Atenţie! Pericol de intoxicare !

La 27 februarie 2012, cunoscutul propagandist antiromân Piotr Şornikov a lansat „cartea” „Frontul basarabean. 1918-1940”. „Lucrarea” a fost tipărită în limba rusă (la Tiraspol) şi constituie, în fapt o nouă acţiune de intoxicare a concetăţenilor noştri care nu cunosc limba română. Făcătură respectivă reia conceptele istoriografiei sovietice conform căreia, între 1918-1940, populaţia Basarabiei, chipurile, s-a opus în masă autorităţilor româneşti, iar ocupaţia sovietică din 1940, 1944 ar fi fost „o sărbătoare adevărată”. (http://ava.md/projects/history/014772-bessarabskii-front-petra-shornikova.html)

Notă: La „naşterea acestei „opere” au lucrat 12 „moaşe”: Babilunga N., Boico P., Cavruc D., Dubrovski A., Grec I., Petrenco Gr., Polivţev V., Suleak S., Şupac I., Todua Z., Ţaranov V., Volkov E.

Întrebare: Oare când minorităţile etnice din Republica Moldova vor putea beneficia de lucrări obiective cu referinţă la istoria noastră ?

——————————————————————————————————————-

Recomandăm !

1) Salonul PROOPTIC din Chişinău care vinde doar ochelari de calitatehttp://pro-optic.md

2) Salonul de bijuterii PARADIS, unicul în Chişinău, care comercializează BIJUTERII NOI (nepurtate anterior de alte persoane) şi garantează calitatea lor   - http://paradis.md/


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

9 răspunsuri la Atenţie! Pericol de intoxicare !

 1. Petru spune:

  LOL,

  Rusii ne scriu istoria noastra adica noi moldovenii nu suntem in stare sa alfam adevarul de sine statator, chipurile noi ne intoxicam de 20 de ani cu informatie falsa privind istoria :D

  mda…, pacat ca nu cresc nasurile la oamenii care spun minciuni ca si lui Pinochio, ar fi mai simplu de trait pe lumea asta ….

  Răspunde
  +1 -1  3
 2. VINDECATORUL TIMPULUI spune:

  Niciodata ! Aceste minoritati ne vor hartui mereu !
  trebuie sa fim puternici si sa avem curaj sa ne aparam trecutul si istoria.
  Traiasca România mare !

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. Romanul spune:

  In atentia “patriotilor statalisti moldovenisti”. Romania a inceput sa muste, in sfarsit! La recenta intrunire de la Bruxelles a ministrilor de externe ai tarilor membre UE, pivitoare la adoptarea Acordului prin care se acorda Serbiei statutul de candidat la UE, ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, a refuzat sa semneze acest Acord. Motivul este modul cum este tratata minoritatea romana din Serbia, unde, printre altele romanii sunt numiti vlahi ( unde am mai auzit eu magaria asta? ) iar limba este numita limba vlaha, alta decat cea romana. Daca folosim termenul de limba moldoveneasca obtinem acelasi rezultat. Romania a dat Serbiei un ultimatum pana vineri curent, pentru a semna Protocolul bilateral pe problema minoritatilor in termanii precizati expres de catre statul roman, altfel Serbia nu intra in UE. Pentru “bourii moldavi”, daca o singura tara, oricat de mica, se opune aderarii unei tari candidate, oricat de mari, acea tara candidata nu intra in UE si reia tot procesul de aderare de la capat, adica pierde cel putin 10 ani. Este cazul sa mai mentionez oare cate obiectiuni are Romania privitor la obstructiile pe care le pune statul moldovean in domeniul denumirii limbii romane, a istoriei statului roman si chiar in privinta numelui purtat de actuala Republica Moldova ( vezi cazul Macedoniei care, din aceleasi motive, asteapta de peste 15 ani sa tot fie declarata tara candidata UE )? Sau poate “patriotii statalisti moldovenisti” cred ca pe Republica Moldova o s-o bage Rusia in UE. In Uniunea Eurasiatica da! Acolo ar baga-o si cu forta.
  Ii atrag, de asemenea, atentia deputatului comunist, Grigore Petrenco, cel care a umilit Romania, tarand-o pe la instante internationale, in procese pe care, de altfel, le-a pierdut pe toate, ca marota asta, care il bantuie pe el, pe toti colegii saimcomunisti si pe cei din spatele portalului “moldovenii.md”, ca romanii, moldovenii, valahii, vlahii, etc. sunt etnii diferite, care vorbesc limbi diferite, constituie exact capul de acuzare pentru care, daca Serbia nu percuteaza rapid, nu va intra in Uniunea Europeana. Presedintele sarb Boris Tadici stie ca, desi romanii afirma ca, dintre toti vecinii lor, doar Serbia si Marea Neagra sut prietenii Romaniei ( de ce oare printre acesti prieteni nu figureaza si Republica Moldova ? ), in problema respectarii drepturilor romanilor in Balcani si in spatiul carpato-danubiano-pontic, statul roman nu mai vrea sa faca de loc compromisuri si din declaratiile sale, rezulta ca intelege perfect punctul de vedere al Romaniei si ca, pana vineri, va semna Protocolul bilateral pe problema minoritatilor, in termanii precizati expres de catre statul roman. Deci se poate si asa…

  Răspunde
  +1 -1  1
 4. drACro/Till Uil een Spiegel spune:

  Oare când minorităţile etnice din Republica Moldova vor putea beneficia de lucrări obiective cu referinţă la istoria noastră ?

  Qui prodest?
  În primul rând, basarbenii în general şi românii basarabeni în special trebuie să aibă acces la propria istorie coerentă continuă şi articulată cu Istoria Principatului Moldovei până în 1812 şi Istoria Regatului României între 1918 şi 1944. Dar asta este misiunea istoricilor, nu-i aşa?!

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. donciu spune:

  Atunci cind noi romanii vom invata limba romana bine, cind vom fi culti, exigenti, punctuali cel putin ca englezii

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 6. palade spune:

  Cine a zis că ruşii vor cărţi de istorie scrise de români.
  Ei nu au nevoie nici de făcătura lichelelor ieşită recent.
  E ceva nou pentru ei în cartea aceasta? Nu.
  Ei deja pe toate le ştiu supt odată cu laptele mamei.
  Ei trăiesc în ghetoul sovietic făcut tot de ei şi nu vor să iasă deacolo.

  Răspunde
  +1 -1  1
 7. Cum nu mai pot dormi ei de grija noastra.

  Sornicov e ca un caine turbat cand aude de romani.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. mihai spune:

  Ne vor hartui atat cat le vom permite!Primul lucru ce este de facut, este sa ne alegem la conducere oameni si nu codilisti de topor.Inca mai avem multi.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


7 - trei =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>