Suntem urmaşii Troiei ?

Oraşul Troia (Ilion) a fost cucerit de 3 ori în legătură cu caii. Prima dată a făcut-o Hercule infuriat că regele Laomedont nu i-a dat caii promişi drept recompensă.

Altă dată Troia a fost cucerită de Haridem. De această dată pentru că un cal se oprise chiar la intrarea în cetate şi locuitorii săi nu au reuşit să închidă porţile la timp.

Cel mai cunoscut caz de cucerire a fost cazul unui cal de lemn. Homer pretindea că grecii au decis să apeleze la un şiretlic după 10 ani de asediere a Troiei. Au construit un cal uriaş din lemn în care s-au ascuns 500 de soldaţi şi l-au oferit drept cadou troienilor. Ultimii, chipurile, au înghiţit momeală şi au introdus “cadoul” în oras… Acest eveniment a avut loc în anul 1209 î. Hr.

Notă: După 1990 democraţia din Republica Moldova a fost torpilată aproape exclusiv prin intermediul „cailor troieni”. La începutul lui 2011 în ţară avem, cel puţin, 2 “CAI TROIENI”.

Întrebare: Suntem urmaşii Troiei ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

16 răspunsuri la Suntem urmaşii Troiei ?

 1. TANO spune:

  de sub jugul rusesc nu am reusit sa scapam noi in totalitate.moldovei ii trebuie vreo 40 de ani

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. tania spune:

  Calul troian al nostru este sarpele din pomul cunostintei binelui si al raului , in care se ascundea satana .

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. paulescu spune:

  Cei 2 “cai troieni” sunt Transnistria si Gagauzia

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. palade spune:

  Dupa mine caii troieni nu sunt 2 ci 2 milioane. Majoritatea populatiei din RM cu chip*-uri ruso-bolsevico-sovietice implantate in creier.

  *chip-o schija, un microprocesor

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. Taranca spune:

  Bunatatea cu de-a sila
  La sfarsitul lui 2010 ,cand Timpul lansase Campania de abonare la preturi reduse pentru varstnici, m-am gandit sa fac un bine,abonand cativa pensionari din sat.Am vrut sa-I fac sa mai citeasca altceva in afara de comunistul,in speranta de a-I vedea putin schimbati la fata si la cuget.Am vrut sa fie o surpriza,stiind bine ca copiii lor n-au sa-i aboneze la vre-un ziar ,cu toate ca si-ar putea permite .Stia doar postarita mea de sector care mi-a promis sa tina secretul nedivulgat. Cand au aparut primele numere din editia de vineri,una din familiile cu pricina tot batea pragul oficiului postal cu ziarul in mina ,spunand ca nu s-a abonat la el.Au tinut-o pana nu demult,cand postarita a fost nevoita sa spuna cine i-a abonat.Da r ieri pensionara in cauza m-a abordat intrebandu-ma pentru ce am abonat-o anume pe dansa.I-am explicat ca am vrut pur si simplu sa-I fac un bine,o surpriza placuta,ca sa aiba posibilitatea sa mai citeasca si alte ziare.M-a privit ,neincrezatoare , dar n-a zis nimic .Mi-am adus indata aminte de spusele bunicai mele: mai intai sa cunosti omul ,apoi sa-i dai pomul.
  Acum sa inteleg ca trebuie sa ma astept la asemenea priviri si de la ceilalti pensionari?Sau chiar sa fiu improscata cu pietre,doar satul e doldora de adepti ai comunismului.
  Sa traiesti o viata si sa nu poti allege graul de neghina ,ajunsa la 70 de ani?

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 6. bumbu spune:

  Da de ce nu Plahotniuc si inca vrio persoana din business pe care noi inca nu o stim, tot e o varianta!

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. George spune:

  Un cal troian este Plaho, al doilea- nici nu e cal-e mai degraba un lup- Lupul, sunt infiltrati in AIE de catre serviciile secrete, KGB si FSB-iste, ca sa distruga alianta. Acum cine are ochi sa vada poate vedea: calculul diabolic al specialistilor cremlinului in distrugerea viitorului nostru da roade. Ei vor dinamita aceasta alianta din interior, vor face astfel incat alegatorii sa-si intoarca capul scarbiti de la aceste vanzoleli respingatoare. Si atunci Moldova se va prabusi inca pentru 20 ani in bratele lui Voronin, care acum va avea chipul lui Dodon,Greceannai sau Tkaciuk…

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. bagiu spune:

  Este o zi in care va voi destainui cum m-am simtit si eu un moldovean !
  Daca cineva crede ca am devenit cetatean al republicii inventate de Stalin se inseala !
  Sentimentul de “moldovean” l-am simtit cand am obtinut a doua cetatenie ! Atunci am ajuns sa ma simt altceva decat parte a tarii mele, Romania a devenit ceva ce se putea lasa deoparte pentru ca se putea trai si fara aceasta si in afara acesteia.
  Toate au fost bune pana in momentul in care am vazut ca incep sa traiesc ca o leguma plantata undeva in afara Romaniei si unde eram folosit de acea tara pentru beneficiul acelui stat si pentru prosperitatea sa (devenisem pentru mine doar un producator de “rahat” pe baza de un salariu la stat sau la privat ) ! Eu eram platit pentru munca mea in folosul altora ! Dar la un moment dat s-a produs un click in mintea mea cand am citit istoria noastra si cand mi-am dat seama ca o ducem prost pentru ca multi ca noi ne-am ales sa traim ca niste legume in afara tarii , iar tara ramane necultivata si nemuncita, iar altii , straini vin sa o cumpere si sa o locuiasca ! Atunci m-am simtit in pericol si mi-am dat seama ca poate copii mei sau nepotii mei nici nu vor mai sti vreodata ca am fost roman si ca ei au radacini in poporul roman si in Romania !Pentru ca nu-i asa, daca ai de toate ce mai conteaza ce limba vorbesti, aceasta devine ceva in plus, iar limba poporului unde lucrezi devine cea importanta ! Mi-am pus intrebarea de ce nu fac si alte popoare asa, sa lase limba si tara lor si sa se contopeasca cu altele, adica sa dispara de pe fata pamantului ? Si am inteles de ce : ele nu aleg sa traiasca in regim de “moldovean” , adica sa uite cine este, cum il cheama , al cui nepot este si mai ales care este tara lui !
  CONCLUZIE : Moldoveanul este inceputul sfarsitului tau ca individ , ca neam, si ca popor !Ce vor fi dupa moldoveni in actuala R> Moldova ? Vor fi tot mai multi rusi , ucraineni, gagauzi si mult pamant care a fost candva al romanilor ! Trist viitor , vazand deznationalizarile prin limba sau prin omor practicate dupa 1850 in balcani , cand multi romani care erau numiti vlahi au sfarsit deznationalizati pentru ca , nu-i asa ei nu erau in Romania si prin urmare nu erau romani si trebuiau sa vorbeasca limba noului stapan , bulgar sarb grec ! Ce trista coincidenta la Chisinau , oras care poate in doua trei generatii va ajunge ca si Tarnovo din Bulgaria o “FOSTA” capitala a unui stat romanesc!
  SOLUTIA ? UNIREA URGENTA SI NECONDITIONATA !v

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. George spune:

  In timpul de fata in RM avem in derulare 2 cazuri de operatiuni ale FSB de tip cal “troian”. Acestea au introdus in AIE 2 daruri de-ale comunistilor, care o sa coste foarte scump alianta- pe Plaho si pe Lupul. Acum se vede clar de ce marian ilici a tot alergat pe la moscova. Scopul real al strategilor din cremlin este de a discredita aceasta alianta, pentru ca alegatorii sa-si intoarca capetele scarbiti de la vanzolelele lor puturoase, si de a ne arunca in bratele unui nou voronin pentru inca 20-30 ani…

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 10. Mai este si calul popii pe care nu l-ati mentionat.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. Vitalie spune:

  Ai uitat sa mentieonez ca suntem urmasii lui Adam si Eva :)

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. revelare spune:

  Pai in Rm aveti mai multi cai troieni. Scapati repede de ei, ca vedeti bine ce s-a ales din Troia.

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. cioloveku spune:

  Neah, suntem urmasii Romei.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 14. jj spune:

  in RM nu a fost nevoie de troieni. dusmanii au fost dintotdeauna in cetatte.

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


6 - trei =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>