UNIONISMUL – cel mai bun remediu împotriva retardaţilor ?

Dmitrie Ciubaşenco, un ziarist de limbă rusă de la Chişinău, recent a publicat un articol în care califică UNIONISMUL drept „doctrină a persoanelor retardate …” (http://ava.md/analytics-commentary/015249-unionizm—doktrina-umstvenno-otstalih.html)

Întrebare: Poate invers ? UNIONISMUL (din Republica Moldova) este cel mai bun remediu împotriva retardaţilor care nu învăţa limba română ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

17 răspunsuri la UNIONISMUL – cel mai bun remediu împotriva retardaţilor ?

 1. Pai numai RETARDATI pot fi numiti cei care traiesc zeci de ani in RM si zic ca nu pot invata limba de stat.
  Un american sau alta persoana venita din Occident in RM dupa DOUA LUNI DEJA VORBESTE ROMANA

  Răspunde
  +1 -1  1
 2. Un nou articol “Bucurestiul antiunionist” (http://mipopescu.wordpress.com) ridica problema unor formatori de opinie si politicieni romani care promoveaza atitudini defetiste privind actiunile unioniste. Acestia dau apa la moara unora ca Dmitrie Ciubaşenco.

  Răspunde
  +1 -1  1
  • laur spune:

   Pai nu sunt retardatii si rusii dar si alti care doresc unirea cu RUSIA? Rusia crede ca romanii sunt oamenii mai prosti ca ei dar de fapt suntem la fel de inteligenti. Nu este vina romaniilor ca Rusia doarme pe ea cu tata Putin.

   Răspunde
   +1 -1  3
 3. vic spune:

  Unionismul este unicul remediu pentru toate maladiile si pentru toti bolnavii psihici!

  Răspunde
  +1 -1  3
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 4. mihai spune:

  Asa e D -le Stavila!Asta e.Fariseismul lor nu are margini.Sa facem asa,sa uitam de astea personaje ca de un vis urat

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. Brander spune:

  Eu sunt mirat ca la noi toate puslamalele isi permit sa loveasca in bastinasi si guvernul ori alti oameni responsabili nu i-au nici o masura pentru a contracara si a descuraja porcii. Se declara ca in Moldova e democratie. Dar la sigur ca nu trebuie de incurcat democratia cu anarhia. Moldova nu este o casa a unei vadane necajite prin curtea careia trec nesimtitii. Haitele de barbari si-au facut profesie in a calca in picioare ce e sfant in Moldova. Si inca ma mirat faptul ca se gasesc cozi de topor care servesc ocupantii.

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. Alex spune:

  Am citit si articolul de pe ava.md… comentariile. Nu ai cu cine vorbi. Rusii au tupeul sa ne spuna cum trebuie sa gindim. O formula ce e acceptata doar de mancurtii degradati. Pozitia lor e clara – fiind sprijiniti de putinisti ei sunt gata de fapt sa ne distruga si fizic. Pentru asta ei au inventat dodonismul, ciubashenismul si roscatismul si alti debili, mental degradati, bolnavi psihic care nu au reusit in viata. Putinismul le da apa la moara, in mod direct, financiar si moral. Roscatismul a fost planuit sa ne tina dezorientati si tradati din interior in afara tarii- Romaniei, pina rusii se regrupeaza dupa pierderea imperiului. Azi trec la atac. Este oare MD gata sa tine piept de sinestatator acestor atacuri? Romania TREBUIE sa inceapa ajutor prin serviciile sale de informatie, diplomatice precum a facut-o pina acum imperiul rus daca vrea ca sa mai existe in basarabia vre-un copil ce gindeste romaneste.

  Putem ierta dar niciodata uita.

  Răspunde
  +1 -1  2
 7. Dacia Noua spune:

  Separatistii romanilor numiti moldoveni de catre rusi , au la randul lor separatisti pe nistreni sustinuit de rusi ! Si atunci cine e mai retardat mental ? La capatul listei sunt rusii , evident !

  Răspunde
  +1 -1  1
 8. marian spune:

  a spune ca moldovenii sint altceva decit romanii [ vlahi sau valahi cum erau numiti de altii ] e ca si cum am sterge cu buretele istoria stra-stra-buneilor nostri de dinainte de 1359 , care traiau intre carpati si pina peste nistru … lucrurile stau simplu si doar nebunii sau slugile altora nu vor sa recunoasca adevarul istoric . neamul nostru e milenar pe aceste paminturi … a existat viata si inainte de 1359 pe teritoriul ce va purta numele de tara moldovei . de fapt ce vor sa propage acesti moldovenisti falsi si mincinosi ? ca inainte de 1359 aceste tinuturi erau pustii de parca ar fi aruncat cineva o bomba atomica ? sa fim seriosi … se stie prea bine ca ca vlahii [ romanii ] maramureseni dragos si bogdan nu au facut altceva decit sa uneasca sub sceptrul lor toate “tarisoarele” valahe [ romane ] de la carpati la nistru . intre clasa conducatoare venita din maramures si localnici nu existau deosebiri de limba, religie, obiceiuri …dintr-un singur motiv . erau de acelasi neam ! de aratat ca strainii nu faceau deosebire intre v[a]lahii dintre carpati si nistru si cei de peste carpati sau milcov … ii vedeau ca o populatie identica . valahi , vlahi, bolohi , blachi … acesti pseudo-moldovenisti de carnaval care turuie toata ziua in limba rusa , vor in fapt sa ne fure istoria stra-stra-buneilor nostri de dinainte de 1359 !

  Răspunde
  +1 -1  1
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 9. marian spune:

  dar ce ? pe la 1359 germania,italia,franta erau deja state unitare ? italia era farimitata in zeci si zeci de statulete … germania in sute … incurajam moldovenismul primitiv fals ? atunci sa cerem si desfacerea statelor actuale unitare din europa ! sicilia,sardinia,venetia,florenta … burgundia,normandia…bavaria,prusia… sa ne intoarcem tovarasi in evul mediu .

  Răspunde
  +1 -1  3
 10. Damian spune:

  Sa le luam pe rand. In mai 1812 pe teritoriul Principatului Moldovei pruto-danubo-nistrean anexat cu forta la Imperiul Rus locuiau peste 500 000 locuitori unde mai mult de 85 % erau de etnie romana, iar minoritatile etnice erau greci , italieni( genovezi)armeni si tatari(Bugeac). Dupa doar un secol in 1910 ocupantii rusi au distrus echilibrul etnic ,astfel romanii moldoveni bastinasi alcatuiau abia 55% din populatia totala a Moldovei de Est poreclita Basarabia. Daca comparam dominatia turca de 3 secole( 1538-1812) asupra Moldovei de Est si colonizarea ruseasca criminala, concludem ca “turcul pagan ” era mult mai avantajos Moldovei lui Stefan decat ” rusul crestin”. Cel care a calcat testamentul lui Stefan de la Putna a fost Dimitrie Cantemir in 1711 si s-a legat cu barbarii sangerosi de rusi. De acolo ni se trag toate necazurile!
  Revenind la subiect, unionismul romanesc in Basarabia e sinonimul patriotismului bastinasilor contra ocupantilor rusi. Cine ocupa Tighina, Hotinul,Chilia,Cetatea Alba- cetatile lui Stefan?De ce toti ciubasensii, tkachishii, garbuzii ,voroninii,klemencii si alti ocupanti scuipa otrava in noi fara sa fie trasi la raspundere pentru denigrare a bastinasilor?
  Daca erau in Estonia ,Letonia,Lituania sau Georgia aceste fiare deveneau demult apatrizi sau erau expulzati .Dar nu erau decorati cu “Ordinul Republicii”. Pentru care merit au cetatenia RM si aceste decoratii? Au adus medalii olimpice RM, au luptat pentru tricolor in misiunile intrenationale ale ONU,au castigat competitii academice internationale? Deloc, sunt ocupanti si urmasii ocupantilor intr-o tara europena sunt apatrizi.
  Ce ne-au adus rusii de la 1812 pana in prezent? Crime,minciuni,foame, deportari,masacre,razboaie etc. si culmea obrazniciei ne dau lectii de istorie si cultura aceste fiare. Dupa raul mare pe care ni l-au facut doar in sec.20 ( foametea din 1946-47 unde peste 300 ooo de bastinasi au fost omorati, deportarile bastinasilor cu zeci de mii de victime,arderea bisericilor si sutelor de mii de carti romanesti, razboaiele din Manciuria,WW1 si WW2,Afghanistan unde sute de mii de tineri moldoveni au murit pentru Imperiul Rusesc ) ,Rusia ar trebui sa acorde locuitorilor RM carbune,lemn,gaze naturale si petrol gratuit si subventii pentru veterani sau fostii deportati,daca se crede tara crestina. Dar sa nu-i omoare in mizerie, daca doreste sa-si repare crimele din trecut.
  Unionismul romanesc e drumul revenirii Acasa in Europa a romanilor moldoveni!
  “Ridica-te Basarabie,ridica-te,
  Trecuta prin foc si prin sabie, ridica-te!”

  Răspunde
  +1 -1  5
 11. ardzator spune:

  Deci, numitul Dm. Ciubasenco daca nu e RETARDAT e SEPARATIST ?

  Răspunde
  +1 -1  1
 12. ardzator spune:

  sau nu e SEPARATIST, ci totusi RETARDAT

  Răspunde
  +1 -1  1
 13. Romanul spune:

  Apropo de conflictul diplomatic dintre Macedonia pe de o parte si Grecia si Bulgaria de cealalta parte, conflict care impiedica si astazi Macedonia sa acceada in UE, subiect care a fost deocamdata inchis, desi aceasta tara si-a facut de mult temele in legatura cu aderarea si de incidentul cu folosirea de catre sarbi a apelativului “vlah” pentru romanii din Valea Timocului, in legatura cu aderarea Serbiei la UE, tin sa precizez ca Ministerul de Externe al Romaniei a depus inca din 2007 o conditionare a aderarii Republicii Moldova la UE, in legatura cu folosirea sintagmei “limba moldoveneasca” in loc de limba romana, obiectiune care este valabila si astazi. De aceasta conditionare stiu probabil foarte bine si comunistii si acolitii lor de orientare rusofona, iar resuscitarea, mai nou, a acestui subiect se face la solicitarea Moscovei, inclusiv a Patriarhiei Ruse, pentru a impiedica admiterea Republicii Moldova la UE si directionarea statului moldovean catre Uniunea Eurasiatica, adica fosta Uniune Sovietica.
  Eu n-am stiut despre notificarea facuta Comisiei de la Bruxelles, de catre statul roman, in legatura cu folosirea sintagmei “limba moldoveneasca” si am militat in numeroase postari pentru utilizarea ei. Recent am aflat insa direct de la Adrian Cioroianu, fost ministru de externe al Romaniei, ca aceasta notificare exista deja si ea a fost depusa la Comisia de la Bruxeles, inca din timpul mandatului sau, adica din 2007.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 14. Maria Mirabela spune:

  De acord cu spusele lui Brander si ale lui Damian Hancu.
  Dar cati bastinasi inteleg ca toate ni se trag de la rusi ? “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”, de ce rusii nu se pun sie i in situatia noastra ? daca cineva i-ar umili si distruge, cum au facut-o cu noi, prin crime, jafuri, deportari, executii, declaratii verbale umilitaore de tot felul, ce-ar zice ? Dar ei nu vor sa auda nimic, din simplul motiv ca rusii NU POT intelege democratia si rezistenta patriotica a unui neam, ei nu inteleg ca mai poti spune si “NU” in viata asta, ei p/u un Nu iti dau un glonte in cap. Si asta, fiindca au ramas la stadiul de om subdezvoltat, astia n-au civilizatie.
  Tot aud moldoveni de-ai nostri spunand ca lasa ca rusii au cultura, scriitori geniali. Oameni buni, toti cei care au facut sau mai fac cultura in Rusia, fie au fost dintotdeauna impotriva atutoritatilor (incepand cu Dostoievski, Cehov…), fie au plecat si pleaca din tara lor. Valorile culturale ale Rusiei sunt in primul rand IMPOTRIVA politcii de la Kremlin si a poporului indoctrinat (ma refer la marii scriitori rusi V.Nabukov, B. Paternak,A. Makin, etc). Asta trebuie sa intelegem si sa nu mai idealizam un popor barbarizat.
  Revenind la cazul lui D. Ciubasenco. Cand M. Ghimpu i-a conferit “Ordinul Republicii” pres. georgian M. Saakashvili, acest Ciubasenko, in semn de protest, plin de ura patologica tipica rusului, i-a intors Presedintelui M.Ghimpu “Ordinul Republicii” care, nu se stie p/u ce merite, i-a fost acordat Retradatului mental. Pai, p/u acest gest, trebuia sa i se ia si cetatenia RM. Ce merite au ocupantii rusi sa ne calce si sa ne scuipe cum vor de 2 secole ?
  Treziti-va, Romani Moldoveni, nici un stat civilizat in lumea asta nu poate suporta needucatia, grosolania si aroganta ruseasca. Demnitatea de neam e prima virtute a unui popor ( nu banii, nu averea, nu palatele, castelele, etc…. astea-s trecatoare).

  Răspunde
  +1 -1  4
 15. Bogdan spune:

  Daca unionistii sunt retardati atunci omul ca specie este retardata. Vreau sa spun un singur lucru, un lucru firesc ca unirea RM cu Romaia nu poate fi impiedicat. Vom zdrobi hotarul de la Prut. Victoria e aproape.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


9 - = doi

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>