K. Marx – creatorul nazimului mascat ?

Karl Marx (numele adevărat: Mozes-Mordehai Levy), vlăstar al unei familii de evrei olandezi cu rădăcini în Ungaria, s-a născut la 5 mai 1818 în oraşul Trier din Prusia (Germania). A inventat doctrina comunistă care în secolul XX a dus la moartea a circa 100 milioane oameni.

În perioada anilor 1853-1857 a publicat câteva articole în care a subliniat că “rasa” care locuieşte în Rusia este o “rasă” de barbari, iar ruşii erau calificaţi drept urmaşi ai tătaro-mongolilor.

În Eleveţia anilor 1870 K. Marx a avut o întrevedere cu Josef V. Fritsch (1829-1890), scriitor şi dramaturg ceh. La acea întâlnire K. Marx, mândrindu-se că este evreu, a subliniat ca etnia sa este superioară în raport cu celelalte etnii, iar popoarele slave, în deosebi, sunt la un nivel inferior de dezvoltare intelectuală. Auzind aceste cuvinte J. Fritsch, care era şi un luptător pentru cauza popoarelor slave, s-a ridicat şi i-a ars lui K. Marx aşa o palmă încât acesta a căzut de pe scaun…

Întrebare: Iniţial, marxismul a fost un nazism mascat ?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

40 răspunsuri la K. Marx – creatorul nazimului mascat ?

 1. Igor spune:

  Oare de ce pana astazi rusii, indeosebi comunistii, nu au publicat aceste lucruri? Ca sa nu argumenteze inca odata provenienta lor mongola? Ca sa nu arate inca odata atitudinea altor popoare fata de ei ca o rasa barbara si iferioara? Sau ca sa nu strice “prietenia” celor doi evrei – Marx si Lenin?

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. Nici un popor la moment nu poate sa se bata uc pumnul in piept ca este o rasa curata. Atita timp cit popoarele lumii mii de ani sau aflat in proces de migratie nu putem afirma ca suntem moldoveni curati sau romani curati, cum nici rusii nu pot sa afirme acest lucru.
  La inceput dacii aveau toti par roscat, acuma pe teritoriul carpatao danubiano pontic unde si unde veti zari cite un om roscat care in ziua de azi sunt ,, Gheneti4esckii urod” asa le spun oamenii din domeniul medicinei. Asa ca faceti concluziile. EU de exemplu am 25 % de rus bunica de pe linia mamei este nascuta in Vladmirskaia Oblasti dar ma simt moldovean care vorbeste lima romana

  Răspunde
  +1 -1  0
  • driving the bus spune:

   in sfarsit am avut o explicatie:
   mariajul intre roman(ca) si rusoaica(rus) produce un moldovan…… de est care vorbeste romana or rusa.

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Ma cazacule. Dacii erau blonzi si cu ochii albastrii….Turcii au fost la noi 300 de ani, dar nu si au permis sa violeze nici o femee, nu le permitea credinta, pur si simplu le furau si le duceau in haremul lor, deaceea azi turcoaicele sunt asa frumoase, uitate ce feţe aveau cu trei sute de ani in urma, te ingrozesti.. Tatarpo-mongoliiin rusia au taiat practic toti barbatii rusi (care sunt tot din daci) si le au folosit femeile…. Si nu mai umbla cu teoria evreeiasca, ca toti sunt amestecati, numai ei si au pastrat uratenia…Aveti oleca de mandrie de neam… daca esti din neamul nostru

   Răspunde
   +1 -1  -1
   • liviu spune:

    N-am mai auzit asemenea teorii =)))))
    Scuza-ma, dar ma tavalesc pe jos de ras.

    Răspunde
    +1 -1  0
   • Andrei R spune:

    De unde stii ca dacii erau blonzi? Ai calatorit in timp? :) Amuzanta si teoria ca rusii s-ar trage din daci. Da, siiiigur. Ar trebui s-o lasi mai moale cu propaganda ultra-nationalista ruseasca, ma Giordino. Du-te pe blogul lui Octavian Racu, e si el un bezmetic ca si tine, care se da mare nationalist, in schimb face propaganda pro-ruseasca si anti-romaneasca. Voi sunteti exact la fel ca si PCRM-istii.

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Giordino spune:

     Mă bucur că mai apreciat. Citeşte istoria, nu numai cea de la şcoală, scrisă de ocupanţi…. Macar ale grecilor, când vorbesc de Zalmoxe, despre getodaci, traci… Nu-l citi numai pe marx….Nemţii şi rusii, care au mai rămas pe litoralul Mării Albe, pe peninsula Cola sunt ramura nordică, primii descendenţii din neamul arian din bazinul Istrului (Dunării), din dacii hiperborieni…
     Eu deacum sunt cetăţean român, drept că fără acte, pentru basarabeni au pus nişte taxe pentu acte că te cruceşti, de parcă am fi ţara cea mai bogată din Europa. Ce să faci, cu România, cărea i-am jurat credinţă, conduc tot evreii…. Cred că nu pe mult timp…A trecut timpul satanei…

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Andrei R spune:

      Daca iti place istoria, informeaza-te din surse serioase, nu din basme. Ce “daci hiperborieni”?

      Imi pare rau ca Romania a pus taxe mari mari pt acte, nu e normal, dar n-au nici o legatura evreii cu asta.

      +1 -1  0
   • .:Aleku:. spune:

    “..deaceea azi turcoaicele sunt asa frumoase,”
    ggg:))) asta-i buna :-D DD

    bai Giordino, tu sau nu ai vazut femei frumoase, sau nu ai vazut turcoaice in viatza ta.

    Răspunde
    +1 -1  1
  • Arkan spune:

   Dacii sub nici o forma nu erau roscati ! Iar “gheneticeskii urod” este considerat omul caucazian (alb) cu par negru si ochi albastri. Nu pentru ca ar fi urat ci pentru ca combinatia par negru (brunet) + ochi albastri este foarte rara si genetic “absurda”. Toata teoria vine de la clasificarea genelor in dominante si recesive.
   Tu poti sa te consideri moldovean (parte din poporul roman) altfel autoidentificarea ta nu are sens pentru ca nu exista “moldovean” entitate separata de “roman” si “romanitate” :)

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Cotrutza spune:

   Oameni buni, nu va stresati in halul asta. Pana la urma, toti de la Homo sapiens ne tragem!

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Giordino spune:

    De la Adam evreul? Ori din maimuţa evreului darvin? Eu provin din Pleade….

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Cotrutza spune:

     Cu siguranta insa ca toti ne-am nascut pe aceeasi planeta. Nu mai rascoliti prin genetica istoriei omenirii. Daca acum te-ai nascut intr-o anumita cultura, de cultura respectiva esti, chiar daca ai pielea putin mai inchisa sau mai deschisa decat majoritatea!

     Răspunde
     +1 -1  0
 3. Gandesc spune:

  Nu mai umbla cu % de gene pe care le ai de la diferite etnii ca devii penibil. Genetica nu e o chestie aritmetica. Poate sa nu-ti ramana nici un % din genele acelei persoane.
  Daca mai ai si sange slav deja nu mai esti roman, ci maldavan? Prostii.
  Eu chiar daca am stramosi polonezi tot roman ma simt. Cultura determina etnia.

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. Gandesc spune:

  Rusii sunt succesorii, beneficiarii Hoardei de Aur. Cnezatele ruse au coabitat, apoi pur si simplu au concrescut cu tataro-mongolii, preluandu-le pornirile imperiale de cucerire.
  Hitler avand si el o filiera evreiasca nu putea sa nu se fi inspirat de la predecesorul sau. Doar s-a vazut ca lozincile si procedeele national-socialistilor germani coincideau cu cele ale comunistilor (bolsevicilor) sovietici. Ceea ce i-a si indemnat la colaborare, pana a se incaiera intre ei.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Războiul a fost gandit si organizat de masoni ca să fure resursele rusiei şi ca o etapă în construirea Noii Ordini Mondiale: stalin şi hitler au fost simple marionete evreieşti…

   Răspunde
   +1 -1  0
 5. tania spune:

  In “Cronica evreiasca”, Londra , 1919 scria urmatoarele :” O importanta mai mare decit insasi bolsevismul, il are acel fapt , ca printre bolsevici sint atit de multi evrei si ca idealurile bolsevismului in multe puncte coincid cu idealurile supreme ale iudaismului” . In aceeasi revista in anul 1920 scriitorul evreu Izrael Zangvill aduce un omagiu rasei sale , enumarind multe nume evreesti ca Riding, Klotz, Eisner…si Trotzkii. El scria , ca nu conteaza de unde sint , ci toti sint evrei si au slujit pentru slava si folosul rasei lor.
  Rabinul Magnes in cuvintarea sa din St Unite a zis :”Cind un evreu isi consacra mintea si devotamentul cauzei muncitorilor , saracilor si celor oprimati , atunci gindirea sa radicala patrunde pina in radacina lucrurilor. In Germania el devine Lassal si Marx, in Austria – Victor Adler , in Rusia – Trotzkii.. Sa ne imaginam situatia din Rusia si Germania . … Evreii , cum nu s-ar numi ei , in egala masura in toate aceste partide sint coducatori proeminenti si cea mai experimentata forta motrice “

  Răspunde
  +1 -1  0
 6. tania spune:

  In realitate capitalismul nu a fost distrus de evrei in Rusia . Ei au distrus doar capitalul , care apartinea rusilor sau neevreilor. In locul lui a fost intronat capitalul evreesc prin Trotzkii & Ko , care s-au ascuns sub protectia capitalistilor mondiali , ce erau de o rasa cu ei . Miscarea bolsevica din rusia a fost finantata atit de capitalistii evrei din germania , din Franta (unul din ei a dat 2 milioane pentru miscarea rosie), cit si de finansistii evrei din SUA(Iacov Siff).

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Giordino spune:

   Dar cât a dat Walburg, banchirul din Niu York care a finanţat lovitura de stat din rusia, condusă din umbră de evreul parvus şi pe faţă de jidanul lenin cu şaica lui de jidani ….

   Răspunde
   +1 -1  0
 7. tania spune:

  In octombrie 1919 ziarul “In Moscova” scria : ” Nu trebuie sa uitam , ca adevaratul proletariat si adevaratul international , care nu are patrie , este poporul evreu, care a fost suprimat timp de sute de ani de imparati si nobilime ”
  In aprilie 1919 tovarasul Kagan scria in gazeta “Komunist” urmatoarele: ” Putem spune fara exagerare , ca marea rasturnare sociala rusa nu este altceva , decit lucrarea infaptuita de miinile evreilor. Oare masele suprimate si intunecate ale muncitorilor si taranilor rusi ar fi fost in stare sa arunce cu propriile puteri jugul burjuaziei? Bineinteles , ca nu ! Evreii au fost acei , care au dat proletarilor rusi zorii Internationalului. Si nu numai , ca au dat , dar si acum conduc lucrarea Sovetelor, ce le tin strins in miinile lor . Noi putem fi linistiti , pina comandamentul suprem al armatei rosii se afla in miinile tovarasului Trotzkii. Cu toate ca printre soldatii de rind ai armatei rosii evrei nu sint , dar aflindu-se in comitete , in organizatii sivetice si in comandament , evreii conduc curajoasele mase ale proletariatului rus catre biruinta . …. Simbolul evreilor – lupta seculara cu capitalismul – s-a transformat in simbolul proletariatului rus , ce este vazut prin primirea stelei cu cinci colturi. Sub acest semn va veni biruinta noastra si moartea burjuaziei …” Marea arta a acestor mari conducatori consta in aceea de a omori neevreii cu miinile altor neevrei . Evreii conduc luptele din puncte lipsite de orice pericol pentru ei .
  Steaua rosie cu cinci colturi , semnul bolsevismului , e o lucrare a acelora care sint mesteri iscusiti in ceea ce priveste semnele oculte , mistice . Cinci colturi , adica cinci scopuri pentru care ei sint linistiti ca sint deja atinse si obtinute :bancile mondiale , presa , parlamentele , proletariatul (masele saracite si amagite tot de ei) si Palestina .
  A ramas al saselea scop (al saselea colt al stelei lui David) globalizarea si conducerea mondiala printr-un guvern mondial .

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. Andrei R spune:

  Pai si nu avea dreptate Marx?

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. cristi spune:

  Dle Stavila nu ati continuat ideia lui Marx pina la capat in cea ce priveste “rasă” de barbari, iar ruşii erau calificaţi drept urmaşi ai tătaro-mongolilor—– si ei trebuie sa fie nimiciti.
  In timpul studentiei am fost de multe ori prin Russia. Daca faci 100 km de la Moscova spre est vezi numai tatari si alte natiii numai nu rusi. Rusii sunt minoritate in Tara lor, dar faptul ca Kremlinul conduce cu mina de fier +Vodka+ emisiuni TV nazi in face sa stea in hibernare. Apropo in partea siberiana primesc bani nu facind nimica , dar pentru faptl ca sa traiasca acolo.
  C oameni sunt foarte buni, receptivi, primitori , cea ce nu pot vorbi despre cei din Moscova.

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. Tillbuhoglindă/drACro spune:

  În logica Dr. Stavilă ar urma ca, constituirea poporului evreu sub conducerea lui Moise să fie prima formă de nazism, iar Manifestul Partidului Comunist – o compilare incompletă a Pentateucului.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. iudinlex spune:

  Dle Stavila, ca istoric ar trebui sa stiti ca nazistii erau national-socialisti, respectiv au avut la baza doctrina socialista.
  Atiti doar ca ei ai inlocuit “lupta de clasa” cu “lupta de rasa”.

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. Cristian spune:

  Deci,ca sa raspund la intrebare ,da era,ca doar nazismul s-a inspirat din doctrina social-nationalista,a.k.a marxism

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. Mare descoperire, zi ca nu ai luat acest titlu din documentarul “Soviet Era”.

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. Boris spune:

  Citiţi Sfînta Scriptură atent. Evreii sunt poporul ales de D. Capitole întregi descriu cum evreii atacă popoare vecine şi au izbîndă chiar şi acolo unde era imposibil. Poate fi calificată istoria evreilor pînă la “robia egipteană” ca nazism?

  Răspunde
  +1 -1  0
 15. Vitalie spune:

  Domnule Stavila este cam putina informatie la asa titlu rasunator, mai multe argumente daca se poate.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


- şase = 3

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>