“Acţiunea 2012” – un „CAL TROIAN” ?

“Acţiunea 2012”, organizaţie obştească care promovează unirea Republicii Moldova cu România, a anunţat că, la 16 septembrie 2012, în Chişinău, va organiza un nou marş. Pe de altă parte, diverse grupări proruse au declarat că vor face tot posibilul pentru a contracara acel marş.

Nota 1: Marşurile “Acţiunii 2012” sunt folosite de grupările proruse pentru a-şi mări numărul de aderenţi şi a tensiona situaţia din Republica Moldova.

Nota 2: Cele 2 marşuri ale “Acţiunii 2012” (de la Cahul şi Bălţi) au lucrat în direcţia discreditării, dar şi descurajării ideii unirii cu România (au discreditat prin numărul mic de participanţi; au descurajat pentru că au indus ideea că cei care militează pentru unirea cu România se vor alege cu capetele sparte).

Întrebare: “Acţiunea 2012” este un „CAL TROIAN” ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

27 răspunsuri la “Acţiunea 2012” – un „CAL TROIAN” ?

 1. Ce cal? Magari in toata regula!
  Dincolo de gluma: in ciuda faptului ca printre tinerii prinsi in jocul de-a actiunea se afla si multi autentici patrioti acestia trebuie sa se numere, cinic discutand, in randurile naivilor, mai precis a “idiotilor folositori” ai lui Lenin.
  “Actiunea 2012″ si asa-zisa grupare “noii golani” sunt interfete ale politicii strategice rusesti bine gandite si perfectate in spatiul romanesc, ca intotdeauna, cu concursul si avizul unor tradatori de neam si tara.
  Dati filmul inapoi si vedeti cum s-au lansat pe “piata” – cu harta “Romaniei Mari” masacrata, varianta ucraineana – si din ce medii de mahala – galeriile de fotbal – au fost recrutati “golanasii” lui Volodea Tismaneanu si Doru Maries, “creierele” operatiunii.
  SRI si SIE ar trebui sa-si traga reciproc suturi in dos pentru porcaria asta lasata sa se labarteze ca un borhot rusesc, peste ambele maluri ale Prutului.

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. Domnule Stavila,

  Nota 1 și Nota 2 făcute de Dvs (nu știm către cine) sunt false.
  1- Care sunt datele pe care vă bazați informați că grupările extremiște rusești și-au sporit membri? Toți acei golani pe care i-am văzut la Bălți că aruncau cu pietre erau niște mielușei nevinovați, pro-români, până acum? Sau pe ce statistici vă bazați afirmațiile?

  2- Care idee Unirii am discreditat-o? Cea care nu exista? Cea care nu este promovată de niciun partid parlamentar în spațiul public?
  Noi am pus, și prin intermediul acestor două marșuri, de la Cahul și la Bălți, ideea unionistă în discuția publică și am făcut-o onorabil.
  Acuma, ea trebuia susținută și de unii intelectuali precum Dvs, de aceea ne nedumerește și ne mâhnește reacția Dvs.

  Răspunde
  +1 -1  9
 3. Am scris un articol pentru reacția Dvs… Explicație detaliată:

  Platforma Civică “Acțiunea 2012″, o coaliție a peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă ce militează pentru unire, a desfășurat manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din cele doua state românești, astfel încât românii de pe ambele maluri ale Prutului să conștientizeze necesitatea realizării reunificării.

  Peste 300 de mii de afișe, abțibilduri și pliante cu diferite campanii derulate de Platformă au fost distribuite în cele două state românești cu participarea a circa 1000 de voluntari. Au fost desfășurate activități de informare în toate raioanele Republicii Moldova și județele României. Dintre cele mai notabile campanii amintim “Blocul meu cunoaște adevărul”, “Aici e România”, “Basarabia e România Internațional”, “10 motive pentru Unire”, “Obiectiv Basarabia”, “Adevărata Basarabie” sau “Suntem moldoveni, deci români”.

  Prin eforturile organizațiilor din Platforma Civică “Acțiunea 2012″, ziua de 31 august (Ziua Limbii Române) a fost sărbătorită și în București, simultan cu Chișinău. Tot simultan a fost marcată și ziua de 1 Decembrie, în capitalele Unirii din 1918, Alba Iulia și Chișinău, dar și în alte orașe: Iași, Bălți, Tighina și Nisporeni. Ziua de 28 iunie, dată care reprezintă o cotitură dramatica în istoria României prin ocupaţia sovietică a estului teritoriului românesc, cunoscut sub denumirea generică “Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa”, a fost și ea marcată în acest an simultan la Chișinău și la București.

  Alte evenimente la care au participat voluntarii Platformei au fost flash-moburile care au amintit de anexarea Basarabiei de către Imperiul țarist în 1812, prezența pe malul râului Prut, la 20 de ani de la memorabilele Poduri de flori, comemorarea eroilor români la Cimitirul de Onoare de la Ţiganca, sfințirea primei biserici românești din Bugeac după 60 de ani, la Hagi Curda, inaugurarea crucii Mântuirii Neamului Românesc la Nisporeni, comemorarea soților Doina și Ion Aldea-Teodorovici, expoziții foto cu mănăstirile rupestre din Basarabia, proiecții de film, distribuția de cărți noi din colecția Jurnalului Național, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în bibliotecile școlilor și liceelor din raioanele Republicii Moldova, excursii pe ambele maluri ale Prutului, campanii de ajutorare a combatanților războiului de pe Nistru etc.

  Vara aceasta, am lansat Programul LIDERI pentru UNIRE care are ca public țintă câteva sute de tineri români din cele două state românești care participă în perioada 20 iulie – 20 septembrie la școli de vară în localități din România și Republica Moldova, traininguri și workshopuri cu tematică unionistă, cursuri de management de proiect, comunicare și PR, filmare și fotografiere, creare de siteuri și bloguri, activism civic, flash-moburi, marșuri; cluburi de dezbateri; creare și dezvoltare de campanii cu mesaj social; activități online.

  Am enumerat mai sus toate activitățile și evenimentele desfășurate de Platforma Civică “Acțiunea 2012″ nu pentru a ne lăuda. Sperăm, astfel, că cei care ne tot reproșează că “Unirea nu se strigă în stradă” să înțeleagă că, dacă ei chiar cred cu adevărat în idealul unirii, pot contribui la realizarea acestuia pentru că modalități sunt multe și este mult de lucru. Îi așteptăm alături de noi, le solicităm sprijinul, sfaturile și ideile care ar putea aduce Unirea mai aproape.

  MARȘURILE UNIONISTE

  În același timp, sperăm că aceleași persoane să realizeze că impactul pe care îl au marșurile este mult mai mare decât oricare alte activități, anume prin marșuri reușindu-se menținerea subiectului unirii pe agenda publică.

  Marșurile unioniste sunt doar o metodă de a ne demonstra curajul și voința de a schimba lucrurile acolo unde unii se tem să pășească (Cahul și Bălți), acolo unde premierul Republicii Moldova apare în fața camerelor de luat vederi vorbind limba unui alt stat. Se pare că această tentație de mioritism împăciuitor e un blestem ce ne urmărește neamul de-a lungul istoriei.

  Noi avem curajul necesar, avem motivația necesară, avem oamenii necesari. Marșurile unioniste sunt și o modalitate de a arăta celor care ne susțin sau celor care ni se opun că suntem mai mulți decât cred sau speră ei. Am făcut-o mereu pașnic, o să o facem în continuare la fel. Împreună, din ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți. Noi știm cine suntem, știm ce vrem și vom obține ceea ce vrem.

  Mulți ne îndeamnă la răbdare, dar idealul național nu așteaptă. Avem datoria sfântă atât față de înaintași, cât și față de cei care vor veni după noi să nu renunțăm la el, să luptăm pentru el. Alegerea e simplă, fie faci parte dintr-un organism ce scrie istorie, fie dintr-un organism amorf care se lipsește de eforturi de dragul unei amăgitoare stări de bine.

  La Cahul și la Bălți am văzut cum unii și-au strigat dragostea față de un ideal național, în timp ce alții, persoane întârziate la trenul istoriei, însetate de bere gratis (fără vreo aluzie la formația din România), și-au băgat în gură fluiere, au luat în mâini ouă, pietre, petarde ca să își lase la suprafață condiția de indivizi incapabili să ridice ochii spre punctul de la care șira spinării apucă să aibă și un rol simbolic de verticalitate, nu doar de spetează biologică. Ei distrug, noi construim, ei aparțin trecutului, noi suntem prezentul și viitorul, ei înjură și fluieră, noi cântăm și mărșăluim pașnic, ei au fețele pline de ură și agresivitate, noi le zâmbim cu drag și le dăm flori, ei au pierdut acum 20 de ani și vor mai pierde o dată în curând, pentru că noi suntem condamnați de istorie și de adevăr să învingem.

  Eram puțini și la Chișinău inițial. Am ajuns să fim peste 7000 de oameni în stradă. La început, eram lăsați în pace. Acum Kremlinul și marionetele acestuia au realizat pericolul și încearcă să ne împiedice să obținem ce vrem. Până și ei recunosc, indirect, că suntem din ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți. Se vor convinge o dată în plus de acest lucru pe 16 septembrie, atunci când pe străzile Chișinăului vor ieși 10.000 de oameni pentru a striga din toate puterile U NI RE.

  Răspunde
  +1 -1  7
  • MONTREAL spune:

   Sunt de acord — idealul nationale nu asteapta !!!
   Stiu de ce va cer unii sa aveti rabdare, dar eu ma adresez celora care ne indeamna la rabdare – CIT TIMP SA RABDAM, AU TRECUT 70 DE ANI SI CE SA MAI RABDAM INCA 100, DA POATE INCA 300 , CRED CA MOSKOVEI I-AR CONVINE SA RABDAM VESNIC , P-U CA LOR LE TREBUIE SA AIBA LA HOTARUL IMPERIULUI O ZONA !!!BUFER/TAMPON!!! – Adica, daca cineva va avea intentia sa atace RUSIA SFINTA dinspre Europa, atunci ar fi mai bina ca LUPTELE SA FIE DUSE PE TERITORIILE TARILOR TAMPON/BUFER =============================== MAi bine sa fie distrusa infrastructura si populatia MD, decit sa cada in somnul vesnic SFINTA POPULATIE A RUSIEI – adica Rusii – NU-I ASA DRAGI “PATRIOTI.MD”

   Răspunde
   +1 -1  2
 4. drivingthebus spune:

  Nu se poate de negat faptul ca KGB-ul anticipa toate evenimentele mari avand la dispozitie informatii de rgoare.
  E binecunoscut faptul ca toate Miscarile in sustinerea Perestroicii si prin urmare Fronturile Populare ale republicilor sovietice erau fondate sub umbrela serviciilor secrete sovietice KGB azi FSB.
  Oare credeti ca acest organism subversiv si-a schimbat strategiile?
  Un caz cald de azi este Andrei Marga: in anii 90 inflacarat anticomunist, om de dreapta, taranist, azi au iesit dosarele ca era un agent al securitatii si turnator.

  Răspunde
  +1 -1  -1
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 5. iacob spune:

  D-le Stăvilă! Că ați ați invitat lumea la desbateri atingând acest subiect foarte important sunteți bravo, dar ați făcut-o în așa mod, că mă face să simt o mare ură față de D-ta. Nu destul că avem mulți dintre acei care ațâță focul, încă și unii istorici pe care îi credeam de-ai noștri, unioniști suflă inel (foc). Rușine!
  Trebuie de închinat în fața celor care au curajul să participe la așa manifestări, nu să-i iai peste…
  Trebuieconvocată la 1 decembrie Marea Adunare Națională! Și în frunte cu Președintele României Mici de votat Unirea! Ajunge atâta vorbă…Iar D-ta mai bine ai fi în mijlocul adevăraților luptători pentru cauza națională, dar nu să …ca acea băbuță:- Of, dar oare ce va să fie?!..
  PS. Or doriți să mai așteptă 200 de ani?

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. DAFNA spune:

  ———————————–
  domnule Stavila.
  Aceste marsuri unioniste sunt foarte importante deoarece aduc tema Re-Unirii
  cu România in opinia publica din RM, caci majoritatea est-moldovenilor sunt inca molateci, somnolenti si lenesi la decizii.
  Anume ca meritul marsurilor unioniste ne arata adevarata fata a rusofonilor- razboinici, banditi , care sunt gata sa ne omoare, dar sa nu ne permita Re-Unirea.
  Vom avea noi curajul si demnitatea sa scapam din sclavia ocupantilor ?
  Pe de alta parte, Domnule Stavila,
  / in stilul lui Constantin Tanase de la ziarul “Timpul” cu doua sau fete multiple,
  prin aceasta postare, ne dezamagiti !

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. Tot eu spune:

  Dacă spuneți că sunteți receptivi la toate, îndrăznim să Vă dăm un sfat: Nu puneți bețe în roate Guvernului care încearcă să consolideze economic acest ținut românesc, nu/i permiteți dnei Pavlicenco să răspîndească atîtea bîrfeli d/e Filat, care ,de altfel, ține relații foarte bune și constructive, cu România.

  Răspunde
  +1 -1  -4
 8. Se pare ca tocmai cei carora nu le convine Reintregirea devin extrem de virulenti in combaterea manifestarilor unioniste. Ma refer si la dl. Stavila si la Victor Roncea.
  Probabil ideea statalismului le convine mai mult. Ca si lui Voronin sau Dodon.
  Macar semnati pe fata apelurile acestora pentru apararea statalitatii, independentei si suveranitatii regiunii romanesti separatiste de dincolo de Prut. La fel cum a facut candva si Iurie Rosca.
  Baietii astia de la Actiunea 2012 au altfel de stofa, domnilor, decat cea din care sunteti croiti dumneavoastra. Ei nu isi agata de saua tricicletei fanionul peticit pe care scrie cu bunavointa de compromis, “Un popor, doua state”.
  Nu mai loviti sub centura ca nu aveti nici calitatea morala si nici patriotica. Poate doar daca n-o fi vorba de un patriotism moldovenist.

  Mircea Popescu
  California
  (http://mipopescu.wordpress.com)

  Răspunde
  +1 -1  4
 9. Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Acest articol a fost scris de mine în 1991, perioadă când am fost preocupat de stabilirea numărului exact al victimelor armatei germane şi române în intervalul de timp 1941-1944. Atunci, în baza datelor de arhivă, am ajuns la cifra de 20.000 persoane omorâte (99 % evrei de origine) aproape în exclusivitate de armata germană. În articol (traducerea şi redacţia nu-mi aparţin) am arătat victimele din raionul Anenii Noi.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Ionel spune:

    In 91 ati avut la baza anumite date si convingeri, acum alte date, si respectiv convingeri.
    Intrebare: Eu imi formez convingerea cind?

    Răspunde
    +1 -1  3
    • Dr. Veaceslav Stavila spune:

     Atunci mi-am pus sarcina determinării victimelor armatei germane şi române în anii 1941-1944 deoarece istoriografia sovietică insista neargumentat ca armata română a uciş “zeci de mii de moldoveni”. Eu am numărat toate victimele şi am stabilit că era vorba despre evrei ucişi de armata germană…

     Unde am greşit ?

     Răspunde
     +1 -1  -2
     • MONTREAL spune:

      de ce oare nimeni nu a calculat citi RUSI si Alte Etnii au fost NIMICITI de catre evrei in Uniunea Sovietica. Cum s-ar spune : “Pobeditelei ne sudeat / Cei ce au invins – nu sunt judecati”.

      +1 -1  -1
 10. asandu spune:

  Temerile expuse, la general, sunt valide – insa in cazul concret cu Act. 1812 nu se confirma caci ar fi trebuit sa avem reactii violente la provocarile antimars, contra manifestari la date-simbol pro-sovietice/ruse s.a…. – si asta in pofida unui context amplu de discreditare al lor.
  Ce=i impedica sa se “descrediteze” odata- si-o data?

  Răspunde
  +1 -1  2
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 11. Lina spune:

  Eu chiar nu inteleg- de ce insista dna Pavlicenso si altii pe ideia Re-unirii?! De ce nu ne dorim si nu strigam pe la colturi, ca vrem in Uniunea Europeana?! or, odata intrati acolo, decade problema unirii….De ce punem mereu sare pe rana, atzatand poporul si dezbinindu-l in doua? Inseamna, ca dl Stavila are dreptate. Mana Moscovei dirijeaza si dezbina, ca asa ii convine. Ma mir, cum de dna Pavlicenco s-a lasat prinsa in joc si nici ca-i pasa, ca actiunile pe care le lanseaza tulbura apele….Interesul poarta fesul!

  Răspunde
  +1 -1  -2
 12. Stimate Domnule Mircea Popescu,

  Esti cumva mancurt de nu stii romaneste? Citeste tot ce am scris despre Romania Mare, Basarabia si Bucovina in ultimii 22 de ani si dupa aceea sa-ti permiti sa vorbesti.
  PS: Se vede treaba ca in randul “idiotilor folositori” exista si grade de comparatie…

  Răspunde
  +1 -1  -3
 13. Andrei Iuri-Apostol spune:

  pentru Veaceslav Stavila o unica intrebare:
  Si tu, Brut?

  Răspunde
  +1 -1  2
 14. Domnule Roncea,
  Cine pledeaza pentru lasarea capului jos, cine pledeaza impotriva actiunilor pro-unioniste este mancurt, chiar daca foloseste mijlocul scrisului pentru a nu face nimic si, mai ales, pentru demoralizarea, prin vorbe, a celor care actioneaza deschis pentru implinirea idealului national.

  Răspunde
  +1 -1  3
  • Ardelean spune:

   Ardeleanu spune:

   Poate vedeti la cele de mai jos sa stim si noi care sunt perspectivele actiunilor de strada. Va rog sa analizati lista participantilor si printre cei bine intentionati si probabil unii naivi sunt cei mai “versati” provocatori, cunoscuti cel putin de mine:

   1. O provocatie nu influenteaza de fapt pozitiv nici marea majoritate a populatie si nici factorii strategici din diplomatia statelor cu influenta, de sustinerea careia de fapt avem nevoie ,si astfel face “actiunea” sa fie unitila in sens real. Ea pretinde un scop, folosind metode prin care nu poate fi atins.
   2. In schimb mobilizeza si ii ofera “argumente” dusmanului, care avand armata si influenta strategica are nevoie ca de aier de orice “argumente diplomatice” (fie si trase de par) in fata unor alte puteri majore diplomatice si in fata populatiei pentru a actiona in defavoarea noastra. Are menirea sa compromita astfel actiunile, care duc spre Romania si spre Europa.
   3. O provocatie e numaidecat galagioasa iar provocatorii se prezinta drept adeptii unor idealuri sfinte cu “argumente patriotice”,cautand sa compromita adevaratii patrioti, si sa le scada influenta in societate, ca prin manipularea populatiei sa intoarca la urmatoarele alegeri puterea comunistilor sau cominternistilor. Neaparat trebuie sa se prezinte “mai patriotica” decat oricine si orice.. in vorbe si actiuni, gandite numai pentru zgomot. Altfei nu poate fi o provocatie. Vedeti va rog vocabularea excesiva si “protestele patriotice” a PPCD in anii 90-ci.
   4. O provocatie inlocuieste o alta provocatie daca aceasta fost decoperita si compromisa. KGB-ul trebuie sa aiba agenti activ tocmai cand lucrurile merg in fapte spre Romania si spre Europa. Foloseste orice “argument” vocal si vizibil pentru a induce in eroare (vedeti, va rog barbile “crestinesti” a celor din PPCD in anii 90-ci si declaratiile ” mai tari” decat ale Domnitorului Mihai Viteazu, de asemenea a se vedea denumiri pompoase si grandomane ).
   5. Provocatia si provocatorii sunt “la serviciu” nu in lupta, si deaceia sunt obligati in fata “stapanului” sa atace pe oricine, care ar descoperi si pereclita provocatia, stiind ca nu se supun unor riscuri. Deaceia sunt periculosi si agresivi.

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 15. EXTREMA DREAPTA din RM spune:

  In Franta fiecare zi sunt manifestatii, asa poporul poate deschis sa-si declare dorintele. La manifestatii participa toti doritorii, chiar si emigrantii. De ce emigrantii rusi-sovietici se inerveaza cand romanii participa la manifestatiile din RM? Emigrantii rusi , 300000 au toate drepturile in RM iar o mica grupa de romani n-au dreptul sa se manifeste public in privinta hotarului imperiului rus, care separa Moldova lui Stefan cel Mare. Este ceva bizar!

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. marian spune:

  unirea se cistiga in strada si nu in fotolii la caldurica , cu un pahar de votka in fata , asteptind ca marile puteri sa ne arunce un banut ca la cersetori … marile puteri nu ne vor da nimic pentru noi , ci ne vor da cind e in interesul lor sa ne dea ceva . dupa 20 de ani avem imaginea falimentului total al liniei capitularde , de cedare mereu in fata fortelor anti-nationale . transnistria e ca si independenta de facto … uta gagauzera mai are un pas de facut … rusofonii din balti cer deja o autonomie larga . limba de stat nu este impusa in administratia centrala si in special locala decit din vorbe … nu i se ofera respectul cuvenit pentru o limba oficiala a unui stat independent . tot din cauza acestei linii capitularde , moldova a ramas prinsa ca intr-o pinza de paianjen in zona gri a europei … armata straina de ocupatie … sa mai continuam ? cred ca nu mai e cazul .

  Răspunde
  +1 -1  4
 17. Ardeleanu spune:

  Va rog sa va ganditi la lucrurile care deosebesc o provocatie de o actiune patriotica. Eu am gasit deocamdata cinci:

  1. O provocatie nu influenteaza de fapt pozitiv nici marea majoritate a populatie si nici factorii strategici din diplomatia statelor cu influenta, de sustinerea careia de fapt avem nevoie ,si astfel face “actiunea” sa fie unitila in sens real. Ea pretinde un scop, folosind metode prin care nu poate fi atins.
  2. In schimb mobilizeza si ii ofera “argumente” dusmanului, care avand armata si influenta strategica are nevoie ca de aier de orice “argumente diplomatice” (fie si trase de par) in fata unor alte puteri majore diplomatice si in fata populatiei pentru a actiona in defavoarea noastra. Are menirea sa compromita astfel actiunile, care duc spre Romania si spre Europa.
  3. O provocatie e numaidecat galagioasa iar provocatorii se prezinta drept adeptii unor idealuri sfinte cu “argumente patriotice”,cautand sa compromita adevaratii patrioti, si sa le scada influenta in societate, ca prin manipularea populatiei sa intoarca la urmatoarele alegeri puterea comunistilor sau cominternistilor. Neaparat trebuie sa se prezinte “mai patriotica” decat oricine si orice.. in vorbe si actiuni, gandite numai pentru zgomot. Altfei nu poate fi o provocatie. Vedeti va rog vocabularea excesiva si “protestele patriotice” a PPCD in anii 90-ci.
  4. O provocatie inlocuieste o alta provocatie daca aceasta fost decoperita si compromisa. KGB-ul trebuie sa aiba agenti activ tocmai cand lucrurile merg in fapte spre Romania si spre Europa. Foloseste orice “argument” vocal si vizibil pentru a induce in eroare (vedeti, va rog barbile “crestinesti” a celor din PPCD in anii 90-ci si declaratiile ” mai tari” decat ale Domnitorului Mihai Viteazu, de asemenea a se vedea denumiri pompoase si grandomane ).
  5. Provocatia si provocatorii sunt “la serviciu” nu in lupta, si deaceia sunt obligati in fata “stapanului” sa atace pe oricine, care ar descoperi si pereclita provocatia, stiind ca nu se supun unor riscuri. Deaceia sunt periculosi si agresivi.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Victor spune:

   6) Provocarea totdeauna declara ca scop o tinta falsa. Astfel, vorbind despre obiectivul unirii, care nu are “o foie (practica) de parcurs” , se loveste in unica modalitatete realista a unirii, aceasta fiind integrarea europena. Prin urmare, Actiunea 2012 se dovedeste o creatura a fortelor sovine si pro-ruse.

   Răspunde
   +1 -1  0
 18. marian spune:

  provocare … provocare poate ar fi putut sa fie daca organizatorii mitingurilor unioniste chemau deschis la violente , la inarmarea cu arme de foc , arme albe si ciomege . daca erau folosite lozinci rasiste anti-rusesti … iar ce vedem noi ? mitinguri pasnice si democratice … violentele le comit anti-unionistii .

  Răspunde
  +1 -1  1
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 19. Bine, bine

  Dar care-i eficienta marsurilor?

  La alegeri se vede cata populatie e unionista.
  Iata atunci PNL sa faca campanie unionista.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


7 - trei =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>