DUMINICA: ziua lui Dumnezeu sau a lui Lenin ?

A 7-a zi a săptămânii a devenit “Duminică” (Dies Dominus, adică ziua de închinare lui Dumnezeu) în anul 325 (Sinodul de la Niceea). Anterior această zi era numită Dies Solis, adică „Ziua Soarelui” (a fost instituită drept zi de odihnă la 7 martie 321 de împăratul Constantin I)…

Notă: Evreii respectă ca zi a lui Dumnezeu ziua de Sâmbătă. În această zi ei încetează toate activităţile (inclusiv comerţul).

Întrebare: Având în vedere că în Republica Moldova comerţul este practicat şi în zilele de Duminică, poate ar fi mai corect ca Duminica să fie numită „Ziua lui Lenin” ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

18 răspunsuri la DUMINICA: ziua lui Dumnezeu sau a lui Lenin ?

 1. Siberiacul spune:

  -Lenin antihristul a dat indicaţie “popii de spînzurat de maţile lor, nu de cheltuit bani pentru funii”
  -Dodon poartă la inimă biletul de partid cu chipul lui Lenin antihristul şi depune flori la monumentul lui Lenin antihristul- adica este de acord cu ideile şi faptele lui Lenin antihristul
  -Popii lui Vladimir s-au întîlnit la Mănăstirea Ciuflea cu Dodon din partidul lui Lenin antihristul, avînd uşile închise încăperii întîlnirii
  - Duminică 19 iunie va fi a credincioşilor în Dumnezeu sau a popilor lui Vladimir cu Dodon din partidul antihristului Lenin?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Adrian spune:

   Asculta linkul

   Răspunde
   +1 -1  0
   • palade spune:

    Acest Simbureak nu stie sa citeasca.
    Dar textul l-a dictat motanului sau sa scrie.
    S-au umplut forumurile cu imbecili si propagandisti care cred daca scriu despre bolsevici urat ei sunt trecut automat in tabara “democratilor” si “liberalilor”.
    Habar nu au cu ce se mananca aceste notiuni si schimba hotii lor pe hotii “nostri”.
    Dmnule Stavila,
    in multe state din SUA si in Canada comertul este deschis Duminica. Acest lucru este facut pentru oameni. In special care muncesc sambata .
    Au doar o singura zi sa-si faca cumparaturi.
    In Europa socialist-sindicalista de Gauche, sindicatele nu permit sa fie deschis comertul Duminica.
    Asa ca unde e Lenin?
    Lenin jiv- Lenin budet jiti in Europa.
    O Europa cu mentalitate Marxist- Leninista

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Siberiacul spune:

     1. Eşti comunist că îţi permiţi nemotivat înjosirea altei peroane ?
     2. În statele europene, fost socialiste, s-au luptat cu bolişevizmul nu numai cu propaganda dar şi cu revolte în masă avînd jertve omeneşti. Doar în R Moldova se propagă partidul comunist a lui Lenin, nu e de mirare că avem cel jos nivel de trai din Europa

     Răspunde
     +1 -1  0
   • Siberiacul spune:

    Duminică, 19 iunie, va fi a credincioşilor în Dumnezeu sau a popilor lui Vladimir cu Dodon din partidul antihristului Lenin ?

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 2. mircea.ro spune:

  Înaite vreme oamenii duminica mergeau la biserică iar dacă erau solicitaţi să-şi exercite dreptul de vot,îl făceau după ce preotul îşi termina slujba,cumpătaţi şi aşezaţi.Acum vremurile s-au schimbat iar cetăţeanul în drumul lui spre centrul de votare face o haltă pe la o cârciumă pentru o vodcă sau o bere ori mai multe,la botul calului.Având capul plin de alcool,alegerea sa este aleatoare,ce hotăreşte Bahus pe moment.Prin urmare,mergând la cârciumă demonstrăm că alegerile sunt o loterie!

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. MONTREAL spune:

  !!!!!!!!!!!!!ATENTIE- ATENTIE – ATENTIE !!!!!!!!!!!!

  PCRM SI KREMLINUL VOR CA OAMENII SA-SI PIARDE ORICE SPERANTA SI SA NU MAI VOTEZE P-U DEMOCRATIE, CICA EI (COMUNISTII) AU CISTIGAT MAJORITATEA IN CONS MUNICIP CHISINAU, CU 26 DE MANDATE—————————————————- ACEASTA ESTE O SPECULATIE SI E SPECIAL FACUTA DE CATRE KREMLIN —————————— ATENTIE – ATENTIE INTRATI PE http://www.alegeri.md/ SI VETI VEDEA CA AIE A ARE IN SUMA 48.94% DIN CONSILIU IAR COMUNISTII DOAR
  46.11% – PUNETI-VA INTREBAREA CUM EI (COMII) POT SA AIBA MAJORITATEA CU 46.11%?????? + LA ASTEA AU MAI RAMAS 4.95% VOTURI DIN CEI CARE NU AU TRECUT PRAGUL LECTORAL SI AUTOMAT FOR FI DISTRIBUITE “”"”"”EGAL”"”" LA TOTI CEI CARE AU TRECUT————————————- ATENTIE ATENTIE ATENTIE O DIVERSIUNE A COMUNISTILOR SI A KREMLINULUI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TRIMITE LA TOTI

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. Romanul spune:

  In eventualitatea ca va iesi primar al Chisinaului, Igor Dodon a comunicat colegilor sai de partid, intr-un cadru “intim”, departe de ochii presei, un plan care cuprinde un program de acţiuni politice care, timp de patru ani, vor avea scopul să denaţionalizeze capitala. Reţinem doar câteva dintre ele, programate în prima etapă: suburbiile nu vor mai face parte din municipiul Chişinău; vor fi schimbaţi directorii celor mai vestite biblioteci municipale în care sunt organizate evenimente proromâneşti; vor fi schimbate numele străzilor Bucureşti, Calea Ieşilor, Grigore Vieru şi al bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt; va fi scos cuvântul „român” din titulatura liceelor; „Piatra lui Ghimpu” din faţa Casei Guvernului va fi înlocuită cu monumentul lui Lenin adus de la „Moldexpo”; Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi numită Piaţa Victoriei; va fi schimbat imnul, dar şi drapelul capitalei, care o să aibă o culoare preponderent roşie…
  Micul Hitler Dodon a menţionat că, în cazul în care va fi ales primar, controlul din partea conducerii PCRM asupra realizării acestui plan îi va reveni lui Mark Tkaciuk.
  Deci de aici vine acel titlu pompos si ambitios al interviului lui Dodon din revista “Moldoveanca”. Cum stati cu spitalele de psihiatrie in Republica Moldova?

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. tania spune:

  Ziua a saptea (dupa sase lucratoare ) nu poate fi numita altfel decit a numit-o Dumnezeu – SABATUL ( odihna ; in rusa este ” shabash” – adica sa te opresti din lucru )
  Primii care au respectat SABATUL zilei a saptea au fost parintii nostri Adam si Eva .
  “Astfel au fost sfirsite cerurile si pamintul si toata ostirea lor . In ziua a saptea Dumnezeu Si-a sfirsit lucrarea , pe care o facuse ;si in ziua a saptea S-a odihnit de toata lucrarea Lui pe care o facuse . Dumnezeu a binecuvintat ziua a saptea si a sfintit-o , pentru ca in ziua aceasta S-a odihnit de toata lucrarea Lui , pe care o zidise si o facuse ”
  Geneza 2:1-3.
  Nu e corect si nu e biblic sa asociem Sabatul doar cu poporul evreu . A fost creata intentionat o impresie gresita despre Sabatul zilei a saptea ca fiind o datina evreiasca si deci nevalabila pentru restul omenirii .
  Sabatul face parte din cele zece porunci ( porunca a patra Exod 20:8-11) scrise de mina Lui Dumnezeu . De ce Dumnezeu a scris “Adu-ti aminte …”? Ca sa reaminteasca omenirii ceva ce a fost uitat cu desavirsire din cauza pacatului .
  Cele zece porunci sint legea morala , constitutia cerului , care reflecta fidel caracterul sfint , iubitor si nonviolent al Lui Dumnezeu – Legiuitorul Suprem .
  Dumnezeu a instituit un monument al Creatiunii nu din piatra ( nu din materie ) , ci din timp , care nu poate fi schimbat sau distrus . Si acest monument al creatiei este SABATUL . Daca omenirea ar fi respectat porunca a patra si ar fi adus omagiu ,slava si recunostinta Lui Dumnezeu in ziua Sa , multumindu-I pentru tot ce a creat El, atunci nu ar fi existat nici un ateu pe pamint .

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. tania spune:

  “Dies Dominus ” este numita ziua intii a saptaminii , nu a saptea . Asa a interpretat gresit (dar intentionat ) biserica catolica , care era in fasa , raportul evangheliilor despre evenimentul invierii Lui Isus , invatindu-i pe enoriasii sai , ca Isus a inviat in prima zi a saptaminii . Adevarul biblic insa este , ca Isus a fost inviat de Dumnezeu in Sabatul zilei a saptea dupa apusul soarelui , in noaptea simbetei in care se putea deja de lucrat , deoarece sfintita si binecuvintata este numai partea luminoasa a zilei .
  Isus nu a inviat in prima zi a saptaminii , ci S-a aratat ucenicilor in aceasta zi .
  Antihristul , reprezentat prin biserica catolica , a schimbat adevarata zi a Domnului (sabatul) in falsa zi de inchinare la soare , implinind astfel profetia lui Daniel despre papalitate Dan 7:25 “El va rosti vorbe de hula impotriva Celui Prea Inalt , va asupri pe sfintii Celui Prea Inalt si SE VA INCUMETA SA CHIMBE VREMILE SI LEGEA …”

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 7. tania spune:

  Alta e problema , ca calendarele moderne ( mai ales cele sovietice de pe timpul lui Stalin )au fost falsificate si adaptate la minciuna in asa fel , ca SABATUL adevarat biblic sa fie practic imposibil de gasit . Astfel calendarele unor tari au inceput sa numere saptamina de luni si respectiv duminica a ajuns “pe neobservate” sa fie ziua a saptea , ceea ce este un fals . Dar si simbata din actualul calendar gregorian nu este SABATUL adevarat .
  Saptamina biblica se socoate dupa fazele lunii : sabatele biblice adevarate coincid cu semiluna in crestere , luna plina , semiluna in descrestere si ultima secera . Spre exemplu , maine joi 16 iunie e adevaratul sabat biblic , pentru ca azi noapte e luna plina .
  Saptamina gregoriana nu ia in consideratie fazele lunii , ea nu coincide cu saptamina biblica , deaceea si simbata gregoriana este un sabat fals .
  SAPTAMINA BIBLICA este intrerupta de zilele de luna noua ( 1-2 sau chiar uneori pina la 3 zile cind luna pe cer nu se vede ), iar apoi incepe numaratoarea saptaminii adevarate : 1-2 zile – e luna noua , apoi prima saptamina 7 zile , a doua saptamina 7 zile , a treia saptamina 7 zile si a patra saptamina 7 zile ; si iarasi din nou 1 sau 2 zile – e luna noua , si dupa asta -7,7,7,7.
  SAPTAMINA GREGORIANA nu este intrerupta de zilele de luna noua si deaceea toate merg doar 7,7,7,7,7,7,7,7,….. In saptamina gregoriana nu putem gasi SABATUL biblic adevarat si majoritatea oamenilor incalca porunca Lui Dumnezeu , fiind amagiti si inchinindu-se in ziua saturnului sau in ziua saorelui .

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. mircea.ro spune:

  Tania,lasă propaganda sectantă;prozeliţi fă-ţi în cadrul bisericii tale,nu aici.

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. drACro/Till Uil een Spiegel spune:

  Parcă era vorba de îngropat Lenin, nu de ridicat din nou în slăvi sub diferite pretexte?!

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. marian spune:

  ZGUDUITOR !!! ”Un consilier municipal din Chișinău, de pe lista PCRM, Tofan Antolie, a săvârșit o crimă gravă, în 1988. A violat o minoră, pe nume Mocreac, a omorât-o, după care a îngropat-o în curtea casei. Avem sentința instanței de judecată”. Declarația a fost făcută astăzi, 16 iunie, de membrul PL, consilierul Oleg Cernei, în cadrul unei conferințe de presă.

  Cernei a spus că instanța l-a condamnat la 10 ani de pușcărie pe Tofan, care și-a recunoscut vina și a stat după gratii, iar acum pretinde că vrea să reprezinte interesele locuitorilor Capitalei.

  ”Deci, un fost ciriminal de pe lista PCRM, vrea să ne reprezinte în Consiliul Municipal Chișinău, să rezolve problemele orașului. Iată cu ce personaje vin comuniștii și asta vorbește despre profesionalismul echipei. Ei mint cu nerușinare”, a adăugat Cernei.

  De asemenea, membrul PL susține că nu doar un singur consilier al PCRM ”are mâinile murdare”. Victor Gurău, un alt consilier pe lista PCRM ar fi implicat în scheme ilegale de repartizare a loturilor de pământ și ar fi prejudiciat statul cu aproape un million de lei.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. tania spune:

  Ateismul militant (inclusiv si al comunistilor ) este o consecinta fireasca a respingerii Dumnezeului adevarat si a falsificarii zilei de inchinare , care indica cine este Creatorul nostru . Comunismul modern este un urmas si o progenitura a Sodomei si a Egiptului .
  Revolutia franceza , condusa de criminali si violatori singerosi a fost aluatul din care s-a plamadit comunismul modern . Revolutia franceza este descrisa in viziunea lui Ioan din Apocalipsa 11. Fiara care se ridica din adinc … si in inteles duhovnicesc se chema “Sodoma ” si “Egipt” , unde au fost omoriti cei doi martori (adica vechiul si noul testament al Bibliei ). Revolutionarii au proclamat , ca Dumnezeu nu exista , au ars in piete Bibliile , iar teroarea si omuciderea ii insoteau . Sodoma este etalonul desfriului moral , iar Egiptul (prin faraon ) a fost primul , care a negat existenta Lui Dumnezeu . Exod 5:2 “Faraon a raspuns :Cine este Domnul …? Eu nu cunosc pe Domnul .”
  In ce priveste votul , majoritatea aproape intotdeauna ii alege pe criminali. Pe cine a ales gloata , cind Pilat le-a propus sa voteze . Ei l-au ales pe criminalul si banditul Baraba , iar in dreptul numelui Lui Isus ei si-au pus stampila ” sa fie rastignit “.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 12. tania spune:

  In Biblie zilele saptaminii nu aveau denumiri , ci erau doar numerotate :prima zi , a doua , a treia , a patra , a cincea , a sasea si a saptea ; si zilele de luna noua , care nu aveau numar( ele nu erau lucratoare , se considerau tot sarbatori , insa nu atit de mari si importante ca Sabatul zilei a saptea ). A saptea zi a saptaminii biblice era consacrata Singurului Dumnezeu Adevarat , Creatorului si Tatalui nostru , deaceea ea ( a saptea zi ) se mai numea ziua Domnului sau SABATUL MEU (odihna) cum a numit-o si a instituit-o insusi Domnul . Ziua Domnului nu putea , nu poate si nu va fi nici o data alta , de cit numai ziua a saptea . Isaia zice :” In fiecare luna noua si in fiecare sabat va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea ,- zice Domnul “(Isaia 66:23). Observati , ca el nu zice – orice evreu va veni sa se inchine , ci zice ca ORICE FAPTURA , adica fiecare om de pe pamint .
  Atunci cind Ioan zice in Apocalipsa 1 :10 “In ziua Domnului eram in duhul ” – nu poate fi o alta zi de cit cea de-a saptea . Cu toate ca rusii au tradus acest verset “v deni voscresnii “, adica in ziua de inviere , avind in vedere ca e ziua intii a saptaminii , dar este un fals dublu (Isus nu a inviat in ziua intii , iar ziua Domnului nu poate fi alta de cit numai a saptea ).
  In Biblie intilnim doua feluri de SABATE .
  1. SABATUL MEU – ziua a saptea , consacrata Lui Dumnezeu – cea mai sfinta si mareata sarbatoare .
  2. SABATELE VOASRE – alte zile de sarbatoare ale poporului , care puteau nimeri pe oricare zi a saptaminii si zilele de luna noua .

  In paginism , insa , toate zilele saptaminii aveau denumiri , deoarece ei aveau o multime de zei si dumnezei falsi . Fiecare zi era consacrata unui zeu – idol .
  Astfel prima zi a saptaminii pagine era consacrata zeului soarelui – actuala duminica (sau ziua soarelui). A doua zi era consacrata lunii , a treia- lui Martie , a patra – Mercurului , a cincea – Jupiterului , a sasea – Venerei si a saptea – Saturnului ( celui nevazut , ascuns – adica lui satana ) .

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. tania spune:

  In Isaia 56 gasim o confirmare elocventa , ca ziua de inchinare Lui Dumnezeu este universala si valabila pentru toata omenirea , nu doar pentru evrei .
  Isaia spune , ca STRAINUL si FAMENUL ( adica acei ce nu fac parte din poporul evreu ) sa nu zica , ca ei sint despartiti de Dumnezeu . Ci dimpotriva ; ” Famenilor , care vor pazi SABATELE MELE … strainii … si toti cei ce vor pazi SABATUL , ca sa nu-l pingareasca … ii voi aduce la muntele Meu cel sfint . …Casa Mea se va numi o casa de rugaciune pentru TOATE POPOARELE ( nu doar pentru evrei ) ”
  In SABATUL adevarat inimile noastre sint in conexiune cu armonia inaltatoare a cerului si cu voia sfinta a Tatalui .
  Ingerul din Apocalipsa 14 :7 striga catre toti locuitorii pamintului :” Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava … si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamintul , marea si izvoarele apelor !” Aici se repeta porunca a patra din Exod 20:11.
  Cind putem sa-I dam slava si sa ne inchinam Lui , daca nu in ziua , care este consacrata Lui si care este un monument al Creatiunii ?
  Sa ne oprim din graba si fuga noastra infernala sa sa-L recunoastem in inima si constiinta noastra pe Singurul Dumnezeu iubitor in ziua Lui adevarata .

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. Devastator spune:

  Pai cum sa nu fie antihrist, daca ma draga frate Lenin in primul rand a fost membru a societatii secrete Iluminat. Noi luam parte ca soricei de facut experiment intr-un plan mondial, “Noua Ordine Mondiala” in care sunt si au fost implicate cele mai mari personalitati a acestui pamant, incepand cu Papa de la Roma, si terminand cu Lenin, Stalin, care toti au fost antihristi, masoni , si sataisti…Aici nici de credinta nu merge vorba, si defapt in 328 Constantic cel Mare, a inlaturat ca zi de odihna Sabatul evreilor, Simbata, adevarata zi de inchinare a lui Dumnezeu , si a introduso pe cea de Duminica, ca zi de venerarea Soarelui, astfel facand legatura dintre crestini si pagani, construind podul dintre ei…insa neglijand faptul ca face voia diavolului, si introducand o multime de alte schimbari pe parcursul anilor conducerii lui, asa ca 358 (crucea) etc….

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


5 - unu =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>