDRAZNIT SA SCOATA STATUTUL OFICIAL LIMBII RUSE.

      +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Nu cred ca e etic sa stergeti comentariile in rusa. Ok. D-nul Stavila daca sunteti asa de “echidistant” o sa stergeti si toate textele
   in limba engleza daca vor veni?
   In plus va REAMINTESC ca RUSA e LIMBA OFICIALA DE COMUNICARE INERETNICA IN REPUBLICA MOLDOVA.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Dr. Veaceslav Stavila spune:

    Dvs. vi se pare corect ca în Republica Moldova, ţară în care ruşii constituie 5,9 %, iar românii 79 %, limba de comunicare să fie rusa?

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Dvs Va pare corect ca limba sa nu fie oficializata daca limba asta este limba materna pentru 25-30 la suta?
     Si nu conteaza pentru cine ea este materna – pentru rusii, moldoveni-mancurti (cum arogant sa le numiti),
     ucraineni. E un triuc special dar destul de evident – sa dezbinati minoritati dupa criterii etnice (divide et impera)
     Si in al doilea rand – daca nu stiti – romani s-au declarat doar 2 la suta in timpul ultimului recensamant. Adica,
     voi, romani, sunteti o minoritatea agresiva.

     Răspunde
     +1 -1  0
     Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
     • Vladimir spune:

      Si raspundeti Va rog clar la intrebarea mea (chiar Va rog frumos) un simplu “da”, sau “nu” fara echivocuri.
      Daca vine textul in engleza tot s-o stergeti fiind “echidistant”?

      +1 -1  0
     • Dr. Veaceslav Stavila spune:

      Cred că limbajul Dvs. este agresiv şi velicorus… Oricum, este lăudabil că scrieţi în limba română…

      +1 -1  0
     • Vladimir spune:

      Totusi n-am primit raspunsul clar la intrebarea, doar niste caracteristici ofensive referitor la limbajul meu
      Deci evitati raspunsul direct. Ok, ati putea raspunde, insa ati comortat arogant ignorand simpla intrebarea,
      ceea ce mi permite sa raspund p-u Dvs – ati publica text macar in suahili numai nu in rusa, deoarece
      am impresia ca sunteti rusofob si xenofob.

      +1 -1  0
     • Vladimir spune:

      Si inca ceva, n-am nevoie de laudele Dvs. Nici nu v-am rugat sa “ma laudati”. Scriu moldoveneste ca
      pentru mine nu limba conteaza ci opinia expusa prin ea, ceea ce ma deosebeste de Dvs.

      +1 -1  0
     • nornegru spune:

      S-au declarat 2% romani in Basarabia? Ai pus punctul pe I Vladimirecule(nume istoric mare pt romani , desi a fost ofiter in armata tarista!) un singur lucru ai uita sa spui , dragutle bace Vladimirescu despre recansamnatul tau comunist!!! Acela nu a fost recensamant!! A fost un simulacru de recensamant!! Sau mai bine zis un recensamant cu … pistolu pe masa si cu creionul inghesuit in pumnul mamaligarilor!!
      Or, un recensamant se face fara … pistoale , fara sule in coaste si nu cu creionu pus in mana celui care il crezi tu ca-l poti minti si stapani. Cu alte cuvinte, vreau sa zic , mai lasa-ne cu inimidarile tale de rusnac certat cu insai generozitatea marii culturi rusesti!!!
      Mai citeste odat pe Boris Pasternac, de pilda. Sau daca vrei si pe Ana Ahmatova!!! au alta judecata decat tine. Incearca!!!Nu ricica pumnul la nimeni si nu se va ridica niciu pumn impotriva ta!!!Lasa-i tu pe romani in pace si i-al la rost pe stalin al tau care a semnat cu hitler tratatul Ribbentrop-Molotov!! Se aude Vladimirescule?!!

      +1 -1  0
      Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
   • nina gonta spune:

    interetnica este limba intre etnii , da nu intre bastinasi.. daca vrei sa comunici cu bastinasii vorbesti in limba bastinasilor ! Noi , moldovenii suntem bastibasi aici ,iar limba noastra corect se numeste limba romana , nu cum au numit-o bolisevicii -ocupanti >moldoveneasaca !Ai inteles , potaie comunista !

    Răspunde
    +1 -1  0
 14. XXL spune:

  Nu mai bogati, dar mult mai liberi…., iar dupa libertate, vine si bunastarea! Asta este dovedit in toata lumea Occidentala!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Aha si in Africa unde sunt asemenea Banana Republic – foarte liberali, cu spirtul cu adevarat national si independenti de colonisti
   anglosaxoni sau francofoni (am in vedere Rwanda si restul). Vine, vine bunastarea, Rwand-iana, liberala, cu adevarat nationala :)

   Răspunde
   +1 -1  0
   • nina gonta spune:

    DACA NU-TI PLACE , STERGE-O LA PUTIN , CINE TE TINE ? CU UN BOSEAC MAI PUTIN LA NOI , CA NE-AM SATURAT DE VOI , DE AROGANTA SI DE NESIMTIREA VOASTRA

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Vladimir spune:

     Nici un fel de aroganta, am respectul p[rofund fata de moldoveni, stimez si imi place limba lor. Insa pentru totdeauna voi
     lupta impotriva nationalizmului, xenofobiei si netolerantei – adica impotriva filozofiei natiei supreme si minoritatilor
     lezate in drepturi. E filozofie are ca punct final fascizmul, sau daca minoritatile sunt organizate, (dar suntem
     organizati aici) – razboiul civil. Vreti asta? Mai vreti sa repetam lectiile anului 92? E putin?

     Răspunde
     +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Libertatea de a suprima presa incomoda – NIT, Omega, Moldova Suverana?
   Libertatea antisemitizmului (profanarea sinagogei, profanarea Hanukk-ei anul trecut)?
   Libertatea criminalilor (situatia in strazile ne aminteste de anii 90)?
   Libertatea contrabadnistilor? (doar intra in google.com (care nici pe de parte nu este rus – si introduce doua cuvinte – tigari si
   filat – rezultatele vor fi self-explainable)..

   Răspunde
   +1 -1  0
   • nornegru spune:

    Ce libertate vrei sa-ti acordam Vladimirescule, noi romanii? Libertatea de a ne minti in fata, de a ne face sa uitam cine suntem si sa veniti voi sa anexati Romania la Imperiul Rus?Libertatea de a ponegri pe romani cum vrea muschii tai? De a ne turna in cap toate zoaiele mincunilor tale despre romani si istoria lor? Ce vrea “moldova ta suverana” mai Vladimirescule altceva de cat sa bage cu forta in mintile oamneilor ca revine …Rusiei toata Moldova de la Carpatii Orientali pana la Nistru!!

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Nu mi pasa politica Rusiei. N-am nimic comun cu ea. Sunt cetatean si patriot al RM.
     Rusia este dirijata de un clan oligarhic burghez. Am dezgust profund fata de politica actuala a Rusiei. Asadar
     sparge-ti odata steereotip rus = putinist = adept tandemului intre acesti doi oligarhi = patriot rusiei contemporane.
     Rusia nu a facut nimic pentru mine si nu va face atat timp cind in conducerea ei sunt asa oameni ca Putin si
     Medvedev. Respectiv nimic bun ea nu va face si pentru alte tari.
     Rusia n-are nici o politica, nici o ideologie. Chiar si Romania are ideologia de stat, pan-romanizmul, nationalizmul,
     insa Rusia e o tara pierduta, ca nu poate exista un stat fara ideea nationala.

     Răspunde
     +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Pai, te crezi roman – crede asa, nimeni nu te interzice care-i iproblema nu inteleg.

     Răspunde
     +1 -1  0
 15. toma spune:

  ‘Am devenit mai bogati cu cvartetul liberal (numai sincer?). E o intrebare ritorica.” – da cu limba rusa de stat vor da vacile mai mult lapte ?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Nu optez pentru limba rusa ca limba de stat. Ea si fara acest statut este si de iure si de facto legitimizata in RM.
   Asadar intrebarea despre vacile dispare. Sau asteapta un pic.. Vacile cu care comunici in limba de stat dau mai multa lapte
   ca asa de actuala va pare problema limbii? :)

   Răspunde
   +1 -1  0
 16. paolo spune:

  Stimate D-le Stavila! Aratati, va rog frumos, “în mass-media ruseşti” unde se foloseste expresia “мамалыжная революция”? Puteti sa-mi dati un link?

  Răspunde
  +1 -1  0
 17. Diana spune:

  Nu va suparati, ca ne numesc altii mamaligari si va spun de ce: Porumbul contine aur, iar aurul se gaseste in celulele creerului! (spun aceste lururi ca specialist in alimentatie!)
  Deci cei ce mananca mamaliga sunt mai destepti (pe bune)!
  Porumbul mai contine tocoferol ( in cantitati suficiente in comparatie cu graul de ex.) – deci barbatii neamului nostru au fost si sunt mai vigurosi! Hraniti si copiii cu mamaliga min de 2 ori pe saptamana!!!!!

  Răspunde
  +1 -1  0
 18. cereşar spune:

  Vladimir te susţin
  şi ştiu că aşaca noi săturaţi de Alianţa pentru Euro sunt mulţi. La alegeri noi o să votăm pentru partidul stabilităţii, pentru stataliştii.
  Grecianîi-preşedinte
  Dodon-prim-ministru
  Voronin-spicer a parlamentului
  şi nici o coaliţie cu trădatori
  SUS PCRM
  Jos AIE

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Respectul meu si tuturor moldovenilor care mai au mandria nationala si nu sunt otravite de propaganda de peste Prut! Respectul meu personal Ceresar! Impreuna, noi, moldoveni, gagauji, rusii, evrei, ucraineni vom construi o tara intr-adevar libera, unde nu se inchid reviste si canale incomode, unde nu sunt interogati copii la comisariate, unde nu sunt urmarite penal persoane care au salvat statul NOSTRU COMUN pe 7 aprilie.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • nornegru spune:

    Mai , Vladimirescule!!
    du-te tu in Rusia ta si fa ppropaganda pentru drepturile omului!! nu imi impui mie capul ca roamn cu ineptiile tale!! fa un regim cu adevarat democratic in Rusia ta si apoi vino sa-mi spui mie care sunt drepturile omului:gagauzi,ucrainieni, evrei si cati mai vrei tu sa-i speli pe creieri!! Tu si rusii tai vorbiti de drepturile omului? Aveti voi tupeul asta? O Europa intreaga va spune ca nu!! Vedea-te-as la CEDO cu ideile tale imperial;ist rusesti cu tot!!!
    Cui vrei tu sa bagi pumnul in gura si sa mai ai si obraznicia sa sustii ca e democratic ce faci?

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Nu mi pasa politica Rusiei. N-am nimic comun cu ea. Sunt cetatean si patriot al RM.
     Rusia este dirijata de un clan oligarhic burghez. Am dezgust profund fata de politica actuala a Rusiei. Asadar
     sparge-ti odata steereotip rus = putinist = adept tandemului intre acesti doi oligarhi = patriot rusiei contemporane.
     Rusia nu a facut nimic pentru mine si nu va face atat timp cind in conducerea ei sunt asa oameni ca Putin si
     Medvedev. Respectiv nimic bun ea nu va face si pentru alte tari.
     Rusia n-are nici o politica, nici o ideologie. Chiar si Romania are ideologia de stat, pan-romanizmul, nationalizmul,
     insa Rusia e o tara pierduta, ca nu poate exista un stat fara ideea nationala.

     Răspunde
     +1 -1  0
     Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • nina gonta spune:

   ai cazut din cires?

   Răspunde
   +1 -1  0
 19. palade spune:

  Mamaligari sunt numiti si italienii de nord(Lombardia, Veneto) de cei din sud. Polentone=Mamaligar
  Mamaliga face parte din mancarea nationala in zeci de state ca Bulgaria, Elvetia, Austria, Ungaria, Italia, Brazilia, Franta(Corsica), Venezuela, Mexic, Argentina, Uruguai etc.
  Azi Mamaliga ca si alte gustari simple, traditionale sunt servite la restaurante de lux.
  TRAIASCA MAMALIGA si Mamaligarii!

  Răspunde
  +1 -1  0
 20. Vasile spune:

  Vladimir, esti agresiv, prost si neinformat. Mai invata bunele maniere si apoi apari cu anumite comentarii in spatiul public. Eu nu as permite unor asemenea mitocani sa comenteze in spatiul meu. Sper ca domnul Stavila va proceda la fel. Si nu este rusofobie sau altceva cum te vei repezi sa spui este bun simt si CIVILIZATIE, un cuvant strain comunistilor.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Agresiv poate fi un nationalist si nu un internationalist, care judeca dupa fapte, si nu dupa culoarea pielii, etnie, limba vorbita.
   Daca un om nu a atins in viata nimic el n-are cu ce sa laude sa se manifisteze in afara de limba si etnie.
   Bunele maniere? Despre care maniere vorba – doar citeste de cate ori am fost amenintat si ofensat – eu, rudele mele, poporul moldav si rus. Dar pe d-nul Stavila asta nu-i prea interesant – pentru el principal in ce limba scrii, si nu ce limbaj folosesti – unul inteligent sau de piata. Altfel el ar fi sters toate mesaje care ofenseaza intreg poporul, personalitatea mea, si – ceea pentru ce intr-adevar cineva poate sa sufere foarte grav – rudele mele.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • nina gonta spune:

    un rus poate fi internationalist ? ma faci sa rad ! un rus poate fi numai SOVINIST

    Răspunde
    +1 -1  0
   • nina gonta spune:

    daca n-ai fi un comunist imputit , n-ai face aici propaganga lui voronin ,ne-ai respecta si ai vorbi limba noastra, ca esti pe pamantul nostru nu la moscova /apropo noi cand mergem la moscova vorbim ruseste din respect pentru rusi si nu batem cu pumnul in masa ca ei sa ne vb limba noastar la moscova !/ Asta este deosebirea DINTRE NOI SI VOI . Daca vrei respect ,RESPECTA !.. DEACEAA SI TE MAI INJURAM PE AICI CA NE-AM SATURAT DE VORONIN SI LENIN AL VOSTRU SI DE VOI ,CARE NU NE LASATI SA TRAIM IN LEGEA NOASTRA, DAR NE BAGATI PE GAT COMUNISMUL SI PORCEALA VOASTRA.
    NE-AM SATURAT DE RUSII OBRAZNICI !

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Vladimir spune:

     NE-AM SATURAT DE TOT FELUL DE INVATATORI DE VIATA DE PESTE PRUT SI URMASII LOR DE PE AICIC
     CU CREIERUL SPALAT DE PROPAGANDA ROMANO-SOVINA. LASATI NE IN PACE SA TRAIM AICI
     PASNIC IN MOLDOVA SI NU AVEM NEVOIE DE AVOCATI “EUROPENI” DE PESTE PRUT.
     CREDETI CA SUNTETI MAI DESTEPTI? FRATI MAI MARI? O …LA!

     Răspunde
     +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Si, GONTA, ODATA SI PENTRU TOTDEAUNA – MOLDOVA E CASA MEA, SI NU NUMAI A TA, DACA NU
     POTI TOLERA LATE PUNCTE DE VEDERE NU ESTI DEMOCRATA, DACA IN LOC DE ARGUMENTE – INJURI,
     ARGUMENTUL E NUL, DOAR ARATA CULTURA TA (MAI PRECIS LIPSA EI).
     NU. SUNT CA SI ALTII CETATENI AL RM PE PAMANTUL MEU. CA CETATEAN AL RM AM ACELASI DREPTURI
     INCLUSIV SI DREPTUL LA PROPRIA OPINIE, CARE NU NUMAIDECAT TREBUIE SA COINCIDA CU
     VIZIUNI DE XENOFOBIA PRIMITIVA PROMOVATA DE TINE. E GREU DE RETINUT?

     Răspunde
     +1 -1  0
    • Vladimir spune:

     Si inca ceva Gonta – voi mergeti la Moscova sa construiti casele rusilor, veniti sa castigati banul – asadar acolo,
     sunteti pur si simplu nevoiti sa vorbiti rusa (kto devochku tantsuet, tot eio i…)
     Dar eu sunt la mine acasa, in RM si am dreptul constitutional sa vorbesc orice limba care vreau. Cu mult mai atit o
     limba oficiala. Pentru creierul tau indogmat e clar asta – sau sa mai repet?

     Răspunde
     +1 -1  0
 21. Valenta spune:

  x …
  scrie-ţi în română vă rog

  Răspunde
  +1 -1  0
 22. Valenta spune:

  pentru Vladimir

  piramida din Kremlin se rastoarna.
  DUPA LUJKOV, VA URMA PUTIN?

  http://www.youtube.com/watch?v=q9tR1Bz9Ax0
  ………………………………………………..

  x …
  scrie-ţi în română vă rog

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Vladimir spune:

   Pentru mine nu conteaza ce va fi acolo. Traiesc in RM si nu ma intereseaza razborcile politice ale clanurilor oligarhice regimului
   Medvedev-Putin. Nu mi pasa. Rusia are acum la putere niste oligarhi, care se gandesc numai la companiile lor. Strategia lor -
   strategia gazpromului, rosnefti etc. Interesul statului pentru ei nu exista. Imi pare rau ca poporul rus si-a ales o astfel de conducere.

   Răspunde
   +1 -1  0
 23. Valenta spune:

  Dle Stavila, am copiat aceste articole de pe site-ul Kavkazcenter.com
  cu regret nu am timp sa le traduc. oricine poate sa le traduca prin google.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Kavkaz center e un site de teroristi internationali care opteaza pentru “vsemirnii halifat”. Doar citeste si alte articole de acolo
   Ai vrea sa fii ucisa numai din cauza ca esti crestina? Mai citeste ruporul teroristilor, si nu voi fi mirat daca la ziua ta o sa ti cadonez un brau de sahid sau o copie de Coran? Politica lor redactionala – suprta nimicirea tuturor pe care ei considera “nevernie”. Si majoritatea articolelor de acolo sunt antiruse din simplu motiv ca la momentul actual Rusia este
   obstacolul principal teroristilor care viseaza la un halifat de toata lumea fara “nevernie”.

   Răspunde
   +1 -1  0
 24. ETERN spune:

  DECE partidul PNL nu a fost invitat la aceasta ceremonie a INSTITUTULUI CULTURAL ROMAN dela CHISINAU ???????????
  Nu cumva sa scoata o vorba despre UNIREA MODOVEI CU ROMANIA ?????????? SUBIECT TABU, INTERZIS inca din tmpul TARILOR democrati si comunisti ?????????

  Răspunde
  +1 -1  0
 25. xyz spune:

  A reaparut Vladimir, dupa o lunga perioada de tacere! Pana acum cred ca a stat pitit sub masa si a facut ce fac, de obicei cainii batrani…

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Inteligent raspuns. Toti care se cred romani sunt asa de isteti la capitol umorului? De pe forumul de aici se creeaza impresia,
   ca da.
   Esti incult, dar nu cobor la nivelul tau, Dumnezeu sa te judece..
   Nu am fost pe site-ul asta de povesti istorice, deoarece apar cand este momentul potrivit – referendum sau alegeri.
   Cu referendumul v-am dat o palma. Urmatoarea va fi dupa alegeri cand noi revenim la putere. AIE si unionisti sunt niste zerouri
   politice. Defapt AIE nici nu mai exista, ceea si in plus sporeste sansele unui partid internationalist si statalist – PCRM, fara stapani la Moscova sau peste Prut.
   N-am eu ce face parca – sa comentez prostiile paranoice antimoldave, xenofobe si antistataliste. Insa cand vine momentul – apar.

   Răspunde
   +1 -1  0
 26. Andrei spune:

  Apropos de mamaliga si mamaligosi.
  Ia priviti ce reprezentant tipic homo-mamaligus avem noi:

  http://unimedia.md/?mod=news&id=24286

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 27. Valenta spune:

  Cine vrea sa traiasca ca in Rusia?
  x – Text şters. Vă rog sa scrieţi în română

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   Наташа говорит, что хотела бы иметь ребенка, но экономическая ситуация в России настолько тяжелая, что она боится и пробовать.

   Ha-ha-ha! Poate din cauza aceasta moldovenii trimit bani lucrand in Rusia la servicii care nici un rus din respect fata de sine
   nu ar lucra? :)
   Nu, nu e vesel de loc, e tragic, ca moldovenii prefer sa castiga banii in asa o tara, si pe urma unii nemultumiti scuipa in fata ei..
   Ati vrut libertate – acuma avetri o libertate – sa selectati un teren de constructie dupa placul Dvs in Rusia :)

   Răspunde
   +1 -1  0
 28. clinton spune:

  Vladimir e un troll. E un termen specific Internetului (google it).Asa se numesc cei care incita, prin comentarii acide, alti utilizatori ai forumului. Sugerez sa nu-l bagati in seama, doar e singur si fanatic.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vladimir spune:

   In spatele meu sunt aproape 1 milion de cetateni care se gandesc la fel numai care au bunul simt sa nu citeasca forumuri extremiste. Insa vreau sa stric oleaca simfonia voastra xenofoba, ca sa stiti ca exista si alta lumea cea reala – dar nu visata si inventata de voi.

   Răspunde
   +1 -1  0
 29. ETERN spune:

  DOMNULE MIHAES,

  Victoria ALIANTEI depinde in primul rand de INTELIGENTA SA de asi asigura sprijinul partidelor extraparlamentare si in primul rand al PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL. IN caz de esec ALIANTA sa nu acuze PNL-ul ca a dat apa la moara comunistilor caci DOMNIILE LOR fac totul ca COCO-munistii sa castige prin ignorarea UNIONISTILOR considerati de ALIANTA si COCO ca dusmani ai poporului si fascisti romani.

  Mai exista un al doilea “” primul rand “” si anume fortele pe care le va pune in mars RUSIA pentru a sabota victoria ALIANTEI si a asigura victoria COCO-munistilor. Cum UNIUNEA EUROPEEANA si SUA au dat mana libera rusilor in Moldova , MOSCOVA are si BASTONUL si MORCOVUL pentru a-si bate joc de politicienii moldovei cum vrea.

  INTAI vor incepe cu cadouri UMANITARE apoi cu acceptare catorva sticle de vin si apoi cu preziceri catastrofale daca fascistii dela putere castiga alegerile.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 30. ORION spune:

  Sa nu uitam milioanele de euro pe care moscova ii pompeaza in moldova cu destinatia COCO- munistilor si a coruperii celor din ALIANTA pentru a-si asigura suprematia in detrimentul ROMANIEI.

  Răspunde
  +1 -1  0
 31. Vladimir spune:

  Romania, Romania.. Romania e in pragul falimentului. V-ati inchipuit ca raiul acolo – duceti-va, sa vedeti singuri cum traiesc oameni acolo.

  Răspunde
  +1 -1  0
 32. Софья spune:

  Красивый сайт мне понравился !

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


- unu = 8

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>