“Svastica” a guvernat în Rusia între 1917-1920 ?

În anul 1917 ţarul Nicolai al II-lea al Rusiei pierde puterea, controlul asupra ţării preluându-l Guvernul Provizoriu. Acest guvern emite bani care aveau pe ei simbolul svasticii. După ce prin intermediul unei lovituri de stat, în octombrie 1917, puterea este acaparată de bolşevici, svastica a fost prezentă pe bani şi chiar pe uniforma Armatei Roşii (până în 1920).

Notă: Din 1921 svastica este preluată de partidul naţional-socialist al lui A. Hitler din Germania. Întrebare: În Rusia anului 1917 svastica a simbolizat puterea burghezieicare mai târziu a finanţat regimul nazist al lui A. Hitler?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

69 răspunsuri la “Svastica” a guvernat în Rusia între 1917-1920 ?

 1. moldoveanul spune:

  Svastica este cel mai sfânt simbol non-silabic în Hinduism. Prin extensie, Jainismul și Budismul folosesc acest simbol. În Occident este, din păcate, mai ales cunoscut ca emblemă generală a mișcării naziste…

  Răspunde
  +1 -1  1
 2. Valenta spune:

  Foarte interesant, dar in Rusia si acum sunt sate, prin padurile Kareliei care la primariile locale au drapele cu svastica. Insa, cred, intrebarea ar suna mai corect cam asa: Oare stie lumea de azi bine ce simbolizeaza, de fapt, svastica?
  Caci atat Rusia, cat si apoi Germania, au crezut ca se vor folosi de puterea acestui simbol sacru hindus (in specail al jainismului), insa, ca un bumerang, s-a intors impotriva lor. De ce? Pentru ca nu l-au folosit corect, sau nu n-au avut intentii bune?

  Se stie, ca nu este admis sa fie profanate sau folosite incorect obiectele sacre.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Giordino spune:

   Prin padurile Careliei mai sunt ramasiti din ramura nordica a dacilor, care si azi mai practica cultul soarelui, pe acolo unde nu au ajuns tataro mongolii…, evreii comunisti in perioada satanica sovietica . Si nu uitati ca cultul soarelui a fost dus in India si in estul Asiei de dacii invadatori condusi de – Rama dacul….. care a ramas si pana azi o zeitate pentru indieni, cambodgieni, etc…

   Răspunde
   +1 -1  1
  • Valenta spune:

   Foarte interesant ce spui, poti sa faci si niste referinte stiintifice? adica niste surse pe baza carora te documentezi?

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
   • Giordino spune:

    Citeşte de Nicolae Miulescu şi Tudor Diaconu, DACIA – ŢARA ZEILOR (DA.KŞA – ŢARA ZEILOR), ed. Obiectiv, Craiova; DACIA contra Americii de Alexadru Doboş, aceeaşi redacţie; DACIA PREISTORICĂ de Nicolae Densuşianu; NOI NU SUNTEM URMAŞII ROMEI de Nicolae SĂVESCU; http://www.dacii.ro şi altele….

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Liviu spune:

     Cunosc autorii, dar astea nu sunt referinte stiintifice. Lucrarile respective fac mai mult parte din categoria cartilor lui Pavel Corut.

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Giordino spune:

      E bine că cunoşti autorii, ar fi bine şi să îi citeşti…

      +1 -1  0
     • Liviu spune:

      Imi sunt cunoscute teoriile, am citit fragmente suficiente incat sa-mi fac o idee. “Dacia preistorica” a lui Densusianu este scenariu SF.

      +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Dar ce facem cu oraşele subterane din Carpaţi, cu drumurile pe sub munţi de care se foloseau dacii, cu piramidele din munţi şi Serbia, cu cultura Vechea Europă, cu statuile megalitice din Carpaţi, cu tăbliţele de la Tărtăria, cu limba sanscrită, cu calea zeilor, cu fierul dacic 99,99% fier, cu uriaşii amintiţi în Biblie, cu Hiperborea descrisă de greci, cu cloşca cu pui, cu sanctuarul de la Sarmizecetuza, cu medicina dacică care are trei aspecte, plantele medicinale, energetica şi unul unical folosit numai pe teritoriul Daciei: puterea cuvântului……Logosul….

      +1 -1  0
      Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
     • Liviu spune:

      Pot sa ma laud ca am vizitat acum doi ani sanctuarul de la Sarmisegetuza Regia :D

      Dintre lucrurile pe care le amintesti, unele sunt reale, dar lipsesc prea multe informatii despre ele, iar altele sunt speculatii. Si ce daca grecii descriau “Hiperboreea”? Au o mitologie bogata, iar biblia e la fel de mitologica de multe ori uneori.

      Care drumuri si orase subterane din Carpati de care se foloseau dacii? Te referi la asa zisele coridoare de sub Bucegi?

      Iar structuri megalitice exista in toata lumea (pe teritoriul Romaniei e discutabil).

      +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Dar ce facen cu scheletele de 3,5 – 4 m gasite la saparea canalului, din cimitirile din Carpati si de la nordul Basarabiei? Acestea nu sunt uriasii? Novacii…..

      +1 -1  0
 3. Trubadur spune:

  Introducerea svasticii in Germania si Austria are loc datorita calugarului Adolf Lanz, care in 1895 cu ocazia unei calatorii in India, cumpara cu putini bani un inel de la un preot dintr-un targ de langa Calcutta. Acest inel avea gravat un semn, mai precis o svastica, considerata de catre indieni un simbol de viata eterna. Hitler vazu acest simbol pentru prima oara cand era inca un copil si traia in Austria.

  In mica localitate Lambach unde locuia, erau imprimate svastici pe usile manastirii, si acelasi semn se gasea si pe stema personala a preotului Theodorich Hang din aceasta manastire. Desigur, alegea sa de mai tarziu nu s-a bazat doar pe faptul ca el vedea incontinuu acest semn. Si nu a fost desigur unicul motiv pentru care el a adoptat acest simbol ca emblema a “Natiunii”.

  Hitler a ales svastica mai intai ca simbol al partidului national-socialist si apoi al celui de-al treilea Reicht, cand imprimata sub acvila imperiala devine emblema acestuia. Hitler insa cunostea bine originale antiche ale svasticii, fiind vrajit de umbra de mister si de aura magica ce invaluia acest simbol.

  Opiniile sunt diverse. In cartea Aus Adolf Hitler Jugendland und Jugendzeit (“Perioada si localitatea tineretii lui Adolf Hitler”) sunt descrise urmatoarele, in ceea ce priveste manastirea din Lambach: “Acolo, Adolf Hitler vede pentru prima data svastica….

  Chiar daca Adolf Hitler a adoptat pe urma acest simbol pentru motive diverse, nu se poate uita faptul ca el a trait o buna parte a copilariei sale in contact cu acest simbol…” In cartea sa Oberdonau, die Heimat des Fuehrers (“Dunarea superioara, locuinta Fuehrer-ului”) Robert Lenk scrie: “Baiatul din cor Adolf Hitler vede pentru prima oara semnul de cruce cu carlige, al soarelui, pe scutul …..”(pag.102) In aceeasi carte scriitorul mentioneaza sase biserici din zona Muehlviertel considerate catolice in Austria Superioara, locuri in care era prezent acest simbol.

  Dictatorul era oricum un intelectual avand insa si cunostinte esoterice, ce l-au condus in mod fatal sa creada ca rasa Ariana era superiora, deoarece, spunea el, erau semidei, iar poporul sau trebuia cu orice pret sa recastige superioritatea pierduta.

  Ideile sale l-au condus sa vada in evrei niste dusmani deoarece era un popor care nu folosea svastica, ereditatea Arianilor lasata anumitor popoare, in afara evreilor, deci nedemni. “Svastica era Soarele iar evreii se inchinau lunei, deci dusmani al simbolului Arianilor.”

  Astfel, svastica intuneca cerul Europei, un simbol antic si magic, de milenii simbol de prosperitate si noroc, devine reincarnarea raului si a unui nebun, in numele caruia au fost sacrificate mii de vieti omenesti pentru cele mai aberante si scelerate experimente.

  Esoterismul a fost studiat e Hitler cu intentia de a dezvolta o societate “mistico-politica”, un exemplu de aceste intentii ale sale sunt si culorile oficiale ale nazistilor: negrul, rosul si alb, culorile sacre ale alchimiei. Tot national-socialismul a fost legat de mistica esoterica, conferma fiind multitudinea de simbole folosite, ca si svastica pe emblema principala.

  Cum afirma insusi Hitler, svastica, inca de la prezentarea sa poporului germanic, avu un mare succes. Bandiera cu crucea cu cirlige debuta in anul 1920 a devenit orgoliul dictatorului si al colaboratorilor sai. Semnul care in scurt timp fu vazut pe clopotele catedralelor germane si pe altare, intra astfel in sufletul unui popor devenind in scurt timp simbolul victoriilor si infrangerilor sale.

  La sfarsitul anilor 1930 era incisa pe monede, poduri si cartoline din toata lumea. Chiar Coca-Cola a folosit-o in anunturi publicitare in 1925. Felicitari cu acest simbol se gaseau de vanzare in toata America si erau trimise pentru a ura “mult noroc” prietenilor si familiei.

  Cand Hitler alese svastica ca simbol al nazismului, a ales unul dintre cele mai antiche simboluri misterioase si cu o putere magica. Descoperi apoi ca aceasta a creat chiar efectul dorit. In cartea sa “Mein Kampf” Hitler scrie ca in momentul in care in vara anului 1920 a prezentat pentru prima oara publicului steagul cu svastica, aceasta a “creat efectul unei flacari”.

  Multimea era entuziasta. Friedrich Heer, catolic si profesor de istorie la Universitatea din Viena, in cartea sa “God’s First Love” a scris: “In cruda realitate a istoriei germane, crucea si svastica au fost intotdeauna unite, deoarece svastica a proclamat mesajul victoriei, de la clopotele catedralelor germane, bandiere cu svastica au aparut pe urma si pe altarele teologilor, pastorilor, ecleziasticilor fie catolici sau protestanti, care au primit cu intentie buna alianta cu Hitler. “

  Modul in care Hitler a folosit acest simbol l-a facut sa devina ceva degradant in aproape toata lumea chiar daca in Orient a continuat in mod normal sa fie folosita in mod religios sau sacru, in sens pozitiv. Rudyard Kipling (autorul Cartii Junglei) il elimina din cartile sale dupa 1935, iar in 1945 in Germania este interzis de catre Aliati.

  Astazi, insusi legea germana il interzice.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Si de ce trebuie interzis simbolul soarelui, pentru ca evreii se inchina la luna si se tem de lumina soarelui? Oamenii mai civilizati nu confunda svastica cu hitlerismul, care tot de evrei a fost finantat, si nici steua cu sase colturi cu evreimea. Sunt semne magice foarte vechi, la care germanii ca ramura a dacilor nordici au mai mare dreptul ca patrimoniu, ca cultura mostenita de la strabuni : la svastica si la steua zisa a lui david….. adica atribuita de evrei lui david, adica “prihvatizata” din patrimoniul cultural al europenilor …

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Valenta spune:

    Giordino,
    cred ca noi avem multe de descoperit, de re-evaluat si de scris o ISORIE mai aproape de adevar.

    Din Spatiul Carpatic Svastica s-a raspandit pretutindeni pe glob

    “Svastica in Romania, ar cere ea singura un studiu special. Nu credem sa existe o tara in care sa fi fost folosita atata, in mod traditional, bineinteles spunem aceasta pentru ca nu tinem seama de utilizarea care se face in scopuri politice. Dar iata o nostima anecdota: un adversar al nationalsocialistilor romani voia sa convinga un taran batran ca este un semn strain, importat – ba nu, raspunde omul nostru, e de pe aici, il avem de pe vremea uriasilor. Se gaseste peste tot: in cimitire, inbiserici, pe broderii nationale, pe pergamente voievodale. Ea imbraca o indefinitate de forme care, trebuie s-o spunem, nu datoresc nimic fanteziei.” Vasile Lovinescu “Dacia Hiperboreana”

    Svastica este unul dintre cele mai vechi si mai raspandite simboluri ale umanitatii, careia i s-au dat diverse interpretari. Astazi se stie ca svastica era folosita in mod obisnuit cu cel putin 3000 ani I. Hr. de vechii locuitori ai Daciei intracarpatice. Era gravata pe oase, pe oale, tesuta in covoare si piese decorative etc. Apare pe unele din cele mai vechi monede dacice. O moneda ce are pe revers o cetate cu cap de taur pe zidul din dreapta prezinta o svastica in fata portii. Vasile Lovinescu, in “Dacia Hiperboreana”, e de parere ca fortareata reprezinta Cetatea Soarelui, “Manastirea Alba”, Tula, Centrul Suprem si considera prezenta svasticii ca o dovada indiscutabila pentru aceasta. Si tot Vasile Lovinescu, observand ubicuitatea svasticii in traditia Spatiului Carpatic aminteste de mormantul voievodal al unui Radu Negru gasit la Curtea de Arges. Scheletul, imbracamintea, podoabele erau admirabil conservate: giulgiul era acoperit cu svastici. Si altarul celto-roman oferit de catre soldatii cohortelor formate din daci, care stationau permanent la Amblogama, Marea Britanie, este decorat cu svastici. Din spatiul Carpatic, primordial, svastica ajunge la Troia, in secolul al III – lea I.Hr., prin populatiile contopite apoi in masa tracilor, apare in Grecia clasica in secolul al IV-lea I.Hr. La Orhomenos, pe plafonul palatului tezaurului se gasesc svastici. Savantul mexican Pedro Astete (Los signos, 1950) considera svastica “unul dintre cele mai vechi simboluri ale umanitatii.”Dupa Goblet d’Alviella (Migration des simbols, 1891) “crucea gamata (se mai numeste asa fiindca, in forma cea mai simpla, este compusa din patru litere eline Gama – n.n.) apare din timpurile preistorice lapopulatiile originare din bazinul Dunarii care au colonizat , respectiv, Troia si nordul Italiei. Ea se raspandeste cu produsele acestei culturi antice la greci, etrusci, latini, gali, germani, bretoni, scandinavi, iar pe de cealalta parte in Asia Mica, Persia, India, China, Japonia, fiind in fapt un simbol migrator.”Acest simbol apare pe vase , oale, talere, altare, monezi, arme, stalpi funerari, tesaturi taranesti etc. De la Gurile Dunarii la Oceanul Atlanticsi din Norvegia in Sicilia. Exista chiar incercari de a proba existenta unui tur complet al Globului Pamantesc , cum e cea a lui Pierre Carnac, in “Les Conquerants du pacifique”.Pierre Carnac ia in ras, pe buna dreptate definitia svasticiidin “larousse”:”simbol religios al Indiei care consta intr-o cruce gamata cu ramuri egale intoarse spre dreapta”, ceea ce arata o data-n plus cat de departe sunt autorii apuseni de intelegerea simbolurilor stravechi.Pierre Carnac afirma ca numele de “svastica” ar fi de origine sanscrita, ceea ce in niciun fel nu poate fi acceptat. Sanscrita, o limba culta, artificiala, apare in secolele V-IV I.Hr. odata cu gramatica lui Panini, in timp ce svastica are 50 de secole de existenta. Ar insemna , deci, ca doua milenii si jumatate, aproape, perioada in care se imprastie peste tot intre Atlantic si Japonia, simbolul sa nu fi avut nume. Ceea ce nu-I de crezut.Nici etimologia, data in mod curent din sanscrita (su=bine+aski=este, pe de-a-ntregul: sa fie bine, “sa auzim numai de bine” nu s-ar fi pus pe piepturile mortilor, pe giulgiul lor, pe stele funerare.Traditia simbolului svasticii se gaseste deopotriva la pagani si la crestini, la budisti si la jainisti.Practic pe toate continentele. Localizarea la India, cum scrie “Larousse” nu este justificata. India este doar unul dintre locurile de popas ale svasticii, iar nu loc de pornire.Interpretarea pe care o dam noi acestui simbol stravechi ne-a fost sugerata de culmea operei sadoviene:”Creanga de aur”.Svastica este “semnul celor patru puncte”. Un vechi semn initiatic, care semnifica nemarginirea in timp si spatiu, regenerarea necontenita a vietii, jertfa si mangaierea. Un astfel de semn poate fi pus atat la nastere cat si pe pieptul unui mort, la orice aniversaresi eveniment de familie.Argument peremptoriu este faptul ca in timpul persecutiilorlor in secolul al III-lea D.Hr., crestinii au folosit svastica pentru a-si ascunde crucea , eventualii denuntatori nemaisesizandu-se de prezenta svasticii, semn atat de vechi si atat de comun printre adoratorii zeilor “pagani”. Amintirea acestei stratageme si simbolul crucii folosit in crestinism au contribuit, probabil, la intretinerea amintiri svasticii si la raspandirea ei.

    (fragmente din revista Match, nr 7 , iulie 1995, articolul “Svastica sau semnul celor patru puncte”)

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Giordino spune:

     De acord: Din soare venim în soare ne ducem…..

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Valenta, România este unica ţară de pe glob care are 7 ciacre, numai globul mai are 7 ciacre şi deaceia turbă masoneria, căi vine caputrul..

      +1 -1  0
     • Liviu spune:

      Cred ca mai sunt si autori New-Age straini care isi lauda tarile cu numarul de chakre. Unii se mai lauda ca au si Shambala in subsol :D

      +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Şambalaua nu se ţine la subsol e în minţile noastre, degrabă se vor deschide secretele din Carpaţi şi mai discutăm…. Nu mai e mult , un an doi….Multe ţări mai au ciacre , dar câte una nu 7 ca România….

      +1 -1  0
   • iudinlex spune:

    Giordino, toate referintele tale la daci incep sa ma amuze :) .
    Chiar sincer crezi in ce spui?

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Giordino spune:

     Dar cât crezi că se poate ascunde adevărul istoric? Citeşte lucrările specialiştilor americani…. Istoriile au fost scrise de biruitori, după ce ocupau o ţară îi rescriau istoria. Vine rândul României (Geto-Daciei), care a fost prima cultură după glaciune şi acum revine pe spirală penru a curăţi lumea de animalele, zi şi oamenii, care cheltuie 99% din resurse pentru înarmare şi autodistrugere….

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Liviu spune:

      Eu sunt de acord cu tine ca trebuiesc reevaluate anumite lucruri din trecutul teritoriului Romaniei, cum ar fi civilizatia care a creat tablitele de la Tartaria, pe care le-am vazut eu insumi, sau cele dacice de la Sinaia (despre care nu se stie sigur daca sunt autentice), dar uneori misterul ramane mister. Nu e de niciun folos sa umplem ceea ce nu cunoastem cu fantezii.

      +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Au mai fost tablite din aur topite de un carol, mai sunt si de argint si plumb, sunt mai multe… Dar argintul gasit la Tipova de o puritate neatinsa de specialistii de azi ceti spune?

      +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Unele tari au numai cate o gramada de pietre si se lauda la toata lumea, dar noi trebuie sa tacem? ….. ca posibil nu-s autentice… L-as savantii sa le rontae….

      +1 -1  0
 4. toma spune:

  foarte interesant , chiar n-am stiut , cu toate ca la scoala istoria URSS am facut . deci sugerezi ca nazistii s-au inspirat de la Lenin ?

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 5. nomad spune:

  Cel mai caraghios lucru e că camarada stalin și-a adus apotrul său financiar pentru a susține național-socialiștii germani la faza inițială,fapt de care bravii istorici sovietici păstrează liniștea.Menționarea aparține autorului rus sub peudonimul V.Suvorov.Nu e nimic straniu în gestul lor,deoarece cu același succes propaganda sovietică a fost mută de a evoca detalii despre utilizarea simbolului cu câteva decenii mai înaite de hitler.
  Din ale noastre:doar căteva zile în urmă 200 de comuniști la Chișinău s-au manifestat contra interzicerii simbolurilor comuniste,ce dovedește cu surplus influența secerii,ciocanului și stelei roșii în cavalcada de marazme din mintea protestatarilor.
  La 28 ianuarie Biroul pentru audiențe al Procuraturii Generale a primit o colecție de simboluri din partea domnului Anatol Mătăsaru,care întregește valoarea celor scrise mai sus.

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. Giordino spune:

  Si lenin si hitler sunt semievrei care au fost condusi si finantati de masonerie pentru a ciocni aceste doua tari destul de dezvoltate in acea perioada (lor le era in cot de tara si natiunea locala), pentru a le slabi si a le fura mai usor resursele naturale, tot asa cum azi distrg Afganistanul pentru rezervele unicale de uraniu, Asia mica pentru petrol, tot asa si tarile Africii pentru diamantelele lor, tot asa si India pentru condimentelele sale, vine si randul Romaniei pentru aur si mai ales pentru rezervelor unicale de wolfram, care au scapat de gheara rusilor. Dar se vede ca zona este protejata energetic, fiindca helicopterul izrailean care spiona zona a cazut din senin cu botu in pamant….

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 7. moldoveanul spune:

  Dupa toate cele citate în comentariile de mai sus iese ca acest articol nu are nici un sens stiind ca mai multe popoare au adoptat svastica. Nu înteleg ce ati încercat sa demonstrati Domnule Stavila prin faptul ca sovieticii si nazistii au adoptat ambii simbolul dat.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. ur spune:

  Probabil ar fi putut fi un simbol al internationalei socialiste daca nu era dementul de hitler sa murdareasca acest simbol hindus

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. Andok spune:

  Cum sa reprezinte puterea burgheziei , cind bolsevicii i-au facut una cu pamintul pe ‘burhezi’. Nici cu Hitler nu are treaba , el fusese initiat in ocultism -vechii zei germanici- inca din adolescenta. Mai tirziu ajunsese sa se cosidere un personaj providential.

  Treaba asta cu bolsevicii si burgezii imi aduce aminte de ipocrizia si minciuna Primului Capitalist si Burghez al Tarii – Vladimir Voronin care depune flori la statuia lui Lenin. Daca s-ar trezi din mormint i-ar nationaliza bancile, actiunile, afacerile lui Voronin si i-ar organiza un proces corect si scurt.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Victor spune:

   O anume parte a burgheziei.
   Burghezie, conform numelui, inseamna oamenii care traiesc in cetate sau in oras.
   Nu confunda burghezia cu aristocratia.
   Bolsevicii au distrus in primul rand aristocratii.

   Acorda mai multa atentie fenomenului si o sa vezi cat de interesant este.

   Răspunde
   +1 -1  0
 10. john connor spune:

  Daca se spune, ca masoneria la finantat pe lenin si pe hitler, atunci sa inteleg ca tot ei
  sunt vinovati de tot ce-a facut rau ideile lor?..

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 11. cristi spune:

  Sunt mai multe tipuri de svastici. Cele mai des care pot fi vazute pe monumente, case, (pe covoarele de la SA Floare), ….. sunt de dreapta si de stinga, care au sens diferit.
  Am citit o lucrare interesanta despre svastica , care nu este altceva decit un circuit oscilant, cu care stramosii nostri aveau contacte cu lumea din spatii paralele. Despre aceste lucruri sa stiut de demult dar nu se pot folosi de acest lucru. Din cind in cind se naste pe pamint un asa zis geniu (ca Nicola Tesla), care avea trecerea aceasta dintr-un spatiu in altul de unde si lua toate tehnologiile si le implementa in spatiul nostru.
  Problema e ca cum sa folosesti acest circuit oscilant ca sa-l faci sa intre in rezonanta.
  Multi dintre care practica ocultismul tot se folosesc de asa numitul rezonator(svastica).

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. Cotrutza spune:

  Cei care au vrut ca Rusia sa iasa din razboi mai devreme in 1917 singuri s-au deconspirat atunci cand in mod neinspirat au preluat acest simbol de la rusi, la randul sau preluat de acestia, din aceeasi lipsa de inspiratie.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 13. cristi spune:

  Daca priviti la secera si ciocanul veti gasi defapt o sfastica.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Spune-le deputaţilor noştri, mai ales lui ticaciuc, poate mai repede vor interzice simbolurile comuniste…. Că au rămas colhoznicii fără seceri şi muncitorii fără ciocane….

   Răspunde
   +1 -1  0
 14. Liviu spune:

  Domnule Stavila, am o propunere pentru dumneavoastra.

  Nu credeti ca ar fi util sa abordati si asa-numita “rascoala a moldovenilor” de la Iasi, din 3 aprilie 1866? Sunt multe de discutat despre interesele Rusiei (si implicarea ei) in acea perioada de a desparti statul roman proaspat format. A avut si Ion Creanga un rol de jucat atunci. Mie mi se pare utila discutia pentru ca am observat ca multi PCRM-isti isi leaga frustrarile de esecul acelei actiuni. Un subiect asemanator mi se pare domnia lui Mihail Sturdza si relatia acestuia cu rusii. Ce spuneti? :D

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


6 + = paisprezece

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>