Secretul ex-prim-ministrului Z. Greceanâi

Zinaida Greceanâi, ex-prim-ministru al RM (31 martie 2008-14 septembrie 2009), fiind întrebată recent, de corespondentul ziarului “Timpul”, despre motivele deportării părinţilor săi în Siberia (http://timpul.md/articol/zinaida-greceanii-ce-se-va-intampla-veti-vedea—o-sa-fie-interesant-26962.html), a răspuns:

Îi deportau pe moldovenii care aveau gospodării. Părinţii mi-au fost ridicaţi împreună cu bunicii, la un miez de noapte. Golanii satului, tot moldoveni, i-au trădat pe cei mai înstăriţi, chiar dacă părinţii mei dăduseră la colhoz tot ce se cuvenea…

Notă: Petru (n. 1906) şi Maria Bujor (n. 1919), părinţii ex-prim-ministrului Z. Greceanâi au fost deportaţi de sovietici în 1951 (din s. Cotiujeni, rl Briceni) pentru că făceau parte din Biserica “Martorii lui Iehova

Întrebare: De ce Z. G. se ruşinează să recunoască că părinţii săi au fost prigoniţi din motive religioase ?

—————————————————————————————————————————————————–
ATENŢIE!
JOCUL “PERSONALIA OFERĂ PREMII de peste  100.000 LEI (http://personalia.nistru-prut.info/index.php?joc=3)

Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

28 răspunsuri la Secretul ex-prim-ministrului Z. Greceanâi

 1. TUDOR BRADESCU spune:

  Sarmana: pt. ca are sindromul Stockholm – a pactizat cu calaii parintilor ei,
  comunsitii rosii de sânge. S-a nascut in Siberia, a vorbit acolo numia ruseste si asta si-a lasat amprenta pe toata viata. De asta si a a declarat in Aprilie 2009 ca tinerii de pe strazi vor fi impuscati. Este o MUTANTA a regimului sovietic de ocupatie. La fel ca si comunistul Voronin, al carui bunel, Isidor Sârbu, a fost un anticomunist convins.
  Doamne, fereste-ne de asemenea MUTANTI la guvernare !

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Liviu spune:

   Cum justifica doamna Greceanii amenintarea ca-i va impusca pe tineri:

   “Discursul meu a avut scopul de a-i responsabiliza pe cei maturi în privinţa copiilor care puteau fi iarăşi manipulaţi şi a de a-i asigura că guvernul va menţine ordinea. Îmi era milă de mamele care umblau şi-şi căutau copiii pe străzi, fiind convinsă că organizatorii şi-au ţinut copiii în siguranţă. Altă parte din mesaj a urmărit să ‘inhibeze’ psihologic iniţiativele provocatorilor, dându-le de înţeles că nu vom mai tolera agresiunea. Cred că foarte multă lume mi-a perceput corect mesajul. Şi n-a fost iniţiativă cuiva, ci a mea. E mai justificat să fii drastic în mesaje, pentru a preîntâmpina violenţele în masă, decât să le permiţi şi apoi să fii nevoit să apelezi la acţiuni de calmare a spiritelor.”

   Răspunde
   +1 -1  0
 2. patriot spune:

  Doamne fereste ce secret!

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. Vasile spune:

  Păcat că așa lichele ajung să ne învețe a trăi. Este un om lipsit de Dumnezeu și de țară.

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. tira spune:

  Si totusi, un profesionist si un om mai responsabil ca Greceanii nu gasesti in toata Alianta aceasta a noastra, din pacate!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • toma necredinciosul spune:

   sa stii ca ai haz omule ! ai baut se vede “solutia” lui Dondon !

   Răspunde
   +1 -1  0
  • sergiu spune:

   vad ca esti dus(a) de pe fix rau de tot. capodopera asta voi o numiti responsabila? vai si amar de mentalitatea voastra.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Faust spune:

    Chiar si Sturza recunoaste intr-un interviu recent ca in perioada cind a fost prim-ministru se consulta cu Zinaida Greceannii, care pe atunci activa la Ministerul Finantelor si ca era una din putinii specialisti-profesionisti in domeniu!

    Răspunde
    +1 -1  0
 5. VAL. CURAGAU spune:

  PT. TIRA:
  aveti in vedere o profesionista gata sa impuste in tinerii protestatari
  anti-comunisti de pe strazile Chisinaului ?
  O criminala ?

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. toma necredinciosul spune:

  a spus neadevaruri fiindca E O mincinoasa ordinara , o lichea care a slujit cu devotament pe Voronen & clanul RUSAFIL

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. Spiridon spune:

  Persoanele din familii deportate (asa ca Grecianai, Diacov si multi altii) erau supravegheate minutios de catre KGB si atrase sa colaboreze, pentru a fi santajabile. Daca refuzau sa colaboreze erau alungate din universitati, nu erau promovate in functii, chiar daca meritau si.a. Probabil ca pretinsa doamna a fost foarte ascultatoare, a facut mult rau si n-a mai putut iesi din ghiarele lui. Acum face ce-i dicteaza acest monstru inca viu.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. dracula spune:

  D-le Stavila, cuvantul represat nu exista in limba romana. Reformulati si spuneti ca au suferit represalii sau au fost prigoniti sau…

  Răspunde
  +1 -1  0
  • robin hud spune:

   si cine a zis ca dexul roman e ceea ce tre sa urmam?!

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Mike spune:

    …pff…
    urmeaza cel putin dexul englez si semneaza-te corect, “hood”. Intr-un efort de ati depasi ignoranta lingvistica proprie, verifica daca dictionarele altor limbi (ex. engleza, franceza, italiana) contin adjectivul “represat”.

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • robin hud spune:

     ce mam saturat de destepti ca tine, cum ma scriu asa si am sa ma scriu.daca esti destept asa de te rupi nin patru cred ca stii ca combinatia de hood se citeste in romana hud. sa fii sanatos si mai destept un pic ca ragi. ce are nickul cu numele adevarat ?

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Mike spune:

      … “se citeste in romana hud”, dar se scrie in romana “hood”, pentru ca este un imprumut din engleza, ‘ntelegi ‘netali?! (ti-am zis doar sa te semnezi “hood”, nu esti atent!?)
      … intr-o societatea post-modernista, fiecare are dreptul la opinie si la exprimarea ei, bine ca tocmai a venit si internetul (in general, IT) sa sustina trendul. Aceasta insa deloc nu inseamna, ca nu trebuie facuta diferenta intre opinii neinformate (in cazul tau se pare ca neinformarea vine din ignoranta-ti) si opinii informate.

      +1 -1  0
 9. ARVINTE spune:

  Concurs “Limba română în Basarabia”. Premiu: 500 euro !
  ————————————————————————————–
  Premiul acestui concurs este asigurat de
  “Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”
  condus de Secretarul de Stat Eugen Tomac
  / basarabean de la Cetatea Alba /
  din guvernul României de la Bucuresti.
  http://www.dprp.gov.ro/
  N.B.
  O sugestie:
  pentru o mai buna transparenta, trimiteti articolele Dvs.
  direct si la Bucuresti sau lasati-le si pe pagina Internet
  a Departamentului ca comentarii.
  Pentru a evita orice dubii de participare prin mijlocitori !
  Iata adresa e-mail a Departamentului respectiv:
  drp@dprp.gov.ro

  Coordonator al concursului: /fara publicitatea necesara in mass-media din RM ! /
  jurnalistul George Damian de la ziarul “Timpul” din Chisinau
  /ziarul lui Costache Tanase care nu publica nici o informatie
  despre concursurile acestea ! Oare de ce ? /
  perioada de inscriere: record -maraton- graba -nemasurata:
  10-25 septembrie 2011 :

  http://www.blog-pentru-basarabia.ro/concurs-limba-romana-in-basarabia-premiu-500-euro-850/

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. Mike spune:

  Mai intii, tu probabil ai citit din dosare, iar ea stie din viata ce si cum a fost. Dosarele au fost, se stie bine, falsificate, inexacte, etc. Pozitia este una corecta si defendabila. A ta — nu.

  Mai apoi, asa cum pui tu intrebarea, se creaza impresia ca ai indreptati mai curind actele bandiresti ale sovieticilor si ai blama usurel pe cei supusi acelor acte (ca vezi doamne, au fost prigoniti pentru cauza religioasa).

  In fine si foarte important, daca e sa vorbim de cei ridicati [nu de cei condamnati pentru activitate antisovietica], majoritatea neta a lor erau oameni gospodari si considerati gospodari. Desi sovieticii invocau ratiuni ideologice (de a stirpi burghezia agricola, adica “kulacii”), ratiunea adevarata era una economica [care se recunoaste acum si de istoricii rusi]: gospodarul de aici va fi gospodar si acolo. Gospodarul va munci la pamint, animale, etc si in Siberii si, important, va putea organiza o gospodarie, avind deja deprinderile necesare.

  Daca parintii ei au fost gospodari, aceasta calitate si nu religia a servit mai curind motiv de aplicare a represaliilor asupra lor.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. Mike spune:

  Scopul sovieticilor era (si mai ramine inca) popularea Siberiei si a altor regiuni din Rusia. Incepi prin a crea infrastructura necesara. Cine, daca nu gospodarii [in sensul larg] o creaza. Acest scop insa nu era unul declarat, ci unul bine acoperit de ratiuni ideologice declarate.

  Acest scop este urmarit si in prezent, desi prin mijloacele ‘economiei de piata’. In Moldova este vinata forta de munca activa si ‘calificata’ pentru a crea infrastructura in Rusia. Ar fi corect sa spunem ca nu doar Rusia vineaza. Moldova plateste un pret incomensurabil mai mare decit ceea ce primeste in schimb.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 12. Brander spune:

  Interesant se primeste Dna Grecianyi nu e membru actual de partid comunist desi face parte din fractiunea comunista. Cred ca Dna Grecianyi se teme de parintii ei ca sa n-o blesteme pentru ca ii slujeste pe tartorii rosii . Parintii ei care au avut totusi norocul sa se intoarca spre deosebire de cei care au murit in drum ori in ingheturile din Siberia.

  Criminalii rosii au facut genocid in Moldova ducand populatia la mizerie si disperare astfel ca oamenii se agatau si de un pai (ideologia criminala rosie) doar ca sa supravetuiasca. Pacat ca unii (Dna Grecianyi) au intrat in rol si pentru osul aruncat sunt gata sa tradeze mai departe, ne luind in vedere nici soarta propriilor parinti. Un fel de Pavlik Morozov!

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. toma proeuropeanu spune:

  e clar de ce . nu poate fi presedinte a guberniei pravoslavnice moldavia o persoana cu parinti sectanti ! poate si ea e sectanta ?

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. Deturnarea adevarului.
  Asta e gandire comunista, dar nu de om cu credinta

  (rn Briceni, rl din rl Briceni poate fi inteles si ca riul).

  Răspunde
  +1 -1  0
 15. cotovschi spune:

  jigodie cu mintile spalate

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. Victor spune:

  Se spune ca cand (cacofonie neitentionata!) cineva moare pe lumea cealalta este intampinat de parinti, bunei, etc. Oare cum o vor intampina parintii respectivei?

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 17. axy spune:

  Doamna o fi specialist pe domeniul studiilor, cu toate ca se cunoaste ca a fost notata la obiecte cu multe note de 3. Mie mi-a atras atentia cum dna accentuiaza ca *golanimea satului a tradat* cred ca face aluzie la masele simple de azi care isi dorec si cer sa spuna si sa infuinteze viata politica(adica noi golanimea de azi) ne dorim democratie.Ea este partasul sistemului dictatorial, fericita ca ea este acolo si ne-ar hotari soarta.

  Răspunde
  +1 -1  0
 18. petru spune:

  astea nu-s martorii lui iegova, astia is martorii lu hrenova:)):)

  Răspunde
  +1 -1  0
 19. Grave spune:

  … in concluzie: e mult mai bine si mai usor pe suflet fiind unul din “golanii neamului”, decat sa cunoasca cineva din cine ti se trage neamul.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


trei - 2 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>