M. Eminescu – asasinat pentru o poezie

Mihai Eminescu a fost şi fondatorul societăţii secrete “Carpaţii” (constituită în 1882), societate care milita pentru unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România. Manifestul politic al acestei societăţi a fost poezia “Doina” (http://www.calificativ.ro/Doina___de_Mihai_Eminescu-a18073.html), citită de poet în casa lui Iacob Negruzzi (Iaşi, 6 iunie 1883)…

Anume din această cauză, la 28 iunie 1883, serviciile speciale îi înscenează nebunia, după care au urmat internarea în spital, “tratamentul” forţat şi decesul (în 1889).

Concluzie: poetul M. Eminescu a fost asasinat pentru că a anticipat cu 35 de ani Marea Unire din 1918.


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

58 răspunsuri la M. Eminescu – asasinat pentru o poezie

 1. dracula spune:

  Daca marele poet s-ar intoarce printre noi si ar vedea ce se intampla in Basarabia lui, ar fi regretat amarnic. E culmea umilintei sa vezi un popor care vorbeste limba celor care l-au inhamat la jug si care l-au batut, infometat si impuscat. Si mai si considera lucrul acesta ca de bon ton!

  Răspunde
  +1 -1  -1
 2. toma spune:

  nu cred ca Eminesc era asa important ca politician incit sa fie asasinat . mai ales ca dupa cum a zis azi Vladimir Nikolaievichi , el e stilpul statalitatii moldofnesti . Varonin chiar e lipsit total de bun simt . sa-l declari pe nationalistul roman Eminescu aparator al MSSR , e prea de tot !

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. toma spune:

  d-l Stavila , cum credeti de ce istoricii de la noi nu opereaza cu asa termeni ca : “colonie , colonializm , ocupatie coloniala ruseasca etc. ” in raport Imperiul Rus si asa zisa SSSR , cum o fac deseori istoricii ukraineni ?

  Răspunde
  +1 -1  0
 4. dova spune:

  aveti si niste surse? de unde asa informatie, despre serviciile secrete?

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. Mocanu Iurie spune:

  “Pământul nostru e mai sărac în genii decât Universul în stele fixe și mai lesne se naște în văile nemăsurate ale haosului un nou sistem solar decât pe pământ un geniu.”
  Mihai Eminescu
  Când ne va înzestra bunul Dumnezeu cu cineva de talia lui Eminescu…

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 6. relu spune:

  din cate se cunoaste austro_ungaria a facut mari presiuni diplomatice pentru ca eminescu sa fie scos din scena…la fel si imperiul tarist….nu este nimic nou in aceasta teorie…ipoteza(totusi sunt marturii si documente care atesta sau ne fac sa credem in acesta ipoteza

  Răspunde
  +1 -1  1
 7. xyz spune:

  Domnule Stavila,
  S-a vorbit astazi mult si pe posturile romanesti despre aceasta presupunere. Este probabil adevarat ca s-a incercat otravirea cu mercur a lui Eminescu, de catre serviciile secrete ale autoritatilor imperiale austriece, in perioada cand acesta se afla la Viena. Cum este probabil adevarat ca in aceasta actiune si-ar fi putut baga coada si serviciile secrete ale autoritatilor imperiale ruse. Foarte putin probabil este faptul ca in aceste actiuni s-ar fi putut implica si serviciile secrete romanesti. Ce motiv ar fi avut. Relatiile tanarului stat romanesc erau totusi destul de tensionate si cu Austria si cu Moscova. De fapt, cand nu au fost tensionate relatiile cu Moscova?

  Este totusi cert ca Eminescu a inebunit in perioada cand, sarac si bolnav, fusese parasit de toti si locuia impreuna cu sora sa Harieta, la Botosani, intr-o casa aflata pe strada care se numeste astazi, ca o ironie a sortii, Aleksandr Puskin. A inebunit, si-a revenit pentru o scurta perioada si a revenit in viata publica, iar a inebunit… Scrie despre asta, in amintirile sale, insusi marele istoric Nicolae Iorga. El isi aminteste personal cum, in perioada cand era elev de liceu, l-a vazut pe Eminescu nebun, imbracat in zdrente, in centrul vechi al orasului Botosani, in fata bisericii Uspenia ( biserica in care fusese botezat ), nu departe de casa in care s-a nascut. Copiii de tigani halalaiau in jurul lui, aruncau in el cu pietricele si ii bagau betele prin gaurile de la pantaloni. Si Iorga nu putea minti. Iorga l-a iubit si l-a admirat sincer pe marele poet. Marturie sta biserica de caramida pe care Nicolae Iorga a inaltat-o in memoria lui Mihai Eminescu, langa casa de la tara a parintilor sai, langa mormintele parintilor si fratilor sai de la Ipotesti.

  Este posibil ca obstescul sfarsit sa se fi datorat efectului otravirii cu mercur. Este insa la fel de posibil ca Eminescu sa fi suferit cu adevarat de o boala in faza terminala nervoasa, netratata la timpul ei. Stau marturie despre asta amintirile staretei de la manastirea Varatec, unde se afla mormantul Veronicai Micle si despre care se spune ca ar fi murit tot nebuna, din cauza aceleiasi boli, pe care dumneavoastra o stiti prea bine, si pe care, se pare, ca ar fi luat-o de la Eminescu. Pe de alta parte, cazuri de nebunie in familia Eminovici au mai fost, chiar si printre surorile lui Mihai Eminescu, fara a fi vorba despre acea boala incurabila la vremea aceea. Procesul verbal privitor la cauza mortii poetului stipuleaza ca decesul a survenit urmare a unei lovituri la cap provacata de o caramida aruncata asupra sa de un pacient nebun al spitalului. Internarea lui Eminescu in spitalul de psihiatrie s-a facut de catre Titu Maiorescu, la insistentele presei din acea vreme. E greu de crezut ca Titu Maiorescu, care l-a ajutat toata viata pe Mihai Eminescu, care i-a dat pana si numele de poet, ar fi putut fi agent al unui serviciu secret, mai ales romanesc, asa cum se sugereaza discret in articol.

  Societatea secreta “Carpatii” era, de fapt, o loja masonica. Pentru prima data s-a pus problema unirii principatelor romane la 1848, in timpul revolutiei burgheze. Stiti foarte bine ca si Kogalniceanu si Cuza si Balcescu si Eftimie Murgu si multi alti fruntasi ai revolutiilor din tarile romane erau masoni. Cum masoni au fost si Bratenii si Maniu si toti carturarii ardeleni si insisi membrii casei regale romane, in timpul marii uniri de la 1918. Prabusirea marilor imperii a fost hotarata de masoni. Europa statelor nationale a fost facuta de masoni. Asa cum, peste timp, si Statele Unite ( uitati-va la simbolurile masonice de pe dolarii americani si cautati amplasarea simbolica a marelui templu masonic pe harta orasului Washington ) si Uniunea Europeana au fost tot creatii masonice. Pana si Gorbaciov a fost mason ( amintiti-va de conceptul sau “casa comuna europeana” ). Cui ii este frica sa recunoasca asta, treaba lui… Trebuie insa recunoscut acest adevar istoric.

  Din momentul in care Carol al II-lea si Mihai I nu au mai fost masoni, din momentul in care marii politicieni romani nu au mai fost masoni, din Romania au inceput sa sara tandari si putin a ramas ca intraga Romanie sa se faca tandari. Eu nu sunt mason, nu ii admir pana in panzele albe pe masoni, le cunosc originile si trecutul lor istoric neguros si uneori patat cu sange. Dar Europa si America moderna ei au faurit-o. Si Napoleon si Franz Josef au fost masoni. Desigur masonii nu au avut de-a lungul istoriei numai victorii. Au fost si infranti si dominati si chiar interzisi si omenirea a avut perioade grele de regres, asa cum a fost nazismul si comunismul. Insa lumea isi vede de drumul ei drept prin istorie…

  Răspunde
  +1 -1  0
  • dova spune:

   daca masonii au avut un trecut pata cu sange, apoi cine nu a avut?

   Răspunde
   +1 -1  0
  • liviu spune:

   Din cate spunea Neagu Djuvara, Cuza nu a fost mason. In zilele noastre arhivele masoneriei franceze sunt deschise si se poate verifica apartenenta multor pasoptisti romani la aceasta organizatie secreta (sau “discreta” cum prefera masonii sa spuna). In schimb, Cuza, precum a fost inscaunat de masoni, asa a si fost inlaturat tot de ei (cand nu le mai servea intereselor), adunati in “monstruasa coalitie”. Exista teoria ca si Horea era mason. Imi pare rau ca nu tin minte unde am gasit articolul in care am citit aceasta idee, ca sa-ti dau un link.

   Societatea secreta “Carpatii” nu are caracteristicile unei loje masonice. Loja masonica are o conotatie mult mai restransa decat indici tu.

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Vă mulţumesc pentru comentariu. Insistăm pe 2 direcţii:

   1) M. Eminescu începe să aibă probleme cu “nebunia” la începutul lui 1883, adică după ce a creat (în 1882) societatea “Carpaţii”

   2) Ideea “Daciei Mari” promovată de societatea “Carpaţii” a iritat, cel puţin, 3 cancelarii europene (pe austrieci, germani şi ruşi ). Există dovezi că agenţii lor îl urmăreau pe M. Eminescu pe teritoriul României, că îl intimidau şi el a început să sufere de fobie etc. etc.

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • revelare spune:

   Titu Maiorescu, care l-a ajutat toata viata pe Mihai Eminescu, care i-a dat pana si numele de poet,
   Ce anume aveti in vedere?
   ……………………………………………………………
   Daca Franz Josefa a fost mason, de ce au dorit destramarea Imperiului Austriac?

   Răspunde
   +1 -1  0
 8. moldoveanul spune:

  aiurea în tramvai. o concluzie ca la grădiniță.

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. tania spune:

  “si putin a ramas ca intreaga Romanie sa se faca tandari”. Foarte corecta viziune. Dar nu numai Romania. In curind se va produce colapsul lumilor , cauza principala a caruia vor fi religiile false care controleaza gloatele . Toata umanitatea este sub stapinirea cumplita a mentalitatilor acestei lumi si sub robia unor religii neputincioase. Planeta este lovita mortal de nelegiuirea umana si nu mai este capabila sa ramina un camin pentru familia omeneasca.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 10. revelare spune:

  Apreciez portretul lui Eminescu pe harta ROMANIEI MARI.

  Răspunde
  +1 -1  0
 11. RH spune:

  Cine era la 28 iunie 1883 la guvernare? si a cui servicii speciale îi înscenează nebunia?

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. Petrus spune:

  Eminescu a fost omorat pe la spate, printr-o lovitura cu un obiect contondent, aplicata in partea dorsala a capului. Lovitura a fost provocata de un nebun din spitalul in care era internat. Autoritatile au musamalizat cazul. Chiar si acum se mai poate dovedi, daca i se studiaza craniul. Posibil ca asasinul sa fi fost “instruit”…
  In orice caz, daca Eminescu si Stefan cel Mare ar trece prin Basarabia acum, s-ar ingretosa de limba vorbita de “bastinosi” si de patriotismul “boborului moldovenesc”…

  Răspunde
  +1 -1  0
 13. Amonit spune:

  B A L A D Ă

  Ştefane Măria Ta,
  Tu la Putna – nu mai sta,
  Iară-şi vin duşmanii,
  Iară-şi arde Ţara,
  Ţara îi ciuntită,
  Ţara îi chinuită,
  De vrăjmaşi dorită.

  Ştefane Măria Ta,
  Vino pân’la Corjova,
  Corjova e la hotar,
  Unde traiul îi amar,
  Unde-i soarta vitregită,
  De haini năpăstuită.

  Ştefane Măria Ta,
  Putna şi cu Corjova,
  Au legat frăţie mare,
  Pentru al Moldovei – Soare,
  Ştefane Măria Ta,
  Nu lăsa Transnistria,
  Pe mâna duşmanului,
  Sub sabia hatmanului.

  Ştefane Măria Ta,
  Noi cinstim la Corjova,
  Fapta Ta şi slava Ta
  Şi înţelepciunea Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Vin-o pân’la Corjova,
  Unde Crucea v-om ’ nălţa,
  Crucea şi Biserica.

  Ştefane Măria Ta,
  Numele ţi-l vom cânta,
  Peste tot în Ţara mea,
  Putna şi cu Corjova,
  Coşniţa şi Orşova,
  Cocieri şi Dubova,
  Doroţcaia – Ciacova,
  Cernăuţi şi Molovata,
  Giurgiu,Herţa şi Sărata,
  Sfântu Gheorghe,Săcuieni,
  Pererâta şi Foieni,
  Toată Ţara – mic şi mare,
  O să vină la hotare,
  Ştefane, numai Tu poţi,
  Să scapi Ţara de netoţi,
  De satrapi,vicleni şi hoţi,
  Şarlatani şi de irozi.

  Ştefane, Măria Ta,
  Noi mereu te vom chema,
  Să vii pân’ la Coşniţa,
  Să vii şi la Corjova,
  Unde Nistrul cel bătrân,
  Îţi va spune ce hain,
  Este traiul de român,
  Căci vrăjmaşul rău şi spân,
  Ţara Ta a înrobit,
  Neamul Tău la înjosit,
  Ne doreşte ’ n grea robie,
  Să ne ţină-o veşnicie.

  Ştefane Măria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Vin-o în Transnistria,
  Căci cu Tine v-om salva,

  Ţara de ruşinea grea,
  De păcatul secular,
  În care Prutul e hotar…

  Ştefane Măria Ta,
  Noi , hotare nu dorim,
  Noi hotare nu voim,
  Între moldoveni – români,
  Căci suntem de acelaşi nume,
  De la Daci venim pe lume,
  De la Râm ne tragem soarta,
  Ştie stânga, ştie dreapta,
  Cât de mult Moldova aşteaptă,
  Ca păcatul secular,
  În care Prutul e hotar,
  Să dispară pe curând
  Şi să între în pământ,
  Vrajba dintre moldoveni,
  Transnistreni, basarabeni…

  Căci suntem de acelaşi nume,
  De la Daci venim pe lume,
  De la Traci venim ca neam,
  Din al Romei suntem ram,
  Căci eram Sfinte Ştefane,
  Noi pe vremuri ca titanii,
  Ce-au făcut cu noi duşmanii,
  Pecinegii,turcomanii,
  Hunii, slavii şi tătarii,
  Au prădat această Ţară
  Şi au zmuls din ea cum fiara,
  Rupe gâtul căprioarei…

  Ne-au furat şi munţi şi mare,
  Of Ştefane,sfinte Ştefane,
  Cât ai fost Tu în cetate,
  Domnitor – în tot şi-n toate,
  Ai făcut Ţării dreptate,
  Iară noi în păcatul nostru,
  Ne-am lăsat bătuţi ca proştii,
  Ne-am pus graniţă pe Nistru,
  Lângă Prut şi lângă Istru,

  Ştefane Măria Ta,
  Vin-o pân la Corjova,
  Apără Transnistria,
  Lângă apa Nistrului,
  Adă, Putna – Nouă,
  Căci Moldova ’ n două,
  Zace sfâşiată în ruşine mare,
  Tu , Ştefane – Soare,
  Fă-ne apărare ,căci n-avem scăpare…

  Ştefane Măria Ta,
  Tu ne-ai dat poruncă aşa,
  “ Staţi de strajă la hotare
  şi păziţi de duşmani Ţara”
  Noi păzim cu străşnicie
  şi porunca,dar şi glia,
  Însă Prutul e hotar,
  Ca păcatul secular…

  Ştefane Măria Ta,
  Vin-o pân’ la Corjova.

  20.04.2004 Valeriu Ciobanu

  Răspunde
  +1 -1  1
  • Giordino spune:

   Amonite, totul e bine, dar să ştii că noi nu de la Râm ne tragem, şi italenii se trag tot din daci, şi românii tot din daci şi limba dacilor era limba numită azi română…, care e mai vche decât limba latină, care tot de limba getodacilor se trage… Noi nu suntem urmaşii Romei, vechea Romă este oraşul Roman din România, spre care duceau toate drumurile lumii, inclusiv şi Calea Zeilor (mătăsii). Spre Roma italiană poate duce numai un drum – dinspre nord…

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 14. xyz spune:

  Pentru “revelare”
  Titu Maiorescu este cel care il sfatuie pe Mihail Eminovici sa-si semneze poeziile cu numele de Mihai Eminescu si care l-a consacrat ca poet pe Eminescu sub acest nume.
  ____________________________________________________________
  Imparatul Franz Josef a dorit destramarea Imperiului Austriac tocmai pentru ca era mason. Comandamentul major al Marilor Loje obediente Marelui Orient Francez ( singura Mare Loja mixta, unde femeile aveau si au drepturi egale cu barbatii ) era crearea unei Europe a statelor nationale si transformarea Marilor Loje, organizate precum eparhiile in vremea Sinoadelor ( Concilililor ) Ecumenice din Capadocia si Costantinopol pe criterii etnice, in Mari Loje Nationale, criteriu dupa care functioneaza si astazi. Principiul promovat prin toate mijloacele a fost “o tara un popor”, principiu pus in aplicare ulterior si de statele care aveau pe teritoriul lor loji masonice de alta orientare ( de exemplu Ordinul Scotian Antic si Acceptat de origine britanica, Ordinul Rozacrucienilor de origine germana sau Societatea Carbonarilor de origine italiana ). Dar pentru asta s-a dus un razboi sangeros care i-a convins pe europeni ca altfel nu se poate, urmat de un al doilea razboi al celor nemultumiti de rezultatele primului razboi. Imperiile s-au desfacut iar teritoriile care cuprindeau aceeasi etnie s-au unit ( cazul Romaniei ). Unde un teritoriu cuprindea intreaga etnie, acel teritoriu devenea un stat national ( cazul Ungariei care din pacate nu prea este de acord nici azi cu acest perincipiu si de aceea nu recunoaste Tratatul de la Trianon ). Nu va mira ca Franta a fost si a ramas cel mai infocat promotor al acestor principii, desi si ea are in componenta sa doua provincii de limba germana si una de limba italiana, dar care, intamplator, apartin unor state care nu au pe teritoriul lor o Mare Loja de obiedienta masonica franceza si care au cam pierdut razboiul? Nu va mira ca toti Marii Maestri ( si toate Marele Maestre ) ai Lojilor Regulare recunoscute si obediente Marelui Orient al Frantei ( loja masonica ce a promovat si apoi a recunoscut crearea Statelor Unite ale Americii ), de-a lungul timpului, au fost toti decorati de statul francez cu Legiunea de Onoare, desi nu au detinut demnitati oficiale? Uniunea Europeana a fost creata pentru a lichida sau a aplana eventuale “reticente” de natura etnica si teritoriala, lucru nereusit in totalitate, avand in vedere recrudescenta curentelor politice nationaliste de dreapta care fac misiunea Comisiei Europene din ce in ce mai dificila. Astazi lojile masonice de diferite obediente s-au amestecat si tensiunile dintre ele s-au aplanat.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   frumoasă poveste, am scăpat şi câteva lacrimi… numai că adevărul este cu totul altul. Totul se face pentru realizarea marelui scop – Noua ordine mondiuală, toţi să fie cip-aţi ca vitele, să nu-şi mai aparţină sie ci marelui interes …..

   Răspunde
   +1 -1  0
 15. xyz spune:

  Pentru “revelare”,
  Statuia Libertatii, a carui orinal se poate vedea si astazi, la o scara mai redusa, pe o insula de pe Sena, la Paris, a fost cadoul masonilor francezi catre masonii americani, in semn de pretuire si de sprijin din toate punctele de vedere.

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. xyz spune:

  Domnule Stavila,
  Dumneavoastra afirmati ca “Mihai Eminescu” a fost asasinat pentru o poezie”. Poate fi chiar adevarat ceea ce afirmati. Eu vreau sa va spun ca, pe vremea comunismului stalinist, multi, foarte multi romani au facut ani grei de temnita pentru curajul de a fi recitat poezia “Doina”. Abia prin anii 70 aceasta poezie a reinceput sa fie recitata liber la aniversarile lui Eminescu si final a fost reintrodusa si in manualele scolare. Lucru despre care, probabil, in Basarabia, nici nu poate fi vorba nici astazi.

  Răspunde
  +1 -1  0
 17. xyz spune:

  Pentru “revelare”,
  Mergand pe ceeasi logica va puteti intreba: Daca Gorbaciov a fost mason de ce a dorit destramarea Uniunii Sovietice si a Tratatului de la Varsovia? Raspunsul a va fi acelasi. El singur a spus-o, inclusiv atunci cand, dupa destramarea Uniunii Sovietice, a fost in vizita la Bucuresti: “Am vrut sa dau Cehia cehilor, Polonia polonilor, Ungaria ungurilor, Romania romanilor, Lituania lituanienilor, etc, etc… Ce este rau in asta?” O explicatie mai clara nici ca se poate. Principiul “o tara un popor” intr-o singura fraza.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 18. Kazacziok spune:

  Si acum nu se asasineaza pentru acelasi motiv ?
  Ultimele date:
  - cuplul sculptor Tudor si Dora Cataraga – “accident”- Dec.2010
  - studentul militant basarabean Andrei Savciuc de la Bucuresti -
  “accident” Nov.2009
  -poetul Grigore Vieru-”accident ” Ianuarie 2009
  Doar ultimii din aceasta lista.

  Cine este urmatorul ? curajoasa Vitalia Pavlicenco,
  care taraie o ruptura de Moldova din urma ei spre Marea Romanie ?

  Cand va fi creata o Garda Nationala moldava oficiala la Chisinau pt. ocrotirea moldovenilor de terorismul rus comunist Omon moscovit tiraspolit prin asasinate- “accidente” contra patriotilor moldoveni ?

  Răspunde
  +1 -1  0
 19. tania spune:

  E o destramare aparenta si o iluzie a independentei statelor .Toti , totul si toate sint sub un control si stapinire globala.Toate statele sint dependente o singura mina de fier. Toata lumea framintata de controverse inscenate bea vin otravitor dintr-o singura cupa. “O FEMEIE” , care tine in mina stinga o cruce , iar in mina dreapta O CUPA cu vin ametitor; in jurul ei este o inscriptie : “Sedet super universum” (adica tronul ei e toata lumea ). Cine este ea si dupa cite paravane se ascunde ? Da , e ea – mama desfrinatelor – biserica Romano-catolica .

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 20. tania spune:

  Acum pe pamint orice crima e vazuta in mare parte intr-o lumina falsa, daoarece adevaratii “aranjatori si promotori” ai omorurilor(demonii) sint invizibili si deaceea de necontrolat.Numai atunci , cind in fata Scaunului de domnie al Lui Dumnezeu se vor perinda evenimentele pamintesti in adevarata lor lumina si realitate , vom intelege motivele si cauzele autentice ale circumstantelor vietii fiecarui om (deci si ale lui Eminescu).

  Răspunde
  +1 -1  0
 21. Boris spune:

  Adevărul despre uciderea lui Eminescu citiţi-l pe pagina principală net al ziarului Curentul – http://www.curentul.ro/2009/index.php/Actualitate/Adevarul-despre-Eminescu-la-120-de-ani-de-la-ucidere.html

  Răspunde
  +1 -1  0
 22. revelare spune:

  Pt. xyz

  Eminovici – Eminescu.
  De pare ca din 25 februrie , cand Iosif Vulcan a publicat prima poezie a lui Eminescu – De-as avea – in revista sa Familia scoasa la Pesta, acesta i-a schimbat numele din -ovici in – escu.

  In ce priveste actiunile masonilor….. nimic de comentat, unele le cunosc, altele parca mi se par de doemniul fictiunii. Cu siguranta nu am toate informatiile , dar parca exista ceva mai presus decat vointa omeneasca…

  Răspunde
  +1 -1  0
 23. bagiu ovidiu spune:

  Aceasta organizatie de masoni isi aroga merite uneori , bazandu-se pe prostia oamenilor! Adica, ei spun ca organizatia e “secreta” si d’aia nu se stie de cutare sau cutare ca e mason ! Adica, dupa moartea oricarui viteaz roman, vin masonii si spun : si asta a fost mason de-al nostru ! Pai asa, in scurt timp toti suntem masoni post-mortem !

  Răspunde
  +1 -1  0
 24. xyz spune:

  Pentru “revelare”,
  Probabil dumneavoastra aveti dreptate in privinta lui Iosif Vulcan. Oricum ce se stie despre Eminescu si familia lui este, din pacate, doar un halou.
  ___________________________________________________________

  Despre masoni s-au spus multe. Detractori sunt nu putini. Sare insa in ochi o anume grupare de nostalgici ai vremurilor de glorie ai nazismului, cand sovinismul a fost urcat la rang de virtute nationala. Din aceasta grupare fac parte si exponenti ai mediilor manastiresti, in care conteaza mai mult intuitia vecina cu apostazia si nu exprimarea in cunostinta de cauza bazata pe cultura. Masonii sunt cei care au spus: “Desi stie ca nu se poate, omul este dator sa incerce sa stie totul” Oricum, prin mediile promiscui pomenite mai sus, s-a transmis pana astazi notiunea inventata de Hitler numita “complotul iudeo-masonic” motivate de refuzul si a unora si a celorlalti de ai finanta capului nazist planurile sale sinucigase si demente. O demonstratie simpla ca lucrurile nu stau asa:
  Malta, insula de unde au plecat celebrii cavaleri care acum au sediul la Roma, este o tara catolica locuita de o populatie semita de origine araba, in care un procent semnificativ din populatie este implicat in activitati masonice. Cavalerii de Malta, membri ai conoscutului ordin militar catolic, sunt in acelasi timp si mari maestri ai Marelui Orient. Nici printre locuitorii insulei si nici printre cavaleri nu exista bineinteles evrei.
  Statul Israel, stat eminamente evreiesc, unde conform cunoscutei teorii ar trebui sa colcaie masonii, nu exista decat 765 de masoni. Singura mare loja evreiasca cunoscuta din lumea occidentala, arondata bineinteles masoneriei rosii, loja din care facea parte si Karl Marx, era loja Ben Ipnur, loja care nu a avut de a face cu Hitler.

  Mediile influiente politice si financiare, in care activeaza si mari magnati evrei, sunt altele:
  -Grupul Bildenberg
  -Iluminatii
  -Comitetul celor 300
  -Comisia Trilaterala ( din care fac parte si doi romani, Mugur Isarescu, guvernator general al Bancii Nationale Romane si Mihai Tanasescu, director in cadrul FNI )
  -Clubul de la Roma ( care are doi titulari romani, Mircea Malita si acelasi Mugur Isarecu, dar care cuprinde peste 80 de membri colaboratori, implicati in activitatile curente ale clubului, academicieni, profesori universitari, artisti si ziaristi celebri, politologi, deputati si senatori de toate coloraturile politice si chiar si primii doi presedinti ai statului roman post revolutionar, Ion Iliescu si Emil Costantinescu )
  In legatura cu aceste organizatii mondiale secrete si discrete trebuie spus un singur lucru: E mult mai bine si mai eficient sa actionezi din interiorul lor decat sa le critici din afara, lucru pe care pesonaltatile marcante romanesti chiar incearca sa-l si faca. Cu unii leaderi politici stam mai prost.

  Răspunde
  +1 -1  0
 25. xyz spune:

  Pentru Bagiu Ovidiu,
  In toate lojele masonice regulare ( barbatesti ) si iregulare ( feminine ) exista de sute de ani incunabile cu evidenta foarte stricta a membilor respectivelor loje, in care sunt trecute data initierii, functiile si rangurile avute, data trecerii in eternitate sau, daca este cazul, data “trecerii in adormire”, pentru cei exclusi din causa incalcarii codului onoarei. Deci presupunerile dumneavoastra sunt simple jocuri ale imaginatiei. Spre exemplu, desi biserica in general ( si ortodoxa si catolica si protestanta ) condamna masoneria pentru practici care tin mai mult de serviciul religios decat de ritualul masonic, veti fi de-a dreptul stupefiat sa aflati cati preoti, episcopi, mitropoliti, cardinali, patriarhi sau papi au fost si mai sunt inca masoni. Deci…

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • tania spune:

   Asa cum suprafata planetei este penetrata de demoni invizibili , tot asa si agentii lor omenesti (mediumii) au penetrat si infiltrat toate structurile statale , obstesti si religioase. Masonii constituie doar o ramura din tot arborele cunostintei binelui si raului . Ei, impreuna cu cohorta fratilor ideologici si spirituali, formeaza echipa monstruoasa a groparilor umanitatii decazute si despartite de Dumnezeu .

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Manole spune:

    Tania,
    tu vezi numai demoni si numai puterea celui rau…
    Si nu vezi INGERII si sfintii care traiesc printre noi si care lupta cu intunericul… da, anume ingerii si sfintii lui Dumnezeu sunt biruitorii si anume ei mentin echilibrul universal.
    Tu…
    De fapt in PUTEREA cui crezi?

    Răspunde
    +1 -1  0
 26. europa spune:

  Istoria se repeta dar in alte forme. Acum este clar de ce Voronin cand era Presedintele RM, nu insista sa fie apolitic. El apara interesele unui clan-politic mafiot. Se teme ca dracu de alt clan. El s-a recunoscut indirect faradelegile pe care le comit clanurile. Tiranul trebuie inchis in puscarie dar nu scriitorii, poetii. Ma mindresc cu Eminescu!!!

  Răspunde
  +1 -1  0
 27. TANO spune:

  eminescu a fost in primul rand un mare ziarist apoi un poet. a fost un geniu catalogat de mai marii vremii un nebun incurabil.

  Răspunde
  +1 -1  0
 28. Gandesc spune:

  De la Nistru pan-la Tisa
  Tot romanul plansu-mi-s-a,
  Ca nu mai poate strabate
  De atata strainatate.

  Aceste cuvinte ale lui Eminescu trebuie sa rasune si in urechile ratacitilor lui Boronin

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 29. miteloltean spune:

  masoanca este si aia de la “meteo” din Romania de-i zice Romica Jurca-nemuritoarea!
  ce tot clampaniti din gura cand habar n-aveti de mura?ascultati la mama voastra care nu e mura proasta: lasati-l sa se odihneasca,saracul!
  Cititi-l si va cruciti,ca atunci cand sunteti cu Biblia in brate!

  Răspunde
  +1 -1  0
 30. Cotrutza spune:

  Imi pare nespus de rau pentru Eminescu, deoarece s-a sacrificat in zadar. Poporul care i-a dat nastere nu l-a apreciat la justa si imensa sa valoare. Iar din ziua mortii sale si pana in prezent, romanii n-au facut decat sa demonstreze ca nu l-au meritat. Ca doar anumite si putine categorii sau persoane individuale reusesc sa-l inteleaga, sa-l valorifice si sa demonstreze ca au meritat sa fie conationali lui Eminescu, este putin pentru un popor care numara cateva milioane bune!

  Răspunde
  +1 -1  0
 31. miteloltean spune:

  “Eminescu n-a existat !”

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


cinci - = 3

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>