Să nu uităm de castraţi

La 30 ianuarie 1829 toate persoanele (56 oameni) care se aflau în ambasada Rusiei din Persia (Iran), inclusiv ambasadorul Alexandr Griboedov au fost omorâte în urma unui atac armat. Această situaţie a fost provocată de faptul că pe teritoriul ambasadei se refugiase principalul eunuc al şahului – Mirza-Iacub, iar ambasadorul rus acceptase cererea sa de a se refugia în Rusia.

Notă: kizlear-agazi sau eunucul principal în ţările musulmane a devenit persoană foarte importantă deoarece era supraveghetorul soţiilor sultanului, a caznalei ţării, dar şi a tuturor tainelor haremului.

Întrebare: Printre politicienii din Republica Moldova avem mulţi “castraţi”?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

20 răspunsuri la Să nu uităm de castraţi

 1. dracula spune:

  Oamenii politici din Basarabia nu sunt eunuci ci sunt mironositele din harem. Mironositelor le place sa creada ca ele traiesc in libertate, e adevarat, sunt libere dar numai intre zidurile haremului. Ba chiar si-au facut si un parlament unde voteaza cine se duce prima in patul sultanului.

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. driving the bus spune:

  Toti.
  Primul pe lista este “pacificatorul” Diakov.
  Acest eunuc moldovenesc in URSS a fost si lider comsomolist, comunisr, sefulet la TV de stat, a lucrat la Ambasada URSS din Bucuresti unde fara legitimatia de kgb-ist nu se avea acces.
  Reciclat in perioada “Independentei”, a fost la putere, pe langa putere, in coalitii, in opozitii. Asta , Da, Castrat politic #1 cu o experienta de 30 ani.
  Acum pensionarul bunel, cu sacul de bani pus deoparte, in 2009 deja crestea trandafiri in gradina si se juca cu nepotii in nisip, cand colea-Plahotniuk a inectat acest cadavru politic si uite ca azi Castratul number one face apel la drugu Voronin sa-i intoarca datoria din 2005.
  Noapte buna, Prostimea.

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. john connor spune:

  AI PERFECTA DREPTATE, DRIVING…

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. Pablo spune:

  Despre politicienii din stânga Prutului nu prea am ce spune dar pot să indic un castrat (la creier) din dreapta aceluiaşi pârâiaş: Ion Iliescu, cel mai important reprezentant al KGB-ului în România (acum al FSB-ului, cred). În decembrie 1989, el a solicitat lui Gorbaciov, care i-a fost coleg de facultate la Moscova în anii ’50, trimiterea a peste 20.000 de agenţi sovietici care au fost alungaţi din ţară abia în toamna anului 1990, potrivit declaraţiilor fostului prim-ministru de atunci, Petre Roman, declaraţii făcute publice anul trecut, la cel mai important post de televiziune. Un alt castrat (de astă dată acolo unde se castrează şi porcii de obicei) este Emil Constantinescu, dacă e să vorbim şi despre basarabeni. Acest scapete (individ cu voce piţigăiată, ca de şoricel încolţit de motanul casei) s-a născut la 19 noiembrie 1939 la Tighina, dar nu trebuie să vă lăsaţi înşelat de acest fapt deoarece părinţii ipochimenului erau olteni “exportaţi” din Vechiul Regat în provincia dintre Prut şi Nistru, atunci revenită la sânul patriei-mame, pentru a servi ca funcţionari publici. Preocupându-mă intens de viaţa şi obiceiurile (proaste) ale unui ins de pe malurile Bâcului (un fel de Dâmboviţă bucureşteană), alias V.V. Bujeniţă (Voronin), nu pot spune decât că împreună cu briganzii lui (care nu-s nici puţini da’ nici români în covârşitoarea lor majoritate!), încearcă de ceva vreme să castreze minţile pensionarilor din R. Moldova, aruncându-le NUMAI la momentele elctorale, fel de fel de “boambe” prin digurile Prutului, sau anunţându-i sentenţios, pe la posturile SALE de televiziune, despre iminenţa unui atac venit din partea “rumînilor” barbari! În ăst feliu, am aflat şi care este castratul castraţilor din Basarabia: MARELE GHINĂRAR DE MELIŢIE SOVETICĂ (în expectativă, nu în rezervă!), VOVA UIRIEŞU’! Na, să moară Conţiu de ciudă!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Cetatean R.M. spune:

   Ceausescu a fost lichidat, deoarece nu a vrut sa privatizeze Romania.
   IN tarile socialiste s-a format o oarecare elita, care, ca si acum, era reprezentata de un cerc restrins de oameni.
   Aceasta elita, insa, in anii 1980 s-a intilnit cu o problema grava: problema succesiunii puterii, precum si problema preluarii controlului asupra activelor tarii.
   Ca sa fiu mai clar: sa presupunem ca exista dl X, care este director de Uzina metalurgica. El este persoana influenta, beneficiaza de o serie de relatii, precum si imunitati (nescrise), avantaje materiale etc.
   Dar, cu toate acestea, el sta la cheremul altora: este suficient sa fie eliberat din functie, ca totul se termina. Totodata, daca el moare, si-ar dori ca acest post sa revina fiului lui, dar in sistem comunist acest lucru era imposibil.

   Vorbind mai simplu, elita socialista s-a deprins cu puterea si cu influenta si nu dorea sa se desparta de ea, precum si dorea sa fie transmisa mai departe anumitor persoane apropiate.

   Tocmai de aceea in URSS a fost initiata “Perestroika” lui Gorbacev, in urma careia sa falimenteze intentionat URSS economic, dupa care sa declare ca sistemul vechi nu este bun, trebuie de trecut la sistem nou, respectiv se incepe marea privatizare si, daca iti mai amintetsi exemplul de mai sus, directorul de uzina metalurgica, deja devine proprietar (!) de uzina, dupa niste scheme de privatizare frauduloase cu emiterea de vaucere, dupa care aceste vaucere sunt cumparate in contul datoriilor, sau sunt anulate prin emiterea de noi actiuni (scade valoarea) etc, etc, etc.

   Ei bine, Ceausecsu al vostru nu era chiar asa de prost si, ce nu s-ar zice, mai era si patriot, adica dincolo de faza cu dictatura, isi iubea tara. Evident era la curent cu planurile lui Gorbacev, isi dadea bine seama ce se vrea a face cu “Perestroika” si era categoric impotriva acestor planuri de furt al proprietatii statului.
   A criticat vehement si deschis nu numai odata planurile lui Gorbacev, chiar si cu citeva luni inainte de revolutie, la Moscova la o intrunire a liderilor socialisti, s-a exprimat impotriva Perestroicei, lucru care l-a costat.

   Elita voastra romaneasca, insa, avea alte viziuni si alte planuri decit Ceausescu, dorind implementarea planurilor eliteti sovietice si in Romania, evident cu scopul de a prelua controlul asupra bogatiilor tarii.
   Astfel, primind unde verde de la Moscova, l-au lichidat pe Ceausescu si au inceput marele furt numit “privatizare”.
   Totodata, toate pacatele sistemului socialist le-au trecut evident pe Ceasescu; vechii nomenclatursiti s-au transformat in “democrati” si-au tras partide si au inceput o noua politica si o noua viata fara Ceausescu.

   Cam asta s-a petrecut la voi in linii generale.

   Răspunde
   +1 -1  0
 5. toma spune:

  d-le ce analogii ! sigur sunt castrati(cu mici exceptii) si se mai si bat sa fie in haremul lui Putin :(

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Tillbuhoglindă/drACro spune:

   În această logică, parafrazând-ul pe Dante Aligheri, pe uşa Parlamentului RM ar trebui scris: ” Lasciate i vostri coniogli – Voi qui entrate!”, iar admişi să fie doar bărbaţii, pentru că femeile nu au cu ce “cotiza”.

   Răspunde
   +1 -1  0
 6. Vasile Niculitza spune:

  Ciinile meu sa dus intr-o zi de acasa si a venit peste trei zile chinuit de tot ,l-am castrat si sa facuc ciine cuminte,crede numai in mine.Mininca si totui mersi n-are nici o grija.Asa si castratii politici nui preocupa nimic.N-au apartenenta idiologica,dar au o apartenenta cea de a fura si de a umplea rinza .Rinza sa facut mare caci de acum creierul scade in detrimentul rinzei.N-au nici principii nici valori.

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. Andrei R spune:

  Desi in general posteaza tampenii, “Cetatean RM” are partial dreptate. Si eu cred ca unul dintre motivele caderii comunismului (poate chiar principalul) a fost ca birocratii comunisti si-au dorit sa devina oligarhi capitalisti si sa puna mana pe resursele tarii. Si-au dat seama ca isi pot mentine puterea politica avand putere economica, fara sa mai fie nevoie de politie politica. Dar asta nu inseamna ca Ceausescu sau alti lideri comunisti autoritari erau “patrioti”. Cine e nostalgic azi dupa Ceausescu are memorie selectiva si uita ca in anii 80 romanii din Romania o duceau sensibil mai rau decat chiar si basarabenii. Eu am fost in 90 in Basarabia si se simtea diferenta.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. sandu spune:

  …..lasciate i vostri coglioni….se zice..:)

  Răspunde
  +1 -1  0
  • palade spune:

   ma intreb de ce pe parlamentul RM trebuie sa fie o inscriptie in limba italiana?
   De ce? Nu cumva democratia italiana este un model pentru ceilalti?
   Nu cred. Multumesc. Mafia si coruptia este bine prezenta si la macaronari.

   Răspunde
   +1 -1  0
 9. Cotrutza spune:

  Din pacate “marii nostri politicieni” sunt toti doar in postura de echivalent al sultanului, iar “castratii” sunt invizibili pentru presa si societatea civila. N-au timp pentru asta, prea sunt ocupati in a pazi haremurile, haznalele si tainele sultanilor de pe Bic.

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. cristi spune:

  Clar ca-s niste castrati, pentru ca daca ar fi printre ei unul coios nu se va mai intimpla circul din elita politica. Ei toti care au ajuns in parlament au interese diferite si fac tot posibil ca tara asta sa nu prospere (care “crisuieste”, care se ascunde de raspundere, care asteapta pensie, care ……. da sa-i i- a naiba). Avem noi oare nevoie de Parlament intr-o tarisoara atit de mica, unde inca un pic si ne v-a minca paduchii de saracie, unde pe linga 101 de parlamentari mai tinem si 101 de familii ai acestora (se folosesc de masini de serviciu copii la scoala, sotiile la magazin, parintii la spital…) cel putin 101 de amante(curve) , delegatii peste tot inutile cu cazari si diurne, care pina la urma fac ( nu elaboreaza dar fac) niste legi care duc tara la peire – mai pe scurt 101 de regi. Daca ai dori sa afli de ce traim atit de “bine” si sa-l gasesti pe vinovatul nu ai nici o sansa ca vei vedea 101 de mutre satule care ar putea sasi asume responsabilitatea.
  In final — avem nevoie de Presedinte coios care sa-si asume responsabilitatea pentru tot ce se intimpla in tarisoara aciasta si daca va face porcarii atunci poporul va sti cine e vinovatul.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • palade spune:

   Eu nu mai vreau niciun Presedinte. Nici coios nici castrat. Cu atat mai mult sa astept ca acesta sa faca porcarii si noi vom sti cine e responsabil. Ei si? Ce vei face cu el? Il spanzuri in piata? Nu. Pleaca cu sacii furati, vine altul si continue sa fure.
   Acest “stat”este un anacronism si e falimentar din start. Sa nu ne facem iluzii de aceasta “tarisoara”. E un SRL bun de jecmanit in care cetatenii sint supusi unui viol cotidian de catre hotii care ajung la parghiile acestui SRL.
   Doar Unirea poate sa salveze acest pamant de peirea totala.
   Cat mai urgent.

   Răspunde
   +1 -1  0
 11. anda spune:

  castrati sunt multi, mai toti. din pacate nu sunt ei purtatorii a ceva important si cardinal. mai degraba sunt clovni castrati. sunt acei care fac faima poporului, ca popor castrat. prin ce e cunoscut moldoveanul ? prin femei frumoase si universale. femei, care pot fi tot ce e posibil, de la curtizane la sotii de spikeri de parlament. suntem cunoscuti prin dirzenia si curajul tinerilor, care au tot luptat cu castratii in ’89 si au fost si atunci arestati, exmatriculati de la universitati etc etc , si nimeni nu-si aduce aminte de asta. iar acum, in aprilie au fost batjocoriti de fiare politienesti si iarasi castratii tac. si suntem cunoscuti prin”barbatii” castrati ai neamului. acei care se bilbiei si se dau cu fudul ba la un gard ba la altul. nu au ideie ce sa faca si cum sa conduca o tara. stiu in schimb cum sa o distruga. cat ar fi ei de democrati si liberali atat sunt si de castrati. si lumea se uita la noi si vad si cunosc femeile, tinerii dar si castratii neamului. Doamne ce asteptam ? pe cine ? cum am scapa de castrati si sa avem si noi barbati ? oare sa asteptam si noi ca neamul lui Isus inca 20 ani. pare sa fie asa, inca 20 ani.

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. nomad spune:

  Într-o măsură anumită accept ca justă ideea cu castrații noștri,unicul moment ce îmi provoacă nedumerirea e următorul:și dacă sunt castrați,atunci cu ce se manifestă ei la măsurătorile zilnice din Parlament?Răspunsul corect nu cumva e ascuns în răfuiala cruntă cu urechile deputatului Petrenco,comisă recent?

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. Karla Bruni spune:

  mesaj pt. Dl Stavila:
  un eventual subiect pt. Dvs.:
  jurnalistul Victor Lupan de la Paris, redactor-sef la saptamanalul rusesc
  ” Russkaya mysli” de la Paris, si fiul disidentului moldovean
  a anilor 80 din Occident, Nicolae Lupan.
  Prin ce se explica pro-rusismul lui Victor Lupan ?
  /Originile evreiesti ale mamei sale ?/
  Din simpla curiozitate.
  Traiasca Romania Mare !

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. MONTREAL spune:

  un alt nou (vechi) CASTRAT ————a aparut la orizont——————– ION HADIRCA—————–printre primii pe lista PL (cu parere de rau)—————————————————————————————————————acest CASTRAT L-A ELIBERAT DIN INCHISOARE PE I.SMIRNOV —————————-cel ce guverneaza de 20 de ani PMR(Rep. Separatista Nistreana)—————————————————————————————–vezi Memoriile generalului Costas (le-am citit ieri intr-un reportaj pe Jurnaltv- Ca sa stii totul)========================================================================================Corect a spus Ilie Ileascu , EROUL MEU SI AL TUTUROR ADEVARATILOR BASARABENI:”In fiecare partid exista 6-7 deputati in primii 10 care lucreaza contra Rep.Moldova , p-u Imperiul Rus”=================================== Iata unul din ei————————————————–Ion Hadirca, care de multi ani este lipit cu clei de scaunul de deputat si nu face nimic altceva decit cu DIVERSII (diversant) IMPOTRIVA STATULUI NOSTRU Moldav.************************************************************************************************************************************************************un apel p-u toti cei care erau la putere in anii 1989-1994:”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"”"SPUNETI-NE NOUA ,GENERATIEI TINERE CINE SUNT “CASTRATII” CARE PINA ACUM NE INCURCA SA TRAIM LIBERI,DATI-NE NOUA NUMELE LOR ,NOI AVEM DREPTUL SA CUNOASTEM PE TOTI ANTIEROII NOSTRI. P-u Dnl Stavila: Va multumesc p-u tot ce faceti , sunteti super tare.;0)

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


unu - 1 =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>