„Sindromul Dan Puric”

În primele zile a lui martie (2011), Dan Puric (actor şi regizor român) s-a aflat în Republica Moldova cu câteva conferinţe. La teatrul “M. Eminescu” din Chişinău el a relatat şi următorul banc:

“Se spune că atunci când a făcut lumea, Dumnezeu a răsturnat sacul cu minuni în locul unde este acum România. Uimit şi puţin şocat de bunăvoinţa excesivă a stăpânului său, un Înger îl întreabă:

- Ce faci, Preasfinţite, le dai prea multe…
La care Dumnezeu îi răspunde:
- Stai să vezi ce conducători le dau! …

Întrebare:
Cum se numeşte intelectualul care insuflă poporului român că este condamnat să aibă conducători proşti ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

32 răspunsuri la „Sindromul Dan Puric”

 1. toma proeuropeanu spune:

  intelectual smecher

  Răspunde
  +1 -1  0
  • jj spune:

   Senatorul PNL Cristian Ţopescu le-a spus parlamentarilor reuniţi, miercuri, în plenul comun al Senatului şi Camerei, un banc privind virtuţile pe care Dumnezeu le-a dat fiecărei naţiuni la facerea lumii, el spunând că românilor li s-a rezervat să fie inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni.

   “La facerea lumii, Dumnezeu, ca să-i ajute pe oameni să prospere, a hotărât să dea câte două virturţi fiecărei naţii. Astfel, elveţienii sunt ordonaţi şi respectuoşi, nemţii – disciplinaţi şi raţionali, englezii – perseverenţi şi studioşi, japonezii – muncitori şi răbdători, ungurii – hotărâţi şi buni meseriaşi, francezii – culţi şi rafinaţi, spaniolii – veseli şi ospitalieri. La români, i-a spus îngerului consilier că românii vor fi inteligenţi, cinstiţi şi buni politicieni”, a spus Ţopescu, în plen.

   El a adăugat că, după ce a publicat hotărârea în “Monitorul celest”, îngerul a remarcat faptul că românii au trei virtuţi, spre deosebire de toţi ceilalţi, care au numai două şi l-a întrebat pe Dumnezeu dacă astfel nu ar depăşi celelalte naţii.

   “Aşa e, a spus Dumnezeu. Să revenim cu o Ordonanţă de Urgenţă, pentru că virtuţile nu se mai pot lua înapoi, în care spunem că nimeni nu va putea folosi mai mult de două în acelaşi timp. Se explică astfel de ce românii care sunt inteligenţi şi cinstiţi nu fac politică, cei cinstiţi şi care fac politică nu sunt inteligenţi, iar cei care fac politică şi sunt inteligenţi nu sunt cinstiţi”

   Răspunde
   +1 -1  0
   • jj spune:

    LA UMOR AU ACCES DOAR OAMENII INTELIGENTI , problema cu Dan Puric nu este inteligenta sau simtul umorului. A fost spusa de dl Plesu in ‘Adevarul’ referitor la conferintele lui Puric : “Este prea mare palaria pe care vrea sa o poarte”.

    Răspunde
    +1 -1  0
 2. Alex din Iasi spune:

  Nu va luati de Puric pentru ca e stranepot de-al lui Eminescu. Dumneavoastra cu genealogiile poate ne spuneti mai multe.

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. Romanul spune:

  Asa ruda cu Eminescu cum este si mare crestin si anticomunist cum se da, CNSAS-ul ( institutie din care face parte in Moldova si domnul Stavila ) a eliberat pentru domnul Puric o dovada in care se afirma ca a colaborat cu Securitatea si a facut politie politica. Stiti cum se spune: “Utecistii de ieri defetistii de azi”.

  Poporul român nu este insa condamnat de loc să aibă conducători proşti, pentru ca el si-i alege singur. Asa ca poporul roman nu este vesnic condamnat ci foarte adesea masochist. Stiti ce a spus celebrul Edvard Aloysius Murhy: “Oamenii si popoarele vor alege solutia rationala dupa ce le vor fi ales pe toate celelalte.”

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 4. Dracones spune:

  D-nul Puric nu reprezinta poporul Roman. (punct)
  D-nul Puric este un pseudointelectual de chermeza, un simplu produs dambovitean de duzina, numele D-lui aratandu-ne adevarata lui valoare ( punct ).

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. miscarea browniana a ionilor spune:

  si daca poporul va cere demisia, atunci conducatorii se vor intreba “Dar unde pleaca el?..”

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. Shah spune:

  semnul de intrebare seamana cu profilul celor care se tot apleaca in slugarnicie in fata komunoizilor si oligarhilor, unul din ei e chiar cel mai inalt, dupa statura…
  mai sunt si niste blogeri gaboviti pe unimedia, care critica vehement numai pe liberali… ocolind sa vada unde se afla cel mai mare rau…
  incat au ajuns si ei un semn de intrebare ca cel de mai sus.
  MAT!

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. Maharaja spune:

  Shah,
  bine ai observat, de atata slugarnicie in fata oligarhilor, unii de-amu seamana cu semnul de intrebare, criticand liberalii, si evitand sa critice komunoizii si claburile mafiotice cu orientari antinationale.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 8. Romanul spune:

  Mai sus s-a strecurat o greseala. Este vorba, bineinteles despre celebrul Edvard Aloysius Murphy, cel cu legile care ii poarta numele, care a murit la fel de absurd cum a si “predicat” toata viata. Dupa ca a fost inginer militar si pilot de avion supersonic de vanatoare si a participat efectiv in teatrul de operatiuni in cadrul confruntarilor militare, a murit rasturnandu-se cu un harb de masina, pe un drum secundar, intr-un sant.

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. Alex din Iasi spune:

  Domnul Puric are desigur rolul lui si cu toate pacatele reale sau presupuse ramane un om de valoare. Nu inteleg de ce-l atacati. Este totusi pe aceeasi parte a baricadei. Aceasta atitudine imi displace foarte tare. Datul in cap fratelui tau…

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. Romanul spune:

  Pentru Alex din Iasi,
  Dar de unde stiti despre ce parte a baricadei este vorba. Nu uitati ca, in Republica Moldova, culoarea politica delarata este ca circulatia din Marea Britanie. Si as fi totusi tentat sa pun o intrebare: Nu vi se pare oarecum ciudat faptul ca toate toate cartile lui Dan Puric sunt considerate opere de capatai si sunt recomandate ca material de studiu pentru membrii miscarii neolegionare “Noua Dreapta”, de catre conducerea acestei organizatii. Nu de alta, dar prin anii 50 circula un epitaf dedicat “capitanului”:
  “Capitane ( Corneliu Zelea Codreanu ) nu fi trist,
  Garda merge inainte
  Prin Partidul Comunist.”
  Adica mereu a fost asa: “La vremuri noi, tot noi.” Iata cum vin de se leaga lucrurile… Nu stiu cum se face dar toti delatorii si tortionarii regimului comunist, au devenit brusc, dupa 1989, mari dizidenti si “repere morale” pentru societate.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. dinu decuseara spune:

  Dupa cum vedeti si francezii se imbrancesc unul pe altul in preajma alegerilor prezidentiale, doar ca o fac cu mainile altora. Si cand stai sa te descurci e greu sa-l banuesti macar pe Sarcozi in ceia ce i s-a intamplat lui Strous-Kahn. Ma-a-re smecher.

  Desigur ca la noi imbrancelile sunt cu totul primitive si evidente, chiar grotesti. Doar justitia este la cheremul lui MAVLAD LUPICI, adica e de paie,

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. Unimgandire spune:

  Eu il stiam pe Dan Puric ca pe o constiinta treaza

  Bancul in cauza nu este relevant. L-au mai spus si altii pana la el.

  Nu putem trage concluzii dintr-un banc, mai ales ca nu e inventat de el.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 13. Unimgandire spune:

  …si apoi, cum e poporul asa sunt si conducatorii.

  V-ati putea imagina ca un Voronon, un Dodon sau alt ins de teapa lor ar fi putut face cariera politica in Estonia, Letonia sau Lituania, chiar daca au fost si ele sovietice candva.

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. CS spune:

  Dl Puric cand o zis acest banc nu a facut politica. Tot timpul e loc pentru conducatori mai intelepti. Deocamdata sunt pe drumul cel bun, dar e loc si de mai bine.

  Răspunde
  +1 -1  0
 15. Victor spune:

  Un cacat de cane!

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. adevarul spune:

  Un nou sondaj de opinie a fost lansat de catre asociatia FAPTE din Bucuresti asupra perceptiei pe care romanii din statul roman o au asupra Transnistriei si unirii cu Republica Moldova.
  Astfel la intrebarea daca doreste unirea RO-RM si daca doresc o eventuala unire cu Transnistria sau fara Transnistria din 828 de intervievati au raspuns :
  1-doresc unirea RO-RM 84% din intervievati
  2-nu doresc 12%
  3-nu stiu 4%
  Pentru intrarea Transnistriei in statul roman aceeasi au raspuns:
  1-doresc Transnistria in noul stat RO+RM 78%
  2-nu doresc Transnistria 9%
  3-nu stiu/nu raspund 13%

  Din acest sondaj se observa ca problema Transnistriei este mult mai cunoscuta decat acum un an , cand la aceeasi intrebare doar 62% raspundeau pozitiv , iar ceilalti 38% nu doreau sau nu stiau/nu raspundeau !
  sursa BAGIU-FAPTE

  Răspunde
  +1 -1  0
 17. citric spune:

  Romanul
  Ce moda aveti toti sa-i judecati sau pe Codreanu,sau pe Antonescu, cand din contra,ar trebui sa le luam apararea,noi,basarabenii,mai mult ca niciodata.
  Codreanu a murit in 38,fiind asasinat de carol,iorga si clasa politica ce a vandut basarabia.liderul legiunii a fost apoi horia sima,care a dat o cu totul alta imagine legiunii.horia sima a fost agentul lu moruzov,din nkvd iar cei ce s-au dat cu comunistii dupa 47 au fost legionarii de tip facatura ai lui sima.cei vechi,codrenistii au ajuns in inchisori.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 18. Alex din Iasi spune:

  @Romanul: Legionarii nu au devenit tortionari comunisti sau secretari de partid, au fost azvarliti in puscarii, exterminati. Chestia aia cu Capitanul e o aiureala. Dan Puric in nici un caz nu este idolul meu din motive pe care nu le insir aici. Acelasi statut il are si domnul Stavila. Totusi ii urmaresc pe amandoi si imi place cand fac lucruri bune…

  Răspunde
  +1 -1  0
 19. Unimgandire spune:

  L-am ascultat pe Dan Puric pe 24.05.11 seara tarziu la TV Moldova 1

  Mi-a placut. E foarte spiritual si … NEPREFACUT.

  Răspunde
  +1 -1  0
 20. Pablo spune:

  Bună dimineaţa, tuturor! http://www.odv.ro/?q=node/16721

  Răspunde
  +1 -1  0
 21. Giordino spune:

  L-am vazut ieri, nu-l cunosc, dar daca mergem dupa proverbul: Spune-mi cine iti sunt prietenii si iti voi spune cine esti TU. El a spus ca dabija ii este bun prieten, de aici si concluzia: pot sa presupun ca este foarte aproade de materialul din care ii facut semnul de intrebare de mai sus, cu toate ca ascultandu-l parca nu era fals, doar cu treabA CA ESTE TRIMISUL LUI DUNMEZEU a cam luat-o haisa. Poate ma gresesc, nu sunt chee de biserica, pur si simplu cand ma uit uneori vad….

  Răspunde
  +1 -1  0
 22. Cotrutza spune:

  E sindromul intelectualului critic ori delasat!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 23. Romanul spune:

  Alex din Iasi,
  Am inteles, “camarade”. Se cunoaste ca Zelea Codreanu a haladuit prin Iasi. A lasat destui epigoni. Eu pun insa inca o intrebare: Pe un blog romanesc ati avea destul sfung sa postati cele afirmate mai sus. In America si in unele tari UE se poate face si parnaie pentru asemenea convingeri facute publice. Sa va aduc aminte de ultimatumul adresat Romaniei si Ungariei de catre UE si SUA pe la inceputul anilor 90? Comic este ca romanii au marait si apoi, taras grabis, s-au executat. Dar “aprigii” unguri s-au executat pe loc, fara sa scoata un sunet. Azi l-au inmormantat cu mare pompa pe contele Horthy, in mausoleul ce ii era dedicat, a doua zi dimineata l-au scos la loc. Eu de viteji din astia care se lauda ca mictioneaza contra vantului si de fapt coloreaza fundul izmenelor in verde sunt satul.

  Răspunde
  +1 -1  0
 24. Romanul spune:

  Poate nu este neaparat laudabil sa te supui pretentiilor puterilor occidentale, mai ales americanilor, fara cracnire. Reversul este insa cu siguranta contraproductiv. Iugoslavii au incercat sa se dea duri… Si?

  Răspunde
  +1 -1  0
 25. Alex din Iasi spune:

  @Romanul: Esti pe aratura, sorry. Puric nu-mi place tocmai pt. profilul sau legionaroid. Sau cu alte cuvinte imi place pana la un punct. Totusi sa spui totusi ca legionarii au huzurit pe timpul comunismului mi se pare descalificant. Legionarii au fost vanati de regimul comunist si exterminati, este un fapt notoriu nu este nimic care sa incrimineze aici.

  P.S. Nu sunt filo legionar dar sa-mi trantesti prostiile alea despre cum se face puscarie in UE si SUA … fara comentarii… Cand vor face puscarie si cei ce venereaza comunismul si masurile astea care le descrii tu vor avea legitimitate, pana atunci nu sunt decat niste parturi ipocrite ale occidentului. Si te rog sa nu-mi spui ca sunt anti occidental ca nu sunt. Dar nu sunt nici chior.

  Răspunde
  +1 -1  0
 26. drACro/Till Uil een Spiegel spune:

  Se numeşte Intelectual Român, tot la fel cum nevasta moţului se cheamă “soţie de moţ”.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 27. unu spune:

  Din pacate avem si asemenea specimene de nationalisti extremisti, multumita regimului Ceausescu, pe care si respectivii tovarasi il propteau in mod activ la vremea aceea. Nu mai reprezinta un model de urmat; sunt expirati le maxim, slava Domnului!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Dar rautacios mai esti ma unitate. Ce inseamna nationalist extremist: cel ce nu iubeste streinii nepoftiti in casa lui, ori nu sufera evreii? Fiercare trebuie sa fie stapan la el acasa nu in gospodatria altuia, pe care ia luat-o fie cu forta armelor fie prin camata murdara…

   Răspunde
   +1 -1  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


4 - trei =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>