Adolf Hitler – 10 cm contează, totuşi!

Conform versiunii oficiale, Adolf Hitler – conducătorul absolut al Germaniei, a decedat la 30 aprilie 1945. Amintim aici că în perioada de 1-4 mai 1945 sovieticii au descoperit în Berlin 3 cadavre-dubluri ale lui A. Hitler. Unul dintre acestea a fost calificat atunci drept cadavrul „Führer”-ului. În următoarele 8 luni osemintele respective au fost reînhumate de 7 ori. Ultima dată faptul s-a produs în februarie 1946, la una din bazele NKVD-ului, în oraşul Magdeburg (Germania de est). Tot atunci, „craniul lui Hitler” a fost dus la Moscova: maxilarul s-a transmis arhivei KGB, iar restul –Arhivei de Stat. În 1970 osemintele din Magdeburd au fost incinerate de către sovietici, iar cenuşa – aruncată în Elba…

Notă: Adolf  Hitler a avut înălţimea de 175 cm . Conform actului semnat de către specialişti sovietici, la 11 mai 1945, aşa-numitul cadavru al „Führer”-ului avea doar 165 cm.

Întrebare: Din ce cauză sovieticii au ignorat deosebirea de 10 cm şi au insistat că l-au găsit pe A. Hitler?


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

62 răspunsuri la Adolf Hitler – 10 cm contează, totuşi!

 1. Manole spune:

  Rusii au vrut sa demonstreze biruinta deplina si sa le ia hitleristilor ultima lor speranta la un even tual revansizm.
  cred ca aceeasi metoda s-a aplicat si in cazul cu Ceausescu. S-au grabit sa-l impuste ca sa se termine perioada ceausista.

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. europa spune:

  Rusii se tem si azi de Germania. Primul razboi si al doilea este un razboi dintre doua natii care vor sa controleze acest iment teritoriu (rus). Daca pina acum rusii au controlat aceasta suprafata, nu se poate de negat ca China, Japonia si Germania nu vor cauta vre-o solutie ca Rusie sa fie obligata sa se imparte cu pamintul sau. Prea mica este populatia Rusiei. Rusii sunt cointeresati de-a duce in eroare informatia despre Hitler.

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. europa spune:

  Primul artist plastic care a fost sef de stat a fost Adolf Hitler.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Cetatean R.M. spune:

   Mai bine raminea artist plastic pina la sfirsitul vietii sale.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • zaraza spune:

    pai din pacate lui Hitler i-a fost refuzata admiterea la institul de arte plastice din Viena (daca stiau ce greseala fac probabil il primeau :) … apropos Hitler nu era lipsit de talent in materie de pictura, nu era el vreun Da Vinci sau Rafael dar nu era nici de lasat

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Karol spune:

     sunt curios sa vad picturi realizate de Hitler.Daca ar exista cred ca ar avea o valoare deosebita. Insa nu am auzit niciodata de asa ceva .Ma surprinde sa aud ca A.H. ar fi fost artist plastic. Peste putin termin facultatea de arte plastice si multumesc lui Dumnezeu ca nu am de gand sa ajung sef de stat… hi,hi,hi,hiiiiiii!

     Răspunde
     +1 -1  0
 4. Cetatean R.M. spune:

  dle Stavila,

  haideti sa Va dau citeva teme pentru cercetare care, cred, au mare interes pentru publicul moldovean:

  1. La cit se estimeaza averea totala a familiilor deportate, conform DOCUMENTELOR (fara adaugiri si exagerari), care a fost sechestrata de catre NKVD dupa deportari.

  2. Ce se intimpla cu averea bisericilor dupa schestrare si inchidere: era vinduta, dusa undeva, distrusa (luind in consideratie ca o icoana noua costa foarte mult, dar mite de sute de ani, care valoreaza acuma zeci si sute de mii de euro).

  3. Fapte si evidente despre traiul chisinauienilor in secolul 19-inceputul secolul 20. Date demografice, dezvoltare economica, sociala. Interesant ar fi un articol despre tramvaiul chisinauian.

  4. Oameni celebri basarabeni, despre care majoritatea nu stie nimic.

  5. Vad ca Va place tema cadavrelor, omorurilor etc: ati putea scrie un articol circumstantial despre tragedia familiei Aldea-Teodorovici, din 1992? De ce s-a intimplat, cine a fost vinovat etc? (cred ca e mai aproape de interesul basarabenilor o asemenea investigatie, decit moartea lui Hitler, a nu stiu cui etc.)

  6. Scrieti despre lagarele sovietice: ce era in Romania, cati oameni au murit la canal? Romanii tot au avut sechestrari, distrugeri de biserici in masa, deportari fortate etc? O statistica comparativa ar fi foarte interesanta.

  7. Viata moldovenilor sub jugul Otoman, comparativ cu Imperiul Rus: statistici, memorii etc.

  ………..

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. nomad spune:

  europa spune:

  Primul artist plastic care a fost sef de stat a fost Adolf Hitler.

  ….nu neg faptul că a fost artist plastic,dar după rezultatele “creației” e evident, că domeniul lui de artă a fost cartografia aplicată – un gen deosebit,cănd autorul desenează harta lumii și o realizează în natură după bunul său gust.
  De aici cu ușurință pot să admit,că Voronin în ultumul deceniu s-a dedicat obsesiv numizmaticii.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 6. bute spune:

  10 cm? L-au scurtat de cap.

  Răspunde
  +1 -1  0
 7. pirelli spune:

  dupa cum e scris titlul articolului, se intelege ca avea 10 cm în… alta parte, nu la statura.

  Răspunde
  +1 -1  0
 8. Pablo spune:

  Din ce cauză? De proşti şi înfumuraţi ce erau!

  Răspunde
  +1 -1  0
 9. vladimir spune:

  Nu conteaza. Si daca ramanea de 5 cm spaima fata de un asa fanatic criminal ramane intreaga. Nu doar faptele ci si viziunea lui despre lume , felul in care si-a gasit adepti , felul in care a manevrat tara aducandu-o intr-un delir criminal intr-o stare cumplita -te pun pe ganduri
  Si el era un conducator providential si ca el alti asemenea conducatori chiar daca s-au numit comunisti au dus tot la mari nenorociri
  Nu trebuie sa mai asteptam conducatori providentiali . Sunt periculosi , egocentrici

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Ideea era alta: sovieticii (ruşii), deşi păstrează şi acum “craniul lui Hitler” (la Moscova) au avut de-a face cu o dublură. Unde şi când a dispărut A. Hitler? – asta-i întrebarea !

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
   • zaraza spune:

    daca nu conteaza ceva in toata ecuatia asta … pai atunci asta e ce s-a intimplat cu Hitler :) s-ar putea sa se fi sinucis si corpul sa-i fi fost incinerat (sau ingropat) iar cei ramasi sa le fi dat rusilor un cadavru oarecare, sau sa fi scapat/fugit in Argentina :) iar Mossadul sa-l fi executat dupa :) … toate astea sunt irelevante, conteaza ca omul dupa asta nu a mai contat (mort sau viu)

    Răspunde
    +1 -1  0
 10. vladimir spune:

  Nu uitati era national socialist . A dat mana cu URSS la impartirea lumii si a contribuit la ocuparea Moldovei
  D-le Doctor, ar putea fi o tema si ,,Moldova obiect de comert intre URSS si Germania nazista sau cum nazistii si comunistii si-au dat mana” sau care politica a fost mai criminala -cea nazista sau cea sovieto-comunista”

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vlad spune:

   Lasati in pace pe bietul de Hitler!!!
   A fost pentru comunisti doar “spagatorul de gheata” si lau folosit la maxim!
   In fine nazismul si crimele sale a fost condammnat, iar comunismul pina in zilele de azi face ravagii in lume!!!

   Răspunde
   +1 -1  0
 11. vladimir spune:

  text şters. vă rog să comentaţi la temă.

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. vladimir spune:

  Ca sa nu uit -Stalin cati centimetri mai are ?

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 13. Giordino spune:

  Este adevarat ca au fost omorate niste sosii, ca sa linisteasca prostii. Hitler si stalin, ca buni evrei si slugi credincioase ale masoneriei nu putea sa moara asa stupid, fiinca au executat cu brio planurile masoneriei de furt a Germaniei si rusiei. Hitler a trait bine mersi pan prin 1975. Tot asa si ceilalti, zisi criminali, slugi a masoneriei….

  Răspunde
  +1 -1  0
 14. europa spune:

  Ultimul regim din europa care a reunit toti moldovenii intr-un stat roman a fost cel a lui Adolf Hitler. Cei care au separat moldoveni au fost si sunt comunistii.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • zaraza spune:

   ba din contra regimul lui Hitler a contribuit la destramarea statului unitar roman si anume prin semnarea PACTULUI … daca vrei sa sugerezi ca nazistii i-au “ajutat” pe romani sa recapete Basarabia prin razboi (asta dupa ce tot ei au “dat-o” rusilor) pai tin sa-ti amintesc ca aceiasi nazisti au trunchiat o parte din Ardeal pentru a o da ungurilor … nemtii (nazistii in speta) nu au fost niciodata prietenii romanilor, ei doar s-au folosit de romani ca de multe alte natii … cu toate astea rusii/comunistii sunt cu siguranta cea mai indepartata natie de titulatura de amici ai romanilor :)

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Vlad spune:

    Bravo!!!
    sunt de acord 100/100!!!
    Nici un merit al regimului nazist! Ba din contra regimului Antonescu trunchiat de Carol!!! Din pacate Romania prea tirziu instaureaza un regim dictatorial in Tara, comparativ cu tarile europei si respectiv n-a reusit sa transfere pe cale de razboi economia. Respectiv Tara nu era pregătita de razboi. In schimb dupa exil Antonescu revine in forta si dicteaza conditiile sale: 1) abdicarea de la tron al regelui Carol; 2) concetrarea puterii puterii in mainile sale; 3) readucerea din exil al lui Mihai!!!

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 15. revelare spune:

  Explicatia? Pt rusi 1 + 1 = cat “vrea” muschii rusilor la moment…..

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. Valenta spune:

  Felicitari,
  Frati ROMANI BASARABENI, am cistigat alegerile TOTALMENTE!
  Amin! Uraaaaaaaaaaaaaaa!

  Dle Stavila, scoateti-l pe Hitler… afara cu el!
  Azi este SARBATOARE in tara!
  Postati o tema pe potriva maretiei acestei victorii minunate!
  Doamne, iti multumim ca am BIRUIT!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vlad spune:

   Care Biruinta???????
   Asta este o infringere!!!
   Comunistii cu spriginul mass-media rusa au reusit imposibilul: am mobilizat la vot toata coloana a V si in multe sectii buletinele de vot in rusa erau in primul rind epuizate!!!
   vedeti link-ul de mai jos si veti pricepe de ce sunt periculoase posturile de televiziune si radio straine in special ruse, care manipuleaza cu opnia in primul rind al rusofonilor:

   http://unimedia.md/?mod=news&id=26646

   Răspunde
   +1 -1  0
 17. europa spune:

  Daca nu-ti place pictura abstracta si esti gata sa-i spinzuri pe acei, care picteaza cerul verde iar iarba albastra, stii cu cine corespunzi? Nici mai mult, nici mai putin cu Adolf Hitler.

  Răspunde
  +1 -1  0
 18. xyz spune:

  Diferenta se refera la inaltime sau la lungime? Pentru ca daca este la lungime, diferenta chiar conteaza…

  Răspunde
  +1 -1  0
 19. xyz spune:

  Pentru Valenta,
  Azi nu este sarbatoare in tara, Valenta. N-ati castigat alegerile. Desi lumea a iesit masiv la vot, tot cu comunistii au votat, ceea ce este chiar mai grav. Eu cred ca ati uitat in ce tara traiti. Singura consecinta pozitiva in ceea ce priveste rezultatul votului este ca noua situatie creata simplifica mult procedura de intrare a Romaniei in spatiul Schengen. Daca asta se poate numi consecinta pozitiva… Oricum v-ati sters pe bot de intrarea in UE pentru o lunga perioada de timp. V-ati facut-o cu mana voastra. In urma cu ceva timp era un nebun care posta pe bloguri sub pseudonimul de “vanatorul de forumisti KGB”. Tare as vrea sa-i vad fata acum…

  Răspunde
  +1 -1  0
  • zyx spune:

   xyz,
   Aveti intuitii perfecte…
   Rep. Moldova,SANT probleme la care sant necesare zeci de ani pentru a fi rezolvate.. ANI DE INDOCTRINATIE COMUNISTA…FURTURI…MINCIUNI…SPALARE DE BANI…BACSISURI…MAFIE ….MITA….NU-PENSIE…..LIMBA ROMANA-RUSA…ZERO INVESTII IN TARA…ETE !
   bravoooooooooooooooooooooooooooooooo !

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Totus de la 52 de mandate am ajuns la 59: e o biruinta, e o tendinta…..mai geometrule xyz…

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Averescu spune:

   Stimate domnule xyz,

   Vreau sa va spun ca,desi sunt un tanar de 30 de ani,parca ca m-am nascut cu patriotismul in sange.Am o dragoste nebuna fata de Tara,limba si parinti.Iubesc locurile natale si respect istoria Tarii noastre.Pana mai ieri eram un inflacarat “postac voluntar” pe mai toate site-urile romanesti din Romania si eram destul de agresiv cu orice necunoscator al istoriei noastre.Pe cele din Basarabia nu postam.Am incercat de cateva ori pe blogurile catorva comunisti dar textele mele nu apareau asa ca nu mai avea nici un sens sa insist.Citeam cu interes postarile dvs(de fapt pt ele intram) si trebuie sa va spun ca am fost uimit de felul in care v-ati schimbat dupa nevalidarea referendumului.Va criticam si eram convins ca nu aveati dreptate;ma convinsesem ca referendumul nu era asa important(desi era!) si-mi spuneam ca nu aveti suficienta rabdare.Iata ca astazi simt acelasi lucru ca si dvs atunci:o imensa tristete si acum va dau dreptate pt reactia de atunci.Pentru mine este neverosimil ca mai mult de jumatate din populatia Basarabiei sa nu doreasca bunastare,libertate,circulatie libera,salarii mai mari sa nu ne vrea de fapt.Probabil sunt prea tanar si prea naiv dar nu o sa renunt la basarabeni.Au ramas totusi cei 10% care au votat cu PL si cei 29% care au votat cu PLDM.Pt acesti 39% buni eu inca mai sper.

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 20. Valenta spune:

  Eu raman OPTIMISTA! Orice ar fi, intotdeauna mai exista o SOLUTIE:
  1. Inca nu sunt totalurile finale.
  2. Ar putea fi RENUMARATE VOTURILE!
  2. Daca AIE nu vor acumula 61 de mandate – si daca nu va fi ales presedintele, iar vor fi alegeri anticipate, si tot asa pana la nesfirsit, pana Occidentul va intelege ca RM nu este o TARA si ca unica solutie este Re-unirea noastra cu Romania.
  3. La urma-urmelor, noi, ROMANII BASARABENI deja avem UN PRESEDINTE – la Bucuresti!
  da, oricum raman OPTIMISTA: Doamne, ocroteste-i pe romani!

  Răspunde
  +1 -1  0
 21. europa spune:

  Romania si Moldova au o mare experenta de a se Reuni, nu azi atunci maine, nu maine atunci poimaine dar Reunirea va fi infaptuita totusi. Nu avem nevoie de doua guverne, doua parlamente si a.m.d.

  Răspunde
  +1 -1  0
 22. Valenta spune:

  Europe,
  sunt de acord. Asa va fi! UNIRE!

  http://www.youtube.com/watch?v=IlW0JoPqo-4&NR=1

  Răspunde
  +1 -1  0
 23. Andrei R spune:

  Singurul lucru pozitiv deocamdata e ca PCRM-ul si PDM-ul n-au impreuna 61 de mandate. Dar nu e exclus ca PLDM-ul (sau o fractiune din PLDM) sa faca alianta cu comunistii. Nu cred ca se poate vorbi de vreo reunire intr-un viitor previzibil, cat timp 53% din populatia RM sunt cretini irecuperabili care voteaza cu partide rusesti si anti-romanesti (PCRM si PDM), si inca 28% sunt “pragmatici” (mai putin spalati pe creier decat comunistii, dar la fel de rusofili). PL-ul, singurul partid cu integritate din AIE, vad ca a luat mai putine voturi si decat in 2009. Asadar, chiar si basarabenii care se considera romani prefera “pragmatismul”.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Andrei cat ai avut la aritmetica? Din 60% esiti la votare, numai 39% au calcat pe grebla, ce constituie circa 26% din populatia cu drept de vot…si nu 53% cum delirezi tu…

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
   • Andrei R spune:

    ok, 53% din cei care au votat (PCRM + PDM). Cat despre cei 40% care n-au votat, ma indoiesc ca sunt mari unionisti. Probabil si printre ei e cam acelasi procentaj de rusofili ca si in randul populatiei care a votat. Eu nu vad nici o diferenta intre PDM si PCRM, singura diferenta majora e ca Lupu a spus deschis ca vrea aplicarea planului Kozak (in alte cuvinte, re-sovietizarea Basarabiei), pe cand Voronin n-a mers chiar atat de departe.

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Giordino spune:

     Nu-l cred pe lupu mare patriot, dar el avut sarcina dificila de a atrage votantii lui cioroiu, si cu alta propaganda nui mai amagea, de fapt nici asa nu i-a amagit… Vom vedea totus ce va mai esi din el. Sper ca nui degradat cu totul, totus nu a acceptat oferta lui voronin, anul trecut, cand a putut fi presedintele mahalii noastre…

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Andrei R spune:

      Hai sa fim seriosi, nu cred ca declaratiile lui Lupu (de altfel, constante cu ce spunea si inainte sa plece din PCRM) sunt doar o strategie de a-i amagi pe prosti. El a spus f clar ca vorbeste moldoveneste, a spus ca in 40 Basarabia a fost “eliberata” de sub jugul fascist, i-a numit pe cei cu constiinta nationala “extremisti” (in schimb n-a zis nimic de extremistii rusi), a spus ca vrea “prietenie” cu Romania (cu multe “dar…”-uri) si “parteneriat strategic” cu Rusia (fara nici un “dar…”), s-a declarat impotriva implicarii NATO in reglementarea conflictului transnistrean etc etc. Deci e clar ca cei care au votat cu el sunt de acord cu ideile astea, asadar sunt cel putin la fel de cretini ca votantii comunisti. Nu e nici o speranta pt ei, sunt prea spalati pe creier sa se mai schimbe vreodata.

      +1 -1  0
 24. ANDRU spune:

  Eu unul cred ca Hitler nu a decedat in ’45 si moartea sa a fost o inscenare. Cu siguranta ca NKVD-ul stia acest lucru dar de ce au tacut e lesne de inteles, deoarece doreau cu orice pret sa se dea tari si mari; s-apoi Hitler nu avea sa se laude ca “nu ma-ti prins be be be…” deoarece el era condamnat de intreaga lume. Hitler a preferat sa se ascunda si sa-si duca viata in tihna. Pe mine altceva ma ingrijoreaza nu demult timp pe “youtube” si chiar la “MOLDOVA 1″ a fost difuzat un film “POVESTEA SOVETELOR” in care se arata ca NKVD-ul a colaborat cu SS-ul inca inainte de a incepe cel de-al 2-lea razboi mondial. Anume de la NKVD SS-ul a preluat practica torturilor asupra celora din lagarele de concentrare. URSS avand aceasta experienta groaznica deja de 20 de ani. URSS practica aceasta tortura in gulaguri cu masinarii care mai decare ca mai apoi sa invete SS-ul nazist. Cu siguranta in exterminarea evreilor Rusia a jucat un rol important( le recomand tuturor care citesc acest comentariu sa priveasca filmul al carui titlu l-am dat mai sus). Foametea din ’46-’47 a fost deasemenea o epurare nationala. Deoarece pe cand URSS exporta mii de tone de cereale; oamenii din URSS mureau cu miile de foame ( mai ales in Moldova si Ucraina) fiind si multe cazuri de canibalism. In acei ani da, a fost si seceta dar nu asta a fost motivul cel mai important al deceselor in masa. Motivul afost acela ca acelasi NKVD umbla din casa in casa si lua totul pana la ultima farama. Cel mai groaznic lucru este ca despre aceste intamplari Europa stie destul de bine dar prefera sa taca atata timp cat petrolul si gazele vin din Rusia. Dealtfel rusii spun ca acest material este o provocare a SUA. Vedeti cum se intampla sa fie in lume din pacate; interesul bunastarii e mai presus de adevar, dar credeti-ma un visator sau mai bine un optimist adevarul si dreptatea vor avea loc candva deoarece si petrolul si gazul se vor sfarsi si va ramane doar adevarul. Populatia Rusie scade de la an la an ceea ce ma bucura.
  http://www.youtube.com/watch?v=DpZUrYgzQag

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Vlad spune:

   ASA E!!!
   dar la toate mai adaoga si mobilizarea din 1944-1945 si respectiv de vb de 450 000 basarabeni!!!
   Nu e gresit!!! in analelel oficiale se opereaza cu cigra de 250 000 dar in ralitate in arhiva RM al PC din RSSM apare cifra de 450 000!!! trimisi pe posta de carne de tun inclusiv sub Caliningradul de azi!
   din ei putini sau reintors! Faceti o simpla matematica:
   1) 1940-1941 – 300 000 deportati, 30 000 ucisi;
   2) 1944-1948 – 800 000 deportati, 300 000 ucisi prin infometare;
   si apoi neodeportarile pina in anul 1990!!!

   Ginditiva de ce avem asa rezultate la alegeri!!!

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 25. Osoianu Iurie spune:

  …Zapezi cu ploi sfirsitul asta de noembrie aduce
  Sperante ingitite de al cetii fum
  Si Basarabia din-nou e la rascruce
  Nevrind s-aleaga drumul nicdecum

  Atitea demnitari, setosi de avutie
  Ai dus in circa. Atitia presedinti
  Taran al Basarabiei, ce nu mai crezi in nimeni
  Taran al Basarabiei, ce nu mai vrea nimic…

  Răspunde
  +1 -1  0
 26. Patriciu/Anatol spune:

  text şters. vă rog să plasaţi textul respectiv in blogul respectiv.

  Răspunde
  +1 -1  0
 27. xyz spune:

  Pentru toti basarabenii suparati, din diverse motive, pe romani,
  Chiar nu va deranjeaza ca 57% dintre cetatenii RM, cei mai multi dintre ei vorbitori de limba romana au votat cu estul, cu rusofonii, cu bolsevicii? In numele cui vorbiti si, mai ales, in numele cui va revoltati, in numele cui protestati? Pe cine reprezentati, de vreme ce marea majoritate a populatiei gandeste exact pe dos? Faptul ca sunteti mai vocali fata de marea masa, care, in loc sa vorbeasca, baiguie onomatopee si morfolesc sunete cu acent rusesc, nu va face de loc mai reprezentativi. In conditiile astea va mai vine sa comentati subiecte precum lungimea sau inaltimea lui Hitler? Cui ii mai pasa de asta?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Stimate dle xyz,

   va reamintesc ca romanii din Republica Moldova voteaza in conditii de ocupatie. Daca Dvs. si membrii familiei Dvs. ati fi luati ca ostatici, va asigur, veti gandi altfel. Dvs. sunteti personajul care priveste aceasta drama la televizor. Va rog sa nu mai luati ostaticii in deridere. Este amoral…

   Răspunde
   +1 -1  0
 28. vladimir spune:

  D-le Doctor
  Pentru a reeduca poporul ,la fuga din Egipt, Moise a plimbat poporul evreu 40 ani in pustie .Nici el nu a intrat in terenul fagaduintei. Acesta este primul exemplu de dezintoxicare a unei populatii de experienta sclaviei. Ramane sa apreciati daca actul biblic mai este de actualitate in cazul basarabenilor. Perfidia stapanilor de sclavi a suprapus actul de sclavie pe renegarea obarsiei si suprapunerea pe un act de dreptate social . Nu este vorba de desconsiderarea ostaticilor. Ostaticii sunt mental captivi si nu accepta alta solutie

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 29. vladimir spune:

  Au trecut 20 ani dar sclavia nefiind total inlaturata alti 20 de ani nu vor fi suficienti.
  Daca copii ar fi educati in spiritul eliberarii din sclavie ar mai trebui inca 20 ani.
  Experimentul sovietic ,ne place sau nu a reusit ;a aparut o populatie conform programului

  Răspunde
  +1 -1  0
 30. Valenta spune:

  Iubiti COMPATRIOTI!
  Va rog foarte mult sa nu credeti ca noi, basarabenii, NU STIM cit de MULT ne-a ajutat ROMANIA, in deosebi in acesti 20 de ani de la destramarea URSS.

  Va rog sa STITI ca noi suntem recunoscatori, caci DACA nu ar fi EXISTAT Romania, Patria noastra cea scumpa si foarte frumoasa, ce am fi noi aici, basarabenii?! Ce sperante am avea? Si cine ne-ar sprijini ATAT de MULT?

  Mii de tineri invata in Romania… acest fapt este un AJUTOR IMENS! De asemenea, in situatie extremala cand am ajuns – inundatiile de asta vara – anume ROMANIA a trimis 500 (!!!!) de TRAILERE cu materiale de constructie pentru edificarea caselor pentru sinistrati… etc. etc. !!!

  Daca nu ar fi existat ROMANIA, noi ne-am fi simtit ca niste ORFANI. Optimismul nostru s-a pastrat in toate timpurile de persecutii, deportari, foamete, prigoniri, discriminari etc., NUMAI datorita faptului ca am avut CREDINTA ca Dumnezeu ne va ajuta sa ne ridicam din cadere, ca ne VOM RE-UNI cu Patria noastra – R O M A N I A!!!

  Pastram CREDINTA, Speranta si BUCURIA in suflet datorita Romaniei, care ne insufla curaj si INCREDERE.

  Frati ROMANI din dreapta Prutului, noi, ROMANII basarabeni din stanga Prutului, Va iubim foarte mult si stim, ca nimic nu ne desparte, N I M I C nu poate sa ne schimbe culoarea sangelui nostru si nici a Tricolorului!

  Noi avem UNUL si acelasi Dumnezeu, avem aceasi Istorie, Limba, Cultura; avem aceleasi ORIGINI!

  Suntem un POPOR PASNIC nu dorim nimanui raul PRIN FAPTUL ca vrem sa fim O TARA UNITA, PUTERNICA, DEZVOLTATA, CRESTINA.

  Vrem sa traim IMPREUNA in PACE si BUNASTARE! Aceste dorinte ale noastre nu contravin Pacii si Bunastarii altor popoare vecine sau minoritatilor nationale din interiorul tarii.

  Bunastarea PATRIEI este benefica pentru toti! Sa constientizam asta si sa explicam asta TUTUROR!
  Fiecare unde se afla, deci, acolo sa “lucreze” pentru binele suprem al Patriei.

  Sa constientizam fiecare, ca BINELE SUPREM AL PATRIEI este, de fapt, binele pentru fiecare cetatean. Depindem unul de altul si, deci, va INDEMN la solidaritate si la unire pentru Propasirea si Intarirea Tarii!

  Traiasca Patria noastra scumpa si frumoasa – ROMANIA!
  UNIRE, frati romani de pretutindeni!

  Răspunde
  +1 -1  0
 31. vladimir spune:

  LA MULTI ANI ROMANI de pretutindeni !

  Răspunde
  +1 -1  0
 32. xyz spune:

  Stimate domnule Stavila,
  Nu as fi vrut sa va spun ce urmeaza sa va spun, tocmai astazi de ziua nationala a romanilor de pretutindeni, ocazie cu care va transmit cele sincere ganduri de bine. Totusi… Ce-ati facut dumneavoastra, cei cu inima romana, pentru trezirea neamului romanesc din Basarabia? Dumneavoastra aveti doar 200 000 de rusi in tara si un procent de 78% de romani basarabeni ( aproape ca in Romania unde acest procent este de 81% ) si mai ales nu sunteti singuri. Apropo de aceasta am sa va spun un banc trist, pe care, in urma cu ani, il spunea si regretatul Adrian Paunescu si care circula mult prin Romania:
  Un elev intarzie la ora si profesorul il intreaba ce s-a intamplat. “Am ajutat o batranica sa treaca strada”… ” Bine. Treci la locul tau.” Dupa scurt timp a mai aparut inca un elev care a istorisit si el aceeasi imtamplare. Apoi inca unul… si inca unul… si inca unul… ” A fost necesar de toti pentru a trece strada o batranica?” a intrebat profesorul. “Pai da, ca batranica s-a cam opus” a venit raspunsul.
  Tot spectrul politic din Romania, intreg poporul roman, intreg Occidentul, SUA, NATO, UE, intreaga lume democrata, se zbat sa treaca RM in lumea democratiei, dar RM se cam opune. Pai sa nu-ti vina sa plangi de naduf si disperare?
  Mai este oare necesar sa va reamintesc exemplul tarilor baltice, care singure in fata vrajmasiei si avand peste 40% populatie ruseasca in fiecare tara, au stiut sa puna pumnul in piept dusmanului neinduplecat si sa spuna ca romanii la Marasesti “pe aici nu se trece!”?
  57%! Doamne dumnezeule!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Stimate dle xyz,

   exemplul tarilor baltice tine de alte practici. Cel putin din 1949, bisericile catolice de acolo au atenţionat populatia ca este un grav păcat să colaborezi cu ocupanţii sovietici. La noi biserica ortodoxă a tăcut (inclusiv Patriarhia Română) şi nu a intervenit nici într-un fel…

   Din cauza ocupaţiei sovietice populaţia românească de aici este foarte confuză. În plus, cei mai activi au plecat peste hotare (pentru studii sau munci) … S-ar putea ca batrânii să fi trecut de cota de 50 % din totalul populaţiei… Etc. etc. etc.

   Nu cred că este bine să întrebaţi ce am făcut noi. Întrebaţi-vă ce aţi făcut Dvs. Numai nu începeţi să ne ocărâţi. Dacă o persoană este bolnavă de tuberculoză cu ocara nu o ajuţi. Această persoană trebuie încurajată şi tratată…

   Răspunde
   +1 -1  1
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 33. xyz spune:

  De ziua romanilor de pretutindeni, mancati o portie de fasole cu carnati, mancarea traditionala a soldatului roman, mancarea traditionala a romanilor de ziua lor si inchinati o cana de vin rosu in cinstea tuturor romanilor. Dumnezeu sa va aiba in paza!

  Răspunde
  +1 -1  0
 34. sandel spune:

  Cu sarbatoarea FRATILOR ROMANI de pretutindeni!!!!!!!!!!!.

  Răspunde
  +1 -1  0
 35. xyz spune:

  Domnule Stavila,
  Eu inteleg ca sunteti la fel de suparat ca si mine pentru ce s-a intamplat si aveti de ce. In ceea ce priveste ajutorul Romaniei el va exista mereu si neconditionat pentru ca niciodata sangele apa nu se face. Si ce ne facem totusi daca nu avem cui da acest ajutor? Binele si dragostea cu sila nu exista. Nu poti face cuiva bine si el nu vrea ( povestea cu trecutul batranicii strada ). Daca nu stiati va spun eu ca actualul presedinte al Romaniei l-a facut pe Voronin presedinte al RM in al doilea mandat. Va aduceti aminte de camionul cu sticle de vin trimis de Voronin la Cotroceni de ziua de nastere a presedintelui Romaniei? Dupa care cei doi s-au certat si chestia asta ne-a costat amenintari cu sanctiuni internationale din partea Rusiei. Si din pacate nu este prima data cand se intampla asta. Statul roman si poporul roman nu-si poate permite sa tot ia suturi in fund la infinit.

  Răspunde
  +1 -1  0
 36. sandel spune:

  domnule xyz…ca sa nu tac….nustiu daca neata ai ceeva inpotriva presedintelui basescu,eu n-am,pentru ca din putinul pe care la facut pentru basarabeni,…acest putin este foarte mult in comparatie cu predecesorii sai…cu privire la alegerile trecute si sustinerea lui voronin…n-a fost basescu singurul…se poate de zis c-a fost “inpins” sau poate si conditionat s-o faca….nu mai este basescu asa “verde” la cap ca sa nu priceapa ce si cum face…

  Răspunde
  +1 -1  0
 37. Picturile lui Adolf Hitler sunt adevarate capodopere ale frumoasei arte. In plan politic a fost absolut genial. Ati realiza asta daca ati reusi sa treceti fie si pentru un minut dincolo de barierele ridicate de zeci de ani de propaganda bolsevica.
  Va salut88 cu deosebit respect!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 38. xyz spune:

  Pentru Sandel,
  Probabil presedintele Basescu a facut destule pentru RM. Poate chiar mai mult decat trebuia, tinand cont de faptul ca Romania se afla intr-o criza economica si financiara cumplita, cu reduceri drastice de salarii si concedieri masive. Probabil oricare alt roman, daca ar fi fost in locul lui ar fi avut intentia sa procedeze la fel. Intrebarea care se pune este ce a facut RM pentru Romania? Sau poate credeti ca RM nu trebuie sa faca nimic. Trebuie doar sa stea in stare de prostratie, sa caute mereu justificari pentru propriile neinpliniri, sa faca mereu numai gesturi necugetate care sa-i creeze Romaniei mari probleme pe plan international, sa arunce mereu vina pe altii pentru propriile prostii incomensurabile si sa pretinda mereu ajutor…
  In rest, eu fiind cetatean roman nascut si crescut in Romania, am dreptul sa cred despre presedintele tarii mele ce cred eu de cuviinta, fara ca asta sa ma oblige sa imprtasesc cuiva convingerile mele sau si mai grav sa trebuiasca sa dau socoteala pentru asta. Dumneavoastra personal, pentru ajutorul oferit RM, ce ati facut concret pentru presedintele Romaniei? Pentru ca pentru un om politic aflat in fruntea statului roman, confruntat cu contestari masive din partea populatiei autohtone si avand, mai nou, cota de popularitate de doar 9%, probabil ca numai rezultatele votului din RM ii mai lipseau.

  Răspunde
  +1 -1  0
 39. xyz spune:

  Pentru Dapyx Zetaru,
  Probabil tot Occidentul este in stare de prostratie fata de Adolf Hitler si noi nu stim… Cat priveste valoarea operei sale picturale, lasati-mi mie, care sunt de meserie, libertatea de a o interpreta. E plina lumea de “ciudati”. Am vazut recent un afis al PCRM care afirma, oarecum in oglinda fata de convingerile domniei voastre, ca “anticomunism insemna fascism”. De ce nu si invers, cum de alt fel ati afirmat-o indirect, “antihitlerism inseamna bolsevism”. Si totusi o lume normala formata din oameni normali, intregi la trup si la minte nu este posibil sa existe? Numai semidoctii, dezaxatii, complexatii, fanaticii si paranoicii au drept la opinie? Incep sa cred ca traim intr-o lume bolnava care nu prevesteste nimic bun…

  Răspunde
  +1 -1  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


9 - = cinci

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>