Cetatea muierilor credincioase

În anul 1140 armata regelui german Konrad al III-lea a asediat timp de câteva săptămâni cetatea Weinsberg…Regele şi-a dat cuvântul că va permite femeilor din cetate să plece şi, în plus, că-şi pot lua tot ce vor putea duce în spate…Când poarta cetăţii s-a deschis, fiecare femeie îşi purta în spate soţul…

Amuzându-se de cele întâmplate, regele a spus: „E adevărat că nu aşa ne-a fost înţelegerea, dar ideile extraordinare trebuie răsplătite, iar promisiunile ţinute, cu atât mai mult că nici una dintre femei nu mi-a nesocotit porunca, ci şi-a luat în spate ce a putut duce. Mi-am dat cuvântul de rege și îmi voi ţine făgăduiala… De acum înainte, în amintirea acestor femei minunate, cetatea se va numi -„Cetatea muierilor credincioase din Dealul Vinului” (Burg Weibertreu von Weinsberg).

Întrebare: Republica Moldova este ţara celor mai credincioase “muieri” ?

CETATEA MUIERILOR CREDINCIOASE (Weinsberg, Germania)

Atenţie!

Coloana de bloguri de pe Unimedia poate dispărea în orice moment şi pentru un timp nelimitat. Din această cauză, vă îndemnăm să vă abonaţi la “Jurnalul istoricului de veghe” . Pentru aceasta, în căsuţa de mai jos trebuie să indicaţi e-mail-ul Dvs.


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

24 răspunsuri la Cetatea muierilor credincioase

 1. toma necredinciosul spune:

  “Republica Moldova este ţara celor mai credincioase “muieri” ?” – ai mult humor d-le !

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. iro_q spune:

  vreti sa spuneti ca femeile ar trebui sa-si duca barbatii in spate? ele deja o fac dar sub o alta forma…. nu aveti soveste….

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. sheepripper spune:

  Este un lucru evident pentru oricine vine din afara Basarabiei ca femeile sunt cu 10 nivele peste barbatii de aici. Si nu ma refer la aspectul fizic, ci la calitatile intelectuale, abilitatile de comunicare, aptitudinile de negociere, dar si responsabilitate, seriozitate si punctualitate.

  Răspunde
  +1 -1  1
 4. revelare spune:

  Ia cititi ce scrie aici:
  http://unimedia.md/index.php?mod=news&id=29521
  ….

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 5. Giordino spune:

  8 martie – “Sarbatoarea” unui macel deturnata in mod fals de catre bolsevici in “ziua mamei”, un ritual pagan

  03/07/2011 de admin

  Ziua de 8 martie este intemeiata in 1910, de Clara Zetchin (nascuta Asser), la Conferinta Femeilor Socialiste de la Copenhaga. Era o mutare importanta pe care o facea Internationala Socialista, prin crearea unei sarbatori pentru femeia-revolutionar. Comunistii, revoltati impotriva lui Dumnezeu si a randuielilor puse de Acesta in lume, voiau sa inroleze alaturi de ei si femeile. Intai de toate le-au oferit o zi a feminitatii pagane, o sarbatoare buna pentru dezlimitarea patimilor si slavirea femeii, adica a fapturii, negandu-l pe Creator. De la bun inceput, aceasta sarbatoare a fost anticrestina, antihristica, apostata, antisociala, pierzatoare de suflete. Prin propaganda insistenta privind dreptul la vot dar mai ales „drepturile” anticrestine, precum si prin adunari sfidatoare, prin ziare si carti, miscarea feminista s-a impus in constiinta cat mai multor oameni. In Vest, dupa al doilea Razboi Mondial, din feminism au izbucnit revolutia sexuala, lesbianismul, miscarile protestatare ale tinerilor hippy, cu consecinte dezastruoase privind pruncuciderea (legea dreptului la avort), homosexualitatea, concubinajul si distrugerea familiei. In Est, a lucrat bolsevismul satanist, prin organizatiile de femei si tineret care au impus randuieli noi, joia tineretului, regina balului, 8 Martie, deturnata in mod fals catre „ziua mamei”, implicandu-i astfel si pe copii, apoi discoteca si concursurile de miss au inlocuit traditiile morale si crestine ale romanilor. Privind inapoi cu amaraciune, observam ca vrajmasii nevazuti, dar si cei vazuti au facut cu noi exact ceea ce au vrut. S-au bizuit pe pacatele si patimile noastre, pe naivitatea si nestiinta noastra, pe slaba credinta si pe slabiciunile noastre si ne-au spalat creierele, dupa care le-au „remobilat” cu ideile, opiniile, obiceiurile si naravurile lor. Le-au fost suficiente doua generatii, cel mult trei, pentru ca sa ne preschimbe din crestini in pagani sadea.

  Oare noi stim ce sarbatorim la 8 Martie? Pe langa originea comunista, pe langa paganismul ei, pe langa inchinarea la idolul frumusetii (mitul Afroditei face astazi ravagii prin aceea ca el reprezinta, in realitate, pe diavolul placerilor si desfranarilor fara frontiere, demon ce domina lumea), sarbatoarea de la 8 martie mai are un sens, ceva mai adanc si bine ascuns. Initiatoarea sarbatorii, Clara Zetchin i-a dedicat aceasta zi femeii revolutionar si a ales-o pe Estera din Vechiul Testament. Ba chiar este posibil ca, in anul 1910, sarbatoarea Purimului sa fi cazut chiar pe 8 martie. Cine doreste sa se lamureasca in detaliu, sa revada cartea Estera, din care va afla ca, in luna Adar, a douasprezecea a anului, ziua 13, din porunca regelui Artaxerxe, evreii au macelarit 75.000 de persi din elita, pe care ii considerau dusmani personali. A doua zi, au sarbatorit cu mare veselie aceasta ucidere. Ne punem intrebarea: „Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie. Purimul – sarbatoare in special pentru copii (unde se canta, se joaca, iar Talmudul recomanda celor maturi chiar sa bea bauturi spirtoase pana nu mai deosebesc diferenta dintre expresiile “blestemat fie Aman” si “binecuvantat este Mardoheu”) este comemorarea unui masacru in care au murit poate mii de copii. Nu a fost o batalie (cum incearca unii sa explice), in care si evreii si persii sa se lupte cu armele in mana, ci anume un macel. [...] Internationala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: ca Purimul e sarbatoarea nimicirii dusmanilor, iar dusmanii Revolutiei bineinteles au fost nu numai capitalistii, ci si Biserica. In acest caz e lipsita oare de motivatie presupunerea ca in constiinta liderilor evrei ai Internationalei, miscarea revolutionara feminina se asocia cu Estera, iar 8 Martie – din obisnuinta cu sarbatoarea Purim?”

  Cati dintre romani s-au gandit vreodata, dar mai ales in aceste vremuri de asa zisa libertate, ca celebreaza „crestineste”, in Postul Mare, cu jocuri, spirtoase, daruri, dezmat si culpabila bucurie, o sarbatoare straina, patata cu sange din belsug? Fac acest lucru fara sa constientizeze nici unul din sensurile sarbatorii respective. Sfantul Episcop Nicolae Velimirovici ne avertizeaza ca aceasta slavire a frumusetii feminine, cum ne amagim noi ca facem la 8 martie, este o grea cadere: „Dintre toate ispitele cu care omul are a se masura in sine insusi, frumusetea este, oricum, cea mai anevoie de biruit. […] Caci frumusetea este un ghetar de pe care se aluneca sigur in adancul de foc” iar „concursurile moderne de Miss sunt […] in fapt, un comert abil disimulat cu prostituate” (Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi, vol. 1, Sophia, Buc., 2002, p. 227). Ca e frumusete revolutionara, adica supradesfranata, larg mediatizata si comercializata, ca e manipulare sentimentala, camuflata sub „ziua mamei” (mamele crestine nu s-au identificat niciodata cu feministele, nici sfintele mucenite, nici cuvioasele care impodobesc calendarul crestin), ca e profund pagana, ca e straina si antihristica, aceasta neghina amara si neagra, numita 8 Martie, face mult rau credintei noastre ortodoxe. Care sunt dusmanii comunistilor (deghizati in spirite postmoderne, in internationalisti democrati etc.), ai ateilor si apostatilor contemporani? Hristos si Biserica Lui. Noi, crestinii ortodocsi, am luat locul persilor de alta data. Si daca nu suntem macelariti cu sabiile, in mod sigur suntem ucisi sufleteste, lucru faptuit cu neegalata ravna in comunism si continuat in prezent cu mijloace sofisticate. Culmea prostiei noastre e si culmea vicleniei dusmanilor nostri: ne-au format reflexe conditionate, precum cainilor lui Pavlov, asa incat, cum se apropie 8 Martie, dam iama in magazine, florarii si restaurante, ni se dezlantuiesc patimile trupesti, facem foarte urat, precum paganii bestializati. Ne secatuim postul, curatirea sufleteasca, veselindu-ne de propria infrangere, de propria nimicire. 8 Martie e un ritual cumplit in care, jucand, ne calcam in picioare propriile suflete, slavim moartea pe care ne-o administreaza subtil vrajmasii nostri. Feminismul, ca vlastar otravit al masono-iluminism-comunismului, e un fel de magie a ielelor patrunsa in mintea femeilor crestine, naucind, prin contaminare, si mintea barbatilor crestini, asa de rau, incat toti, de-a valma, il uita pe Hristos, se dezbraca de viata vesnica si se arunca, robi, in bratele Satanei. Mosii nostri de acum un veac nu ar fi facut asa ceva nici daca ar fi fost amenintati cu moartea. Noi, insa, de bunavoie si cu placere beteaga, ridicam imne Satanei prin discoteci, taverne si birturi. Numai biciul lui Hristos ne mai poate trezi! Doamne, atinge-ne acum, ca sa ne mai ramana timp de revenire!

  de Ioan Enache

  Răspunde
  +1 -1  0
  • George spune:

   Giordino, tu cauta dusmanul in sufletul tau, dar nu in niste sarbatori nevinovate si de o rara frumusete. Este limpede ca Clara Zetkin si-a tras motiivatiile din alte considerente atunci cand a optat pentru aceasta sarbatoare. Dar aceasta nu stirbeste cu nimic din frumusetea si romantismul acestei sarbatori, unice in felul ei. Precum si faptul ca majoritatea sarbatorilor crestine isi au originile in sarbatorile pagane- Anul Nou, ziua indragostitilor,Pastele,Craciunul etc.- nu stirbeste din fascinatia lor…
   Si in incheere, as dori sa remarc ca in Occident mai exista o sarbatoare crestina- Halloween, degraba el va fi sarbatorit si in Moldova. E stiut ca moldovenii nu pot sa lase nici un prazdnic nesarbatorit!!! Asta este noaptea cand se deschid portile catre lumea intunericului si necuratul iese din lumea sa intunecata si umbla pe strazi cautand victime… Brrr… Intrrebarea este: Iti pare aceasta sarbatoare mai placuta decat inocenta zi a femeilor? Nu te grabi sa incepi a tuna si fulgera impotriva spiritului acestei sarbatori, cu traditii vadit precrestine. Raspunsul corect- fiecare sarbatoare isi are farmecul sau…

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Giordino spune:

    Noi avem sarbatorile nostre ca Dragobetele, Martisorul …. si nu avem nevoie de sarbatori evreesti. Ei las sa le sarbatoreasca, sa nu le vare noua in suflet …. Fiecare sarbatoare are farmecul ei la ia acasa…

    Răspunde
    +1 -1  0
  • tania spune:

   Stimate Giordino, va apreciez efortul de a mentine moralitatea societatii la un inalt nivel , dar, spre regret , in postarea ce ati prezentat-o in mare parte se intrezareste scopul de a imbraca un neadevar in haina virtutii. Daca ati fi cunoscut cu adevarat ce-i acela paginism , nici o data nu v-ati fi permis sa contrapuneti ortodoxia paginismului . Caci ortodoxia (ca si orice forma de crestinism apostaziat ) este paginismul insasi. Multitudinea de asa numite traditii ortodoxe , lipsite de bun simt , cumsecadenie si logica sanatoasa omeneasca , nu sint mai putin demoralizatoare si decadente din punct de vedere spiritual si moral , decit aceeas sarbatoare de 8 martie . Oare nu sint la fel de amorale si pagine asa numitele sarbatori de craciun (ziua pagina de inchinare la soare), de pasti (ziua pagina de inchinare lui Tamuz-desfrinatul desfrinatilor); inchinarea la oseminte ale mortilor-este un paginism cras, mai sfisietor si ucigator de suflete , decit desfrinarea si concursurile de miss. Ati relevat faptul , ca 8 martie este inchinarea fapturii . Dar cui se inchina Bis . Ortod. in nenumaratele icoane cu nenumaratele chipuri de barbati si femei ??? Oare nu unui panteon de fapturi ? Despre Estera e intors totul pe dos . Cititi mai intii de sinestatator cartea Estera si veti vedea cine a tras Pur pentru uciderea si macelarirea poporului Lui Dumnezeu .

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vasile Niculitza spune:

    Tanea tu de ce confesie eşti? şi care este adevărul despre Dumnezeu.În primul rînd credinţa trebue să vină din lăuntru nostru.Sînt oameni care sunt binecuvîntaţi de domnul prin credinţa care a avut-o strămoşii,şi chear dacă mai încalcă legea credinţii dar Dumnezeu îl protejază de păcat.Toate confesiile trebuesc respectate,nu importă evanghelist, subotnic ,iegovist.Fiecare-şi duce crucea lui.De a trece din lumea celor vii în lumea celălaltă trebue să teci un şanţ(prăpastie)
    Şi fiecare-şi ducea crucea la unii mai scurtă la alţii mai lungă.Cu dînsele trebuiau să treacă prăpastia.Cei cu crucea scurtă nici nu încercau s-o treacă ,celălalţi o treceau dar unul ducea o cruce lungă-lungă,că de abea o ducea.Şi a hotărît să rupă crucea s-o facă mai scurtă şi a rupto.Şi cînd a dat să treacă prăpastia crucea n-o ajunsla celălalt mal şi el a căzut în prăpastie.Aşa-i viaţa omului cu credinţa este scurtă şi este lungă dar dacă o rupe numaidecît nimereşte în prăpastie.Prăpastia este iadul.Pentru mine religia ortodoxă cu icoane este venită din subconştientul meu şi nici o dată n-o să-mi schimb confensia crucea am s-o duc pînă la urmă.
    Cît despre femei .Soţul este capul dar soţia este gîtul.Dacă gîtul se frînge se rupe şi capul.la momentul de faţă gîturile au lăsat capurile şi sau dus în lumea mare să-şi caute alte capuri,dar tot una o să plîngă după capul cel dintîi.

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • tania spune:

     Eu stimez oamenii sinceri , chiar daca sint naivi sau amagiti . Pe cind confesiile sint niste paravane , conduse din umbra de iezuito-masoni , care folosesc hipnoza si multe alte procedee ascunse de manipulare a maselor .
     “Crucea lunga si scurta “- e o poveste alcatuita de acei ce te scurg de bani . Nu te increde in povesti . Puneti toata increderea in cuvintul Lui Dumnezeu , care nu minte .

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Dar cine e Dumnezeul tau? Acel impus cu forta si prin sange de evrei? Cati rusi au fost ucisi la crestinarea Rusiei? Oare Dumnezeu tatal vrea sange de fiu ori sub acest dumnezeu se ascunde satana? Si apoi unde asculti Tu cuvantul lui Dumnezeu? Pe muntele Sinai? Ori ii crezi pe cei cel transmit?

      +1 -1  0
   • Giordino spune:

    poporul lui satana…Persii sunt din daci…

    Răspunde
    +1 -1  0
 6. Taranca spune:

  De faptul ca femeile sunt cu 10 capuri mai merituoase ca barbatii ne convingem in fiecare zi.Ele muncesc in toate sferele vietii in tara si peste hotare,nu se cearta ca babele-n piata esichierului politic.Chiar barbatii recunosc ca fara femei nu sunt buni de nimic.

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. MEPM spune:

  Aceasta istorie da dovada de credinta si respectul fata de barbatii sai a femeiilor deatunci. Astazi insa femea lasinduse magulita de feminizmul ce o inconjoara, se starue sa faca fel si chip ca barbatul sa fie cit mai umilit, nedindusi seama la ce consecinte duce aceasta atirnare, caci cind va fi nevoe sa fie aparata, atunci acel barbat pe care il umileste nu va fi instare sa o apere, defapt si barbatii ar trebui sa fie mai atenti in tot jocul asta.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • driving the bus spune:

   “Aceasta istorie da dovada de credinta si respectul fata de barbatii”
   Nu. Aceasta istorie da dovada ca femeile si-au luat in spate o scula pentru a continua multiplicarea.
   Azi nu mai este nevoie de aceasta povara. Femeia daca vrea sa nasca poate sa se adreseze la clinica specializata.

   Răspunde
   +1 -1  0
 8. Spiridon spune:

  Cu mare regret conctatam ca barbatii au degradat considerabil, deaceea instinctul femenin de a creste copiii o impune pe o femee-moldoveanca sa plece peste hotare, sa lucreze si sa traiasca in conditii mizerabile. Dar ce fac barbatii, care de fapt trebuie sa dobandeasca hrana pentru copii? Majoritatea beau, umbla dea fofarlica, sarbatoresc toate sabatorile de pe glob, se distreaza, dorm si fumeaza facandu-se ca lucreaza undeva 3-4 zile pe saptamana deaceea abea pot sa se intrtina numai pe sine, de familie nici nu poate fi vorba. Deaceea am ajuns cea mai saraca tara dar cea mai betiva. Treziti-va barbatilor!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vasile Niculitza spune:

   Spiridon ,nu ai treptate.Ce viitor îi luminează în timpul de faţă.Nu-i infrastructură.Dar de fapt singuri suntem vinoveţi în distrugerea aceasta a economiei.

   Răspunde
   +1 -1  0
 9. palade spune:

  Gratie femeilor se mai tine acest pamant. O parte a plecat si trimite bani, a doua parte care a ramas creste copiii si nepotiii.
  O buna parte de barbati care au ramas aici sint niste puturosi, betivi, corupti, violenti nu se spala, put atat de tare, de nu poti respira in maxitaxi or in troilebus.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 10. Valentin spune:

  La originea sărbătorii de 8 martie (ziua femeii sau ziua mamei) sunt sărbătorile păgâne la greci si romani, consemnând trecerea de la iarna la vara, adică intrarea intr-o perioadă de prosperitate și renaștere a naturii.
  La Romani sărbătoarea i-a naștere in strânsă legătură cu riturile de celebrare a divinităților ce reprezentau fertilitatea, mai ales cele dedicate zilei ”Mama cea Mare”, mama înțeleasă ca divinitate feminină venerată pentru că este considerată purtătoare de viață și fertilitate.
  Grecii antici celebrau o sărbătoare în onoarea zeiței Rea, mama tuturor zeilor, dedicată din această cauză tuturor mamelor.
  De-a lungul secolelor această sărbătoare a pierdut conotația religioasă pentru a asuma o conotație civilă și a fost asociată cu diverse forme de celebrare, inclusiv solemnă și anuală.
  A fost propusa de Clara Zetkin la conferința Internaționalei socialiste de la Copenhaga in 1911, ca zi a luptei femeii contra autorității bărbatului ca formă a emancipării proletare, însă n-a fost aprobată. Mai apoi în 1921 a fost sărbătorită prima dată în URSS, ca ziua femeii muncitoare.
  A fost proclamată ca zi internațională a femeii în 1977 de ONU, după ce în anii precedenți au fost organizate manifestări de mișcările feministe la care au participat prostituate, lesbiene, curve și alte genuri de femei degradate care sub masca revendicării drepturilor pentru femei scandau lozinci tip: ”Legalizarea prostituției”, ”Legalizarea avortului”, ”Libertate homosexuală”, ”Căsătoria=prostituție legalizată” etc. Unii propun a numi această zi – ziua internațională a prostituatelor și curvelor.
  În concluzie se sărbătorește o zi de sorginte comunista, cu mai multe amestecuri de obiceiuri, păgânism, socialism, comunism, substraturi de evenimente cu caracter socialist, legate de emanciparea femeii, lupta acesteia pentru egalitatea ei cu bărbatul, având drept consecință în lumea modernă ridicarea femeii de asupra bărbatului si disprețuirea autorității lui data de către Dumnezeu.
  În cazul dat este un regres evident al relațiilor dintre bărbat și femeie si poziția dată acesteia de către Dumnezeu, adică rebeliunea femeii împotriva voii Domnului.
  Ceea ce reprezintă aceasta zi este de fapt una din consecințele lucrării de sute de ani legată de răzvrătirea femeii , de a ocupa locul care nu i-a fost atribuit, dreptul la salariu etc. a fost de fapt un paravan, in realitate aceste femei emancipate au dorit locul de frunte in societate, alături de bărbați, mai ales în politică , să devina factori de decizie. Cu alte cuvinte o lucrare “neroditoare a întunericului” la care nu trebuie ” să ei parte” ba mai degrabă ”s-o osândești”. ”Si nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba încă mai degrabă osândiți-le. (Efes.5:11)
  Tendințele emancipării au avut, în fașă , un început aparent inofensiv, însă orice început are și o evoluție și nu tot timpul evoluția este un progres. În cazul dat este un regres evident. Ce avem astăzi cu privire la poziția femeii, este roada acestui început “inofensiv”, care a degradat în a transforma femeia din una casnică, într-un mutant pervertit, fără nici un principiu moral, fără rușine instinctivă și total deplasată de partea care îi aparține ei într-o relație bărbat-femeie.
  Mai în scurt, o ființă răzvrătită care nici nu-și dă seama cât de departe a deviat de la ADEVĂR și ORIGINAL. Consecința? rata impunătoare a divorțurilor, infidelității, infracțiunea juvenilă, alcoolism, avorturi, depresii, sinucideri….. etc., dar cel mai grav, idolatrizarea femeii, în sens că toți umblă în jurul imaginii ei, ei să-i fie bine, să-i compună cântece, inclusiv să i se închine, cum ar fi cultul Mariei.
  Imaginea veacului de azi este cel al femeii, nu vezi o reclama fără să bage femeia semidezbrăcată, e cel mai întrebat brand, imaginea ce reprezintă generația de azi, să fie atenți politicienii care e procentajul femeilor în partidul lor, câte funcții ocupa, din ce în ce mai frecvent tot femei vezi în funcții cheie.
  Făcând abstracție de origini, pare o sărbătoare cam tristă, pentru că pare a insufla un mesaj precum că femeia este de categorie inferioară sau cel puțin diversă și deci are nevoie de o sărbătoare dedicată ei, ca un mod de a o face să se simtă aparent importantă, dar în același timp este declarată inferioritatea/diversitatea femeii. De ce bărbatul să nu acorde dragoste, felicitări etc. femeii în fiecare zi? De ce doar o singură zi pe an?
  La ce se asistă in restul zilelor din an? Bărbații își schimbă soțiile, având relații cu alte femei(sau bărbați), sunt în stare de ebrietate aproape tot timpul, bat copii, soțiile, vine însă ziua felicitărilor de 8 martie, ca mai apoi să se reia totul din nou.
  Problema e că cei ce sărbătoresc se bat cu pumnul în piept că sunt creștini (adevărați), dar sărbătoresc o sărbătoare cu mai multe amestecuri de obiceiuri, păgânism, socialism, comunism etc. Un motiv pentru a consuma alcool, a acorda un cadou sau niște felicitări formale șotiei(femeii), ca mai apoi să se înșele unul pe altul etc., săvârșind și multe alte fapte care nu au nimic comun cu numele de creștin.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


8 + unu =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>