Mareşalul I. Antonescu – un martir fericit ?

La 17 mai 1946, cu 14 zile înainte de a fi omorât de către ocupanţii sovietici, mareşalul I. Antonescu a spus:

Scump popor român, sunt mândru că am facut parte dintr-o naţie cu dublă ascendenţă, romană şi dacă, a carei istorie a fost luminată de stralucitoarea figura a lui Traian şi de jertfa marelui Decebal !

Am luptat în două războaie pentru gloria ta!

Sunt fericit să cobor cu câteva clipe mai devreme lângă martirii tăi. Toţi au luptat pentru dreptatea ta! …”

Întrebare:
Reiese că Mareşalul I. Antonescu a fost un martir fericit ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

22 răspunsuri la Mareşalul I. Antonescu – un martir fericit ?

 1. sergiu spune:

  Maresalul isi merita un loc de cinste in rindul marilor martiri ai neamului Romanesc:Mihai Viteazul,Stefan cel Mare,Al. Ioan Cuza si altii…

  Răspunde
  +1 -1  5
 2. Vasile spune:

  A fost unicul roman,care a murit fericit,știind că va fi ucis de Armata Sovietică. Este cel mai mare erou al Romaniei din sec.XX. Cine în acele timpuri grele pentru țară, a avut mai multă demnitate și iubire de neam,decît Mareșalul Ion Antonescu?! Merită săi fie ridicate monumente în toată țara și să între în toate manualele de istorie a Romaniei.

  Răspunde
  +1 -1  8
 3. Sofronie spune:

  Antonescu a fost criminal de razboi
  rusine sa va fie!!! “istoric”

  Răspunde
  +1 -1  -20
  • george coşbuc spune:

   Nu a fost criminal de război! Condamnarea sa a fost făcută de un tribunal neconstituţional aşa zis al poporului. În care ţară democrată funcţionau tribunale ale poporului ? Numai în dictaturile comuniste ! România era sub ocupaţie rusească, deci tribunalele erau sub controlul şi coordonarea acestora. Ca şi în cazul lui ISUS, ruşii sovietici au jucat rolul lui Pilat din Pont! Adică au lăsat să fie condamnat de jidanii din partidul comunist, atunci la putere în România. Regele Mihai laşul, are şi el ascendenţă evreiască, făcând parte din Sion, ca de altfel, toate familiile regale ale Europei. Tatăl lui a fost laş prin cedarea către ruşi a Basarabiei şi a Ardealului de nord către Ungaria. Din laş, laş se naşte!!!. Păcat că numele de Şofronie este terfelit de un anonim păgân, prosovietic! Toţii fii basarabenilor ar trebui să-şi schimbe numele şi prenumele, pe cale administrativă în, ION ANTONESCU!!!

   Răspunde
   +1 -1  3
  • nicolae spune:

   Ion Antonescu , GENERALUL neamului , el a inteles ca sa gertvit pentru NEAM SI TARA …. Tu individule nic nai si nu vei avea capacitatea de a intelege … esti un individ fara nume !!! individdddd !!!!!!!!!!!

   Răspunde
   +1 -1  0
 4. adrian spune:

  sofronie. trezeştete . după logica ta orice om participant la război poate fi numit criminal. pentru naţiunea romînă Antonescu este un erou. iar pentru ocupanţi desigur că e criminal.
  P.S. păcat că hitler a umbrit eliberarea romînilor basarabeni de către armata ţării.

  Răspunde
  +1 -1  4
 5. relu spune:

  nici macar parerea istoricilor nu poate fi luata in considerare deoarece nu sunt obiectivi in ceea ce priveste pesonalitatea lui ion antonescu…frica de a se compromite profesional sustinand teza precum ca ion antonescu ar fi erou al poporului roman ii determina fie sa sustina ca el este un crminal de razboi fie evita sa se pronunte…pana la urma cui ii pasa?..important este cum este perceput de romani…in literatura de specialitate,in presa,la scoala toti am invatat ca este criminal dar cu toate astea majoritatea il apreciaza ca un erou…este clar ca este o personalitate a neamului romanesc iar toti mojicii si opincarii care se apuca sa il critice ar trebui sa se gandeasca nu ce ar fi facut daca era in locul lui ci sa se gandeasca ce ar fi facut ei daca traiau in acele zile de plin razboi mondial…sunt momente cand trebuie sa iei o decizie intr-un minut,,,buna sau rea…nu romania,nu antonescu poarta responsabilitatea declansarii acelui razboi…nici macar intrarea in acel razboi nu a fost vointa romaniei…altii hotarasc soarta popoarelor mici..noi suntem o piesa pe tabla lor de sah

  Răspunde
  +1 -1  1
 6. valeriu spune:

  INTRADEVAR ,AL DOILEA RAZBOI MONDIAL A FOST DECLANSAT DE HITLER SI STALIN,CA URMARE A PACTULUI MOLOTOV-RIBENTROP.ROMANIA NU AVEA DECAT SA-SI REDOBANDEASCA TERITORIILE ACAPARATE IN 40,TEROAREA IMPOTRIVA EVREILOR A FOST OPERA NATIFASCISTILOR,IN TOATA EUROPA,NU NUMAI IN ROMANIA SI FOSTELE TERITORII,NU TREBUE UITATE SI ISPRAVILE LUI STALIN,IN URMA CARORA AU AVUT DE SUFERIT MULT MAI MULTE MILIOANE DE OAMENI,TEROAREA ROSIE ESTE SORA HOLOCAUSTULUI.TOTUSI A FOST ANTONESCU UN MARTIR FERICIT,DOAR SANT CUVINTELE LUI,SI PENTRU ROMANI UN EROU,TRADAT DE UNII DIN EI,PENTRU ASI SALVA PIELEA LOR.

  Răspunde
  +1 -1  2
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 7. herodot spune:

  Antonescu a fost un mare roman! 100% a dorit binele tarii!!! …poate ca a fost o victima/prizonier al vremii…
  …dar, antisemitismul si “aroganta” fata de MS Mihai I merita sa fie condamnate…?!

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. Maresalul Ion Antonescu si-a iubit Tara, chiar daca si a gresit a facut-o din marea dragoste fata de Tara, pe care a condus-o in timpuri tragice, cand ceilalti s-au dovedit lasi.
  In fata plutonului de executie s-a comportat admirabil, dovedindu-se superior calailor lui.

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. Brander spune:

  Bocitorii bastinasi cat si cotropitorii din est il acuza pe maresalul Antonescu de faptul ca nu a acceptat sfartecarea Romaniei si a luptat contra ocupantilor. Daca pe ocupanti ii poti ‘intelege’ ca au natura de a trai pe spinarea altora ca parazitii apoi pe acesti bocitori bastinasi ii poti doar blama. Ce ar fi facut oare acesti bocitori in locul Maresalului, cand 1/3 din teritoriul si respectiv din populatia Romaniei a fost instrainata si ocupata in 1940?

  La sigur ca daca sa presupunem ca un criminal sa intre in casa acestor bocitori bastinasi si sa-i violeze familia, sa-i omoare o parte din membrii din familia lor, sa-i ia casa apoi ce credeti ca va face ei? Probabil ca vor spune doar ‘pozor’ in surdina, fara sa reactioneze si sa riposteze cumva in apararea familiei lui. Natura acestor bocitori este de sclavi, molipsiti cu sindromul Stockholm.

  Răspunde
  +1 -1  2
 10. Svejk spune:

  Va dau o adresa web- http://www.acum.tv, e o revista publicata de emigranti- vorbitori de limba romana. Gasiti-l pe paginile acestei reviste pe fostul redactor-sef al BBC-lui romanesc, Petru Clej si spuneti ca maresalul e un erou al neamului roman. Veti vedea reactia d-lui. Dupa aceasta se poate de discutat mai departe. Ii preintampin pe cei slabi de nervi, ca comunicarea cu Clej nu este lipsita de pericolul de a avea vreun acces de tensiune arteriala ridicata. Doresc succese celor viteji.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. cotovschi spune:

  Историки и политологи Молдавии требуют от властей отказаться от ликвидации независимой Молдавии
  Назад к новости

  shevchuk-1957 30 апреля 2012 в 17:49 # .

  Я и сотни тысяч граждан Молдовы готовы подписать данное обращение к Руководству Молдовы. Однако, как ни прискорбно, капитал, олигархи, всякого рода”обкомы” в лице Бухареста, Брюсселя, Вашингтона…(НАТО, ЕС, МВФ) не”разрешат” нынешнему руководству Молдовы принять адекватное решение(в пользу своего народа) по данному обращению
  uitati-va cum comenteaza statalistii nostri in publicatiile rusesti

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 12. sws spune:

  Nu ţin minte autorul cărţii “Casandra României”, ştiu că e din SUA, dar acolo e minuţios descris cine a fost Mareşalul Antonescu ca OM şi Personalitate şi cum a procedat în condiţiile acelor timpuri. Dacă un singur american care a scris o carte şi un evreu care a spus public şi scris că Mareşalul Antonescu a fost un Erou şi a terminat ca un Martir înseamna că cei ce spun că a fost un criminal mint. Minciuna poate domina numai în minţile celor manipula(n)ţi şi n-au propriile opinii la adevărul istoric.

  Răspunde
  +1 -1  1
 13. Simion spune:

  Dupa unii Antonescu a fost un criminal si pentru ca a depasit granitele Romaniei(Nistru),pentru a lupta contra inamicului sovietic pe teritoriul acestuia.Dar oare acest inamic sovietic a avut voie sa treaca frontierele noastre si sa faca prapad,iar noi nu!Ion Antonescu a fost un erou pentru Romania si un criminal de razboi pentru sovietici,asa si cum Stalin a fost un criminal de razboi pentru romani

  Răspunde
  +1 -1  3
 14. Marian spune:

  GLORIE ETERNA MAREŞALULUI ION ANTONESCU, PENULTIMUL CONDUCATOR PATRIOT AL NATIUNII ROMÂNE. GHICITI CINE A FOST ULTIMUL ?!

  Răspunde
  +1 -1  0
 15. ALEXEI spune:

  Bravo “Marian”! Sigur ca Ceausescu, ce nu ar manca prostii (ca Sofronii) care nu au citit nimic romanesc decat ceia ce-i editat la Mscva a fost al doilea mare patriot al Romaniei. Punctttttt.

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. Razvan spune:

  Eu il consider un erou national. Unul dintre cei mai mari luptatori pentru poporul nostru.

  “Soldati, va ordon, – treceti Prutul!”

  Răspunde
  +1 -1  1
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 17. Pingback: Willard

 18. Pingback: claude

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


- 2 = doi

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>