Gr. Kotovskii: cum un bandit a ajuns erou bolşevik


După apariţia materialului de mai jos, timp de 24 ore, blogul, cât şi site-ul, au fost inaccesibile pentru toţi utilizatorii deserviţi de compania STARnet (Duminică, 24.X.2010/ora 9- Luni, 25.X. 2010/ ora 9).

Către 1904 Grigorii Kotovskii era un lider al lumii criminale din Basarabia. Pentru organizarea mai multor jafuri armate, în 1907, este condamnat la 12 ani şi este trimis în Siberia. Peste 6 ani fuge din închisoare şi revine în Basarabia. În 1913, cu o bandă compusă din 10 persoane, a organizat 5 jafuri, în 1914 – 10, în 1915 – 20 (inclusiv 3 în Odesa).

Din 1915 trece de la prădarea persoanelor private, la jefuirea băncilor. În acel an a jefuit Trezoreria din oraşul Tighina (Bender) şi Banca din Odessa (3 camioane încărcate cu aur). Pentru aceste fapte, în iunie 1916 Gr. Kotovskii este condamnat la pedeapsa capitală. În mai 1917, urmare a revoluţiei din Rusia, este eliberat condiţionat şi trimis pe Frontul român…

Prima funcţie oficială în Armata Roşie – Gr. Kotovskii (în 1925 -locţiitor al ministrului apărării al URSS) o obţine la începutul lui 1918, la recomandarea lui Isai P. Goldşmit-Şmidt (comisar al armatei revoluţionare speciale), un evreu cu care se cunoştea încă din puşcărie. Ultimul era promovat de Iona E. Iakir (evreu, născut în Chişinău). La rândul său – I. Iakir era promovat de ruda sa – Lev Troţkii (nume adevărat: Leiba Bronştein; evreu din gubernia Herson); Lev Troţkii a fost unul din întemeietorii Armatei Roşii cu care bolşevicii au pus stăpânire pe Rusia; de asemenea, între anii 1918-1925 L. Troţkii a deţinut funcţia de ministru al apărării.


Vă rugăm să recomandaţi acest articol prietenilor Dvs.:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.
Jurnalul istoricului de veghe

Aboneaza   Dezaboneaza

130 răspunsuri la Gr. Kotovskii: cum un bandit a ajuns erou bolşevik

 1. Jhon Connor spune:

  VOI GINDITI CA /gigore caramalic/ HOTUL INCORONAT DIN ZILELE NOASTRE
  NU O FI AVUT ACEIA-SI MISIUNE???

  Răspunde
  +1 -1  0
 2. toma spune:

  despre etnii , asa cum s-au autodefinit inRussia :”… потому что некоторые респонденты называли себя “эльфами”, “червяками” и “пандами”…”- у нас тоже “румынцами” некоторые назвались” . si cum ne percep evreii rusificati de la noi .

  Răspunde
  +1 -1  0
 3. Andok spune:

  Stalin si poporul rus libertatea ne-au adus.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Giordino spune:

   Da întradevăr.: de averi ne au eliberat, excursii pe viaţă şi gratis în siberia ne au organizat, foame ne au organizat prin măturarea podurilor, de grigi ne au eliberat – împuşcându-ne, aşa că mulţumiţi puterii sovietice , care era condusă sută la sută de evrei, ruşii numai numele le au dat, că şi ei au suferit de la regimul evreesc comunist. Şi azi îi ucid pe ruşi prin alcoolozare..

   Răspunde
   +1 -1  0
   • European spune:

    Hai sa nu-i mai absolvim pe rusi de toate bestialitatile doar fiindca in revolutie evreii au detinut functii de conducere. Cei care au comis crimele in mod nemijlocit, fiind urmasi spirituali ai Hoardei de aur, au fost rusii. Si faptul ca au comis crime si impotriva poporului lor nu inseamna nimic; ce-ar fi sa-i scuzam pe banditii care jefuiesc si omoara oameni cinstiti pe motiv ca se omoara si intre ei!?? :)

    Răspunde
    +1 -1  0
 4. Valenta spune:

  Kotovski, evreii si structurile criminale… hm!

  Apropo, deschideti si cititi despre declaratiile recente ale Rabinului principal al Israelului, despre evrei si Ne-evrei :
  http://azannews.com/2010-10-21-glavnye-novosti-pub1669.php
  si http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2010/10/18/major-rabbi-says-non-jews-are-donkeys-cr
  De asemenea,
  priviti Videoclipul de mai jos, “У гоев нет души”,
  unde un soldat evreu se expune referitor la neevrei.

  http://azannews.com/2010-10-21-video-pub1679.php

  Răspunde
  +1 -1  0
 5. Vasile spune:

  Dece nu? Par exampl-Puscariasul Vintu din Roman,Romania,care a facut 8 ani de inchisoare,a devenit miliardar,ba ciar mai mult a intentionat sa puna mina pe toata Romania.Daca cistiga Geoana alegerile atunci cu siguranta acest infractor statea la tron in Romania. ASA DAR kotovschi nu e o exceptie.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • dracula spune:

   din fericire a castigat basescu si am ajuns pe ultimul loc in europa.

   hai ba, ma lasi cu textele astea pentru copii retarzi? basescu e tot atat de hot ca si vantu, primul a furat de a stins voturi, al doilea a furat banii oamenilor prin acel FNI. pana in 2007 erau prieteni la catarama. ia adu-ti aminte cine il apara cu inversunare pe basescu cand a fost cu suspendarea???? exact, postul mogulului ticalos de vantu. si cand s-au certat a inceput scandalul.

   bai vasile, eu zic sa te intorci la coada vacii, unde ti-e locul si sa te lasi de politica, nu e frate de tine, trebue sa ai si un pic de creier pentru asa ceva!

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
   • Giordino spune:

    Vezi, numai jidanii au creer, restul la coada vacii…

    Răspunde
    +1 -1  0
   • European spune:

    draculo, nu-i dispretui pe altii care au mai multa dreptate decat tine! Doar un comunist sub acoperire poate sa-l compare pe Basescu cu Vantu. iar sitatia actuala (si temporara) a Romaniei este urmare a crizei mondiale si a politicii guvernelor PSD si partial Tariceanu de a face pomeni electorale din bani care trebuiau folositi in scopuri de dezvoltare si de a umfla aparatul bugetar cu toate neamurile si clientela politica.

    Răspunde
    +1 -1  0
 6. nomad spune:

  În manualele de criminalistică din lume (cu excepție a celor sovetice,clar) cazul jefuirii Tezorăriei din Tiflis(azi Tbilisi,capitala Georgiei) de către Soso Djugashvili (cunoscut sub numele Iosif Stslin,maare lider sovetic) a fost menționat ca cel mai perfect după modul de plănuire și executare – în mod fulgerător,în cel mai scurt timp și fără victime.
  Așa a fost ,dar domnia sa Istoria nu a ținut cont să ne informeze despre trecutul imperfect al unor lideri sovetici,după care , cum arată statistica, mai există o nostalgie printre răndurile prostimei.
  La fel de contraversată este și opinia despre Alexandru Macedod (acesta precis nu e moldovean),care a adus” cultură și lumină” din Grecia pănă în India.Așa numitele cultiră și lumină,probabil Sasha le păstra pe vărful săbiei și al suliței.
  Iar căt privește personalitatea și opera vieții lui Gingiz -han – aici e ceva mai clar,cu excepția unui detalui – marii istorici contemporani din Kazahstan,pentru a ridica sentimentul măndriei naționale,l-au ridicat în slăvi pe ultimul,cum că face parte din istoria acestei țări.
  Tovarășul G.I.Cotovskii în viața sa a fost un bandit de drumul mare cu toate trașăturile caracteriatice acestui gen de activitate – a furat și a jefuit fără scurpule la stînga și la dreapta,lipsind uneori de viață victimele sale.Avea tovarășul Grigore și o trăsătură personală,la care nu a refuzat nici odată – era un pijon și dorea să “sclipească” în toate ce făcea,fiind obsedat de slavă și peripeții la nivel înalt.
  Cu venirea puterii sovetice susnumitul Grigore a suferit o criză în arta sa,dar fiind creativ de fire ,el a descoperit unele paralele comune între felul lui de a fi și esența ,care o ducea puterea nou venită.Acceptînd unele compromise,Cotovskii și-a continuat activitatea,dar de acum fiind sub drapelul eliberării și egalității,de acum fiind mai puțin autosatisfăcut,transformîndu-se dintr-un “ștuțer” singur și voinic – într-o piulița a unei mașini uriașe , care distrugea tot în calea sa.Fiind membru a acestei mașini ,Cotovskii a mai descoperit mulți semeni de ai săi -tovarăși de breaslă,care au fost recrutați de puterea sovetelor.Cea mai mare bătaie de cap pentru geniul lui o reprezenta eșalonul de sus – poiticii,care erau mai influienți,doar ei conduceau această structură uriașă pe acest spațiu,uitat de Dumnezeu.Spun uitat de Dumnezeu,deoarece Lenin era cel mai mare ateist,ori 2X1 -Dumnezeu și Diavolul într-o singură persoană.
  Oricum,Grigorii s-a conformat cu locul său în această piramidă,rezervăndu-și locul de Ultimul Haiduc -un personaj colorit și original.PUTEREA l-a menționat cu trei ordine Drapelul Roșu ,a făcut din el o legendă vie – pe un cal,asenănător cu călărețul. Și-a găsit moartea G.Cotovskii în august,1925.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Cetatean R.M. spune:

   Mi-a placut comparatia lui Kotovski cu un haiduc: in legendele noastre, haiducii apar ca niste bravi aparatori ai saracilor si razbunatori ai celor nedreptatiti. In realitate, acestia erau niste hoti de drumul mare, care traiau din jefuit si se acundeau prin paduri, ca sa nu fie prinsi.
   In acest sens, Kotovski este un ultim haiduc: el tto a jefuit si a petrecut in placeri viata, iar sovieticii aveau nevoie de o legenda, pe care au inventat-o in baza persoanei lui Kotovski, exact asa cum toate legendele despre haiducii din vechime nu sunt decit niste istorii asemanatoare cu a lui Kotovski: unor banditi li se creea imagine de “apartori”, deoarece oamenii si asa necajiti si saraci aveau nevoie de un mit despre “eroi nationali” care se ascund prin paduri, spre a nu dispera cu totul.

   Răspunde
   +1 -1  0
 7. dova spune:

  Dle Stavila, Dvoasra aveti ceva contra evreilor?

  Foarte des subliniati faptul ca cineva era evreu, si cel mai des, in cazul cand a facut ceva rau.

  Chiar as dori sa raspundeti clar la aceasta intrebare.

  In general, daca consider ca asa ceva nu e lipsit de bun simt, cu atat mai mult in cazul unei persoane cu studii superioare

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Nu avem nimic cu evreii. Aici a fost nevoie să subliniem etnia pentru a înţelege mecanismul ascensiunii (în ierarhia bolşevică) a lui Gr. Kotovskii.

   Pe de altă parte, am spus eu că “cineva a făcut rău” ?

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Unde este o crimă de orice nivel, numaidecât la origine stau evreii, cum ai dori tu săi numim pe jidani: popor sfânt ori criminali în serie? Luand în consideraţie aiurelile rabinului vostru că neevreii există numai pentru a sluji jidanului. Tu cum lămureşti acest lucru? Şi cum poţi să iubeşti nişte gunoi care activează chear contra legilor naturii: Slavă Domnului că până în 2012 scăpăm de voi….

   Răspunde
   +1 -1  0
 8. dova spune:

  Totusi nu am inteles, ce ati dorit dumneavoastra sa spuneti, cand ati accentuat ca un oarecare era anume eveu? Este un argument de o valoare istorica?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Dr. Veaceslav Stavila spune:

   Dacă scriam că Gr. Kotovskii a ajuns “erou” datorita relatiei Isai Smidt-Iona E. Iakir-Lev Troţkii propuneam o abordare simplistă şi superficială. Arătând originea etnică a celor 3 funcţionari bolşevici (de rang înalt) am scos la suprafaţă faptul că sistemul bolşevic avea la bază o puternică componentă despre care istoricii preferă să nu vorbească.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • dova spune:

    Nu sunt de acord! ¨Practic niciodata nu se arata cu degetul la faptul ca erau multi georgoeni sau ucraineni (iaca cine era la varf, iaca de unde porneste totul, de la loga ucraineano-georgiana, mondiala si secreta).
    Daca majoritatea istoricilor prefera sa nu vorbeasca, poate exista si o cauza?

    Pentru ca ati spus-o si Dvoastra: nu etnia conteaza, ci mecanispul! Faptul de a pune aaccentul pe etnie este cea mai mare greseala. Dupa cate stiu, studii istorice se facea si in Germania Nazista, si in timpurile inchizitiei, si cam de fiecare data cand trebuia de aratat cine e vinovat in tot raul. Desigur, pentru ca prostimea crede foarte usor in asa ceva.
    Nu porniti pe aceasta cale, pentru ca e putreda. Mai ales in Moldova

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Valenta spune:

     prostimea? adica CINE? Poporul?
     cu regret, pina nu demult elogiam evreii in mod excesiv, pe baza cunostintelor biblice, dar cand am cunoscut pe UNII evrei de azi… am ramas socata ca EI NU NE CONSIDERA DE OAMENI CU SUFLETE.

     nu vreau acum sa-ti spun cite situatie de discriminari din partea lor cunosc chiar eu personal.

     dar mai cred ca nu toti evreii sunt la fel…
     insa este ingrijorator faptul ca nume ei, care au suferit foarte mult in urma persecutiile fasciste, anume ei acum sunt la fel de intoleranti fata de alte natiuni, un fel de nazisti, un fel de rasisti,,, NU-I CONSIDERA DE OAMENI PE CEI CARE SUNT NE-EVREI…

     SINCER, CU 2 ANI IN URMA eu habar nu aveam de fata lor adevarata…

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Giordino spune:

      Valentina aberaţiile cu holocaustul jidanilor a fost tot de ei plăsmuit după război. Osvenţiumul a fost total reconstruit de ei după război pentru a prosti lumea cu holocaustul şi pentru a gefui Germania. Pur şi simplu milioanele de jerte produse de evrei în toate războaiele nu se iau în consideraţie că sunt doar nişte goimi (dobitoace fără suflet). Numai ei , ca oameni cu suflet , merită să fie deplânşi când sunt ucişi, fie şi în apărare legitimă. Evreii sunt o adunătură, că nici naţie nu sunt, criminală, sunt o sectă de ucigaşi….cu pretenţii de popor sfânt şi cu dreptul de a gefui lumea fără să între în păcat… Tovarăşi de alde cotovschi…

      +1 -1  0
     • Cetatean R.M. spune:

      Giordino,
      Posibil evreii au exagerat cu numarul de morti, dar faptul existentei genocidului este dovedit stiintific, exact cum masacrarea evreilor de catre Antonescu tot a avut loc.
      Respectiv, sa presupunem ca evreii au umflat cifrele si nu e vorba de 6 mln, dar e vorba de 600 de mii, deci de 10 ori mai putin, asta schimba cumva lucrurile?
      dar sa presupunem ca nu e vorba nici macar de 600 dar de 60 de mii, deci de 100 de ori mai putin decit sustin evreii,deja nu mai este as de important sau ce?

      +1 -1  0
  • Valenta spune:

   dl Dova, dar daca a scris ca erau evrei, adica ce, te-a afectat? Este un Adevar. atata tot. intr-adevar multi din acesti criminali comunisti erau anume evrei. de ce sa nu spunem direct? nu numai rusi si nu numai gruzini… apropo, pare-se ca si Stalin era… cine?

   Răspunde
   +1 -1  0
   • dova spune:

    bine, dar pentru ce sa spunem? care e mesajul?
    MAjoritatea prostitutatelor in unele orase europene si nu numai, sunt moldovence! Permanent auzim despre retele de trafic cuc arne vie, despre crimninalitatea din moldova care se extinde prin lume. Acum daca ar spune asa si in Europa “de ce sa nu spunem lucrurilor pe nume, iaca cine sunt prostituatele si criminalii, de ce sa ne ascundem dupa deget?” Va inchupuiti cand o sa ajunga Moldova in europa…. A fost doar un exemplu, pentru cei ce nu inteleg niste lucruri elementare.

    Cum adica ma intrebi daca m-a afectat? E de mirare? Stii, daca cineva o sa spuna ca de la persoanele invalide, bolnave psihic, etc. vine foarte mult rau (pentru ca de fapt, nu aduc nici un folos, si stau pe umerii nostri) tot o sa ma afecteze foarte mult!
    Pentru ca suntem oameni si avem VALORI!
    Da, cred ca exista lucruri care nu se spun, pur si simplu deaoarece majoritatea populatie e atat de proasta, incat nu o sa inteleaga! Asa ca mai bine taci din gura.

    Eu va parasesc, caci cu aparitia Valentei ma tem ca o sa am parte iar de vreo predica de jumate de pagina cu maica domnului si isis hristos in legatura cu combaterea romano -catolicilor si jidovilor de pe planeta Pamant!

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Valenta spune:

     dova,
     tu scrii, ca daca am aparut eu… te temi? De ce? Daca ai argumente nu ai ce sa te temi, scriele.
     dova,
     tu scrii ca majoritatea lumii e proasta, exact asa spun evreii despre neevrei…
     pare-se ca subiectul a lovit in tinta.
     ???????????/

     Răspunde
     +1 -1  0
    • Cetatean R.M. spune:

     Bai, cum te mai cheama, ia inchide gura cu asemenea ironii la adresa credintei noastre si a maicii Domnului si a lui Iisus Hristos?
     Nu crezi — nu crede, te priveste, dar respecta pe cei care cred, caci Ana si Caiafa tot s-au crezut destepti, omorind un Om pentru salvarea natiunii, numai ca uite ca nici natiunea nu si-au salvat-o, nici templul, nici nimic, iar Hristos cum a si prororocit c, asa si s-a intimplat.
     Cam asa si tu: aerele acestea de superioritate ale tale poti sa ti le impartasesti prietenilor tai si sa va spuneti unul altui cit unteti de destepti, cit va pofteste inima, si cit suntem noi de goi, de prosti, de manipulabili. In realitate, prosti sunteti voi: inainte de Hristos voi erati pe buna dreptate alesii Domnului, dar dupa ce L-ati rastignit pe Hristos v-ati pierdut aceasta calitate, exact asa cum cel mai mare fiu al lui Israel si-a pierdut dreptul de intii nascut pentru ca s-a culcat cu femeia lui taica-sau. Deci, prin urmare, nu sunteti voi idioti ca a venit Mesia dar voi l-ati rastignit si, acuma, va veni Antihristul iar voi il veti incorona drept “Mesia”, deci spune nu sunteti voi, evreiii, idioti? Ba da, sunteti, numai ca de mindria va acoperit ratiunea si nu vedeti realitatea, dar niste fantezii de ale voastre depsre superioritate inexistenta.

     Răspunde
     +1 -1  0
   • Giordino spune:

    Stalin ere TAT- evreu de munte…

    Răspunde
    +1 -1  0
 9. Valenta spune:

  dova,
  deschide site-urile postate de mine mai sus, inclusiv video, apoi cind se termina acel subiect, in josul videoclipului apare un “trenulet” de filme la tema, si cauta acolo ca este unul despre ce spune Talmud, cartea lor despre neevrei si cum sa-i trateze…
  eu inca sunt socata… – se dau versete concrete din carte cu citate… si compara cu nazismul, pe care nu-l cunosc bine, dar nu cred sa aiba asa declaratii…

  Răspunde
  +1 -1  0
 10. Valenta spune:

  dova,
  scrie argumentele tale si convingerile tale, eu nu o sa comentez. promit. pur si simplu vreau sa stiu ce gandesti.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 11. toma spune:

  text şters. vă rugăm să comentaţi la temă

  Răspunde
  +1 -1  0
 12. Vlad spune:

  In mod normal se foloseste termenul de ex. “cetateni ai RM” sau”cetateni ai Rusie ” in cazul dat ,dar nu nationalitatea…eu te sustin Dova…Domnul Dr Stavila nu a mentionat daca Kotovschii era de nationalitate roman din basarabia sau…dupa fonetica numelui poate era polonez ….si o intrebare ..cum de avea Kotovski 3 camioane in 1915 ?Oare cum aratau?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Valenta spune:

   Vlad,
   in mod normal, ADEVARUL este incontestabil. IOar adevarul este ca majoritatea celor citeti erau evrei si anume ei au clocit komunismul, si au atatat LUPTA de clasa, ca sa distruga popoarele etc. pentru a domina lumea si pentru ca nu ne considera de oameni CU SUFLET.

   evident ca evreii, adesea deghizati, multi poarta nume schimbate, vor ca sa nu se demaste, si, deci, CER insistent sa nu se mentioneze NATIONALITATEA, ci sa se dea vina pe statul cutare a caror cetateni sunt.

   Ia uite, bre, ce hatri sunt! Nu-i asa VLAD? care presupun ca te numesti, de fapt, altfel, de exemplu, Itsak Rabin…asesc o informatie in limba rusa, despre o oarecare Olga, cetateana a Rusiei, dar evreica de nationalitate, se prostitua in India cu ofiterii unei divizii… ca sa capete informatii… si a fost arestata si acum este judecata…
   Foarte interesant, ca sa invinuiesti, acum RUSIA si nu MOSSAD-ul pentru care lucra evreica, nu-i asa?

   dar uite, numai ce am descis internetul si g

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Mihai spune:

   Ba n-a mai fost el nici un roman!TATAL LUI,evreu din polonia,a fost invitat de Manuc-bei in calitate de mecanic pentru fabrica sa de spirt.De altfel,Grisca-banditul(asa l-au numit totdeuna hancestenii) nici nu-i nascut la Hancesti,parintii lui venind aici cand el avea 2-3 ani.

   Răspunde
   +1 -1  0
 13. Vlad spune:

  Valeta si eu am fost discriminat de unii austrieci dar cu altii sunt prieten si intre noi fie vorba nu las schimba cel putin pe unul nici pe 5 moldoveni..si stiu pe cineva care dupa ce a muncit o perioda la o familie de evrei a ramas prieten si este invitat in fiecare sfirsit de saptamina sa ia masa cu ei…faci o mare greseala sa generalizezi …sunt si evrei si tigani,moldoveni,rusi de treaba tot asa cum sunt si oameni de doi bani intre ei…pentru ca altfel ar trebui sa compari toti moldovenii cu Voronin care ne-a reprezentat.. sau Domne freste cu animalul cela care a violat o fetita de 2 ani de curind…

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 14. Valenta spune:

  Traim in mileniul trei si dupa cum scria scriitorul francez Andre Malraux – “Secolul al 21-lea va fi religios, or nu va fi deloc”. Adica, daca nu ne vom INTOARCE la Dumnezeu, la adevaratele valori, si asa OMENIREA fiind in impas total – unde vom agunge?

  Ca o contrapunere la actiunile teroriste criminale ale lui Kotovski@company, (alde Iakir si restul) – da, sunt nici resturi, adica ramasite ale civilizatiei –
  despre care in scolile sovietice ne fortau sa invatam sa-l veneram ca pe un erou national, si ne impuneau sa memorizam poezii komuniste, de tipul:
  “A pornit Kotovski tanar// Ca un soim razbunator,
  toti boierii si stapanii//tremurau in cuibul lor…” – Vedeti? Mai tin minte si azi ce m-au impus sa invat hoardele criminale ale bandelor comuniste.

  Deci, sa revin la idee – ca o opunere acestui bandit si hot de drumul mare – idolul comunistilor, mafiotilor si talharilor. care inca mai sta calare pe cal in RM – adica, nu numai pe monumentul de granit din Chisinau, ci chiar perpetuarea in duhul hotilor din pcrm, inclusiv in “geniul”lui Ploho-tniuc etc.

  Deci, ca o contrapunere – sa vedem, ce valori si ce viziune au ALTE organizatii internationale care militeaza pentru Statul de Drept si Bunastarea generala va propun sa cititi:

  “Dorim o civilizaţie a iubirii, care reflectă împărăţia lui Dumnezeu, în care prevalează justiţia, pacea, credinţa, libertatea şi solidaritatea, şi în care prevalează demnitatea persoanei umane, create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, unde nu mai există sărăcia dezumanizantă şi bunurile pământului sunt împărţite de către toţi, unde întreaga creaţie este respectată şi co-există pentru binele comun al viitoarelor generaţii, unde toţi oamenii, mai ales cei marginalizaţi, subjugaţi şi excluşi, găsesc speranţă şi sunt încurajaţi să-şi trăiască umanitatea pe deplin ca membri ai întregii umanităţi”.
  Caritas Internationalis

  Răspunde
  +1 -1  0
  • tania spune:

   Sub aceasta “lozinca” a si inceput deja instaurarea Noii Ordini mondiale , realizarea in practica a asa numitului “comunism global”, in care “ochiul atotvazator ” al piramidei ierarhice va hotari de la cine sa ia si cui sa dea “bunurile pamintului”.Astfel de la tarile fost protestante , bogate se va lua (expropria) si se va imparti tarilor sarace si toti vor deveni saraci dupa standardele, care le vor pune ei.

   Răspunde
   +1 -1  0
 15. Vlad spune:

  Anul trecut am descoperit cu stupoare informatia despre RM postata pe site-ul Ministerului de Externe al Austrie referitor la modul cum trebue sa se comporte un turist strain la noi in tara…conform acestor date la noi este ca in Groznii sau nu stiu ce tara periculoasa pe unde noaptea nu se iese afara,nu trebue sa ai bani lichizi la tine,pe strazi misuna prostituate si drogati si multe alte aiureli.., Esti de acord cu o asa abordare? Tot asa e si cu posturile dvs.
  p.s.La moment informatia nu se mai gaseste pe site pt ca am scris o scrisoarea ambasadei Austriei la Bucuresti si parese ca a avut efect.

  Răspunde
  +1 -1  0
 16. ORION spune:

  STATUILE lui KOTOVSKI, lenin si a tuturor geniilor komuniste adulate de tortionarii dictaturii au impanzit satele si orasele Moldovei. Ce impiedica pe tinerii acestei tari sa le darame si sa le duca la fier vechi, nu in muzee cum cer KOKO-munistii si acolitii lor din lumea intreaga ?????????????????

  Cineva se extaziaza citind nu stiu unde o fraza IDIOATA devenita celebra :::::::::::::: “” Secolul 21 va fi sau nu va fi religios “”.
  Tin sa precizez ca multi oameni destepti au recunoscut IDIOTENIA acestui rationament si in acelasi timp au negat ca MALROT ar fi debitat aceasta “” perla “” a secolului 20.

  Răspunde
  +1 -1  0
 17. tania spune:

  Kotovski nu a actionat din capul sau . El a fost o unealta oarba in miinile adevaratilor jonglori ai destinului omenesc. In Rusia dinastia Romanov (si Bis. Pravosl.Rusa) era forta ,care opunea rezistenta planurilor iezuitilor catolici. Deaceea au fost cumparati si pregatiti bolsevicii de catre Parvus (“Berezovski “acelor timpuri ) si conducerea iezuito-masonica din Europa. Cu ajutorul bolsevicilor ei au nimicit si inlaturat acest obstacol, ce statea in calea planurilor de globalizare si instaurare a Noii Ordini Mondiale. Kotovski a fost doar un serv si rob orb , care executa ordinile stapinilor sai , cui s-a vindut.

  In aceeasi maniera si cu acelasi scop s-a regizat revolutia franceza. Dinastia Bourbon era o bariera in drumul singeros al “societatii lui isus”, urmasilor fideli ai lui Ign. laiola(adica iezuitilor). Iacobinii au fost cumparati de Rotschild (nucleul masonieriei mondiale, iaf masonieria este paravanul sau perdeaua de acoperire a iezuitilor). Si cu miinile jacobinilor au fost maturati si spulbareti din cale toti acei, ce le opuneau rezistenta.
  In rindurile iezuitilor , masonilor sint inrolate toate natiunile fara exceptie. Printre ei sint si multi ervrei, care ocupa locurile cheie. Satana ii aduce o ofranda Lui Dumnezeu prin acest fapt, ca si cum spunind : “ita-i pe acestea , care cindva au fost ai Tai , acum sint ai mei si imi slujesc mie”

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 18. Giordino spune:

  Au un tupeu evreii, la un timp ţi se face jele de ei, un popor întreg să fie aşa de tâmpit de rabinii lor că nu pot deosebi binele de rău…..satana săi ierte căi de a lor, dar evreii sunt zombi… merg spre autodistrugere… îi lăsăm .. au dreptul la decizie…

  Răspunde
  +1 -1  0
 19. Giordino spune:

  Sunt şi ei oameni, un pic tăiaţi numai că şi se reflectă la mintea lor…

  Răspunde
  +1 -1  0
 20. tania spune:

  Majoritatea oamenilor se vaicara , se pling , se tinguiesc din cauza existentei raului si a exponentilor vizibili ai acestui rau : Ulianov e rau , Stalin e rau , Kotovski e bandit , comunismul – sovinismul – nazismul etc. -e rau , ocupantii sint rai…!
  Dar tot aceeasi majoritate respinge adevarul si realitatea despre ORIGINEA RAULUI, despre exponentii invizibili (la moment) ai acestui fapt.
  Sa te “avinti in lupta” cu consecintele raului ( d.p. cu rusii-ocupanti , cu romanii -tot ocupanti , cu comunistii , cu transnistrenii ,,,,) ,respingind din start adevarul despre aceea , cine de fapt se ascunde in spatele tuturor controverselor si conflictelor interminabile , nu inseamna oare sa lupti impotriva morilor de vint, nu e oare “munca lui Sezif” cu ridicatul si cazutil pietrei din virful muntelui ?
  Adevaratul producator al raului pe pamint si in univers este satana (diavolui).
  Adevaratii ocupanti sint dracii (demonii) , care au infiintat organizatii secrete , invizibile si incontrolabile , in care au inrolat prin teroare , bani si santaj reprezentanti ai omenirii robite.Prin ei se mentine , se multiplica si retransmite din generatie in generatie raul , pacatul si moartea pe pamint.
  Nici un partid, nici un conducator , nici o miscare politica , nici o armata , nici un NATO sau raz -NATO , nici o uniune – razuniune nu va pune capat RAULUI pe pamint! Doar Dumnezeu impreuna cu poporul Sau , care va crede acest adevar si va cere ajutorul Lui!

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Tania, tu nu cumva îl încurci pe Dumnezeu cu satana? Evreii se închină satanei, cu cel care sau luptat şi lau biruit. Izrael înseamnă : cel ce lA BIRUIT PE DUMNEZEU, DAR DUMNEZEUL CELA , DACĂ ŢII MINTE, SE TEMEA DE CÂNTATUL CUCOŞILOR, deci era un drac care acţiona numai pe întuneric . Şi cu el au făcut pact evreii, pe care îl slugesc şi azi.
   Acum întrebarea: Care Dumnezeu şi care popor sfânt ne va izbăvi de masoni, care conduc azi umea cu banul şi ciomagul?

   Răspunde
   +1 -1  0
   • tania spune:

    Cei ce pazesc poruncile si au marturia lui Isus.
    Cei ce vor spune adevarul despre Dumnezeu, dar nu calomnii de tipul : “in final Dumnezeu ii va omori pe toti cei nepocaiti”. E o minciuna a satanei . Dumnezeu NU OMOARA!
    Iacov L-a biruit pe Dumnezeu in ce sens? Ca nu s-a lasat de El in pofida durerilor insuportabile, intelegea , ca numai El e unicul , care il poate ajuta real.

    Răspunde
    +1 -1  0
   • tania spune:

    Cu universul si cu lumea (inclusiv si cu a noastra) conduce Dumnezeul cel Preainalt , singurul adevarat (NETRINITAR).
    Insa satana a uzurpat puterea prin inselaciune, pentru ca i-au permis oamenii, adica parintii nostri Adam si Eva. Tocmai deaceea satana stapineste acum pamintul pentru ca i s-a permis.El conduce cu ajutorul unui grup de oameni, in miinile carora sint concentrate toate pirghiile puterii pe pamint. Ei au format un numar imens de organizatii (mai mult secrete) , care joca tetrul “controverselor”, dar in fond sint toti frati si surori intre ei, au un singur plan si scop comun – sa stapineasca cu mintile oamenilor si sa-L ascunda pe Dumnezeu , sa-L acopere ,punind in fata oamenilor un “alt dumnezeu fals”. Prin aceasta satana isi prelungeste viata.

    Răspunde
    +1 -1  0
 21. Valenta spune:

  Vlad,
  in mod normal, ADEVARUL este incontestabil. IOar adevarul este ca majoritatea celor citeti erau evrei si anume ei au clocit komunismul, si au atatat LUPTA de clasa, ca sa distruga popoarele etc. pentru a domina lumea si pentru ca nu ne considera de oameni CU SUFLET.

  evident ca evreii, adesea deghizati, multi poarta nume schimbate, vor ca sa nu se demaste, si, deci, CER insistent sa nu se mentioneze NATIONALITATEA, ci sa se dea vina pe statul cutare a caror cetateni sunt.

  Ia uite, bre, ce hatri sunt! Nu-i asa VLAD? care presupun ca te numesti, de fapt, altfel, de exemplu, Itsak Rabin…asesc o informatie in limba rusa, despre o oarecare Olga, cetateana a Rusiei, dar evreica de nationalitate, se prostitua in India cu ofiterii unei divizii… ca sa capete informatii… si a fost arestata si acum este judecata…
  Foarte interesant, ca sa invinuiesti, acum RUSIA si nu MOSSAD-ul pentru care lucra evreica, nu-i asa?

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 22. Valenta spune:

  Iata doar Titlu articolului…
  RUSSIAN JEWISH OLGA TIMOSHIK ARRESTED

  A Russian National of Jewish extraction has been arrested in the Punjab in India.

  Răspunde
  +1 -1  0
 23. Valenta spune:

  apropo, cititi despre alti EROI sovietici in blog-ul dnei Pavlicenco, unde am postat un articol despre Zoia Kosmodemianskaia … e un articol foarte interesant.

  Răspunde
  +1 -1  0
 24. Valenta spune:

  deschideti
  http://ipvnews.org/stump_article23102010.php
  si o sa aflati mai mult despre “EROII” URSS.

  Răspunde
  +1 -1  0
 25. Valenta spune:

  dle Stavila,
  deschiteti
  http://ipvnews.org/pandora_article23102010.php
  intr-adevar, o sa gasiti o Cutie a Pandorei… toate cele bune!

  Răspunde
  +1 -1  0
 26. Vlad spune:

  pt Valenta
  1.Te asigur ca sunt mai roman de cit tine 2. Xenofobismul de care dai dovada te arunca cel putin intelectual in evul mediu si daca judeci dupa persoane o natiune nu va urma decit un lung sir de personaje negative din partea ta si un altul de personalitati al aceleasi natiuni din partea mea..ca au ticluit comunismul ..atentie.. SI EVREI..nu am negat..dar asta nu-ti da dreptul sa acuzi o natiune intreaga..eu personal respect virtutile atit la evrei cit si la restul popoarelor si condamn lasitatea,ura si xenofobia inclusiv la moldoveni pur singe .

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Valenta spune:

   stiu, ai si cetatenie nu demult primita.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Giordino spune:

    Românii azi sunt siliţi să dee cetăţenie la mai mult de un milion de evrei. Şi în caz de agresiune islamică sau obligat să mai primească încă 300 de mii….Sa pornit palestinizarea intensă a României. Evreii vor să revină la situaţia din 1939, când ei conduceau 100 % România…

    Răspunde
    +1 -1  0
    • Giorgino,
     Cred ca roman,imi este rusine sa citesc comentarele tale.Mai bine ai tace !Nu stiu cine t-ea educat,dar stiu unde ai sa ajungi dupa batranete .

     Răspunde
     +1 -1  0
    • Giordino,ca un roman,imi este rusine de expresii.. pe care le intrebuintezi in comentarele tale.As vrea sa stiu cine t-ea educat toti ani…ai un vocabular din evu mediu..Iti doresc ,ca roman sa fi om,macar o data pe zi,la momentul cand scrii..

     Răspunde
     +1 -1  0
     • Valenta spune:

      mai, deghizatule, conspiratule, nu folosi NUMELE lui Stefan cel Mare si Sfant, ca se va ridica din mormant si te va trece prin SABIA LUI… ca Stefan era manios ” si de grabu varsatoriu de sange…” dupa cum il descrie Grigore Ureche.

      Ia seama, ca romanii inca nu au pierdut discernamantul.

      +1 -1  0
     • Valenta spune:

      Giordino,
      el nu este roman, si nici basarabean, asta se vede din expresiile lui. El este un evreu deghizat, folosind numele lui Stefan cel Mare.

      +1 -1  0
  • Valenta spune:

   straniu, ca Romania acorda cetatenie mai repede ne-romanilor decat romanilor din Basarabia! Aici este o MARE NEDREPTATE!

   Răspunde
   +1 -1  0
  • dova spune:

   Vlad , cred ca cel mai bun lucru e sa nu raspunzi si sa nu reactionezi la oamenii care au cazut cu capul in jos de pe soba cand erau mici. Nu se mai lecuieste asa cava.

   Pentru istoricul Stavila: rusine de asa blog, nu stiu de ce anume aici s-au adunat fanaticii si au prefacut un blog, care la incepu se vroia istoric t, intr-o tribuna a lor.
   Poate nu sunt la curent cu ceva, si Dl Stavila este si el “de-al lor”, poate se cunosc, daca dlui ii sustine in asa fel….
   PACAT

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 27. Marian spune:

  Saiturele aduse in comentarele de sus de Valenta nu au nici o legatura cu poporul evreu,ci exprima provocatii facute de persoane in cateva interviuri ,la un grup la care apartin.Fiecare din ei si-au cerut scuza m-ai tarziu.Valenta,Daca aduceti saituri,trebuie sa aduse si rezultatele,asa face o persoana care aduce opinii in PRESA !Am inpresia ca nu cunoasteti materia.
  Trebuie sa fiti eqilibrata in PRESA !!!DACA VA INERVEAZA CEVA PERSONAL,ESTE PROBLEMA dvs.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Valenta spune:

   Cred ca stiu cine esti, dupa greselile de gramatica comise.
   Nu esti din Basarabia si nici din Romania, desi stii romana…
   si logica ta imi este cunoscuta…

   La observatia ta nu voi raspunde, in discutie cu tine nu ma provoca.
   Te las sa gandesti ce vrei.
   Salut!

   Răspunde
   +1 -1  0
 28. volare spune:

  As vrea sa fac o mica comentare,ca o persoana obiectiva,despre subiecte care se refera la o natiune s-au la alta.Daca citim cu atentie in paginiile istoriei,gasim ca in fiecare natiune ,sint persoane,care au pacatuit(Crestini,Evrei,Musulmani).Am impresia,ca Istoria nu este intelesa! A intelege Istoria ,trebuie sa intram in situatia din trecut,SI NU SA analizam situatia,dupa gandirea de azi !
  Cine este cu adevarat o persoana cu
  credinta si incredere in Dumnezeu,si cu o minte deschisa si nu infectata de propaganda care este “imprastiata”de fel de fel de grupe interesante,intelege ca pacatuirea unei persoane,este asupra sa,si ca pedeapsa o primeste el insusi,dupa purtarea sa !
  Asemenea se intampla cu o persoana care invinuieste pe altul,din URA ,DUSMANIE,RAZBUNARE,EGOISM….!
  Cine are cu adevarat,IUBIRE in suflet,nu scrie comentarii cu ura…
  Ma mira, ca in ziua de azi,sint persoane cu ganduri asa negative si pline de ura.
  HOMO SAPIENS !?

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Valenta spune:

   Vad ca ai multe pseudonime, dar esti acelasi personaj.

   Noi discutam istoria noastra si despre “eroii” nostri, si despre cei care ne-au adus tara la dezastru. Daca, tangential, tragedia poporului nostru este si din cauza unor evrei, oare este VINA MEA?
   Iar daca se spune ADEVARUL, ai motiv sa ma numesti xenofoba etc.?

   Nu ma intereseaza reprezentantii poporului vostru PERSONAL. Intotdeauna am gandit si am facut BINE lor.

   Daca imi expun parerile, am dreptul la opinie si nu ai nici un motiv sa ma INTIMIDEZI, impunandu-ma sa nu particip la discutie.

   Personal nu am facut ABSOLUT NIMANUI nici un rau si nici nu am intetionat.

   Aici se discuta curentele teroriste din lume si legaturile de unde vin ele. Informatiile aduse sunt din surse citate. Deci, nu sunt autorul.

   Este o MEDOTA folosita de cei care au terorizat acest POPOR INOCENT
   de a-i INCHIDE GURA! Daca eu voi tacea, ADEVARUL IN SINE VA STRIGA in gura MARE! Altii VOR scrie. Adevarul, oricum, va triumfa!

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • Giordino spune:

   Când în secolul XXI un rabin evreu spune că neevreii sunt creaţi numai ca să servească ca măgari evreilor, atunci măi iţic (volare) despre ce să mai vorbim, că nu înţelegem istoria, că trebuie luată în context cu timpul. Azi un evreu de frunte toarnă zoi în cap la toată lumea, ar face bine, după moda voastră , să-şi toarne lui rahat (cenuşă) în cap…

   Răspunde
   +1 -1  0
 29. volare spune:

  Nu va cunosc !
  Fiecare isi poate expune parerea.
  Adevarul nu se “ascunde” in cateva comentarii …….
  Nici o persoana,nici o natiune,nu este vinovata de greselele …….din trecut.
  Cine a pacatuit,a fost pedepsit….
  Scuzati-ma,dar nu va inteleg !
  A iubi ,inseama a ierta !

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Valenta spune:

   Te iert, dar mai mult nu ma ATACA fara motive si nu ma invinui de ceea ce nu este adevarat!

   Răspunde
   +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Dar voi de ce nu ne iubiţi, de ce ne consideraţi goimi. De ce când cineva vă face un rău până nu -l găsiţi şi nu-l pedepsiţi nu vă lăsaţi, de ce nu iertaţi pe nimeni? Dar vreţi noi să vă iertăm toate mârşăviile voastre, toate revoluţiile, toate războaiele, toate crizele financiare, sărăcirea la maximum a naţiunilor prin războaie şi credite nedrepte, nici noi nu vă vom ierta.

   Răspunde
   +1 -1  0
 30. Valenta, nationalitate: ROMANCA spune:

  Nu inteleg: de ce UNII evrei se supara daca le declari nationalitatea lor?
  Oare asta este o ofensa, jignire, or semn de xenofobie?

  De ce ei au nevoie de ATATA conspiratie?

  Eu, de exemplu, ma bucur cand cineva imi spune ca SUNT O ROMANCA!
  CHIAR AS VREA ca toti sa-mi spuna ca sunt o ROMANCA, oriunde as fi.

  Stiti de ce? Pentru ca Romania este o tara FRUMOASA si eu o iubesc foarte mult.
  Eu nu am NICI UN MOTIV sa ascund ca sunt ROMANCA!!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 31. volare spune:

  Nu va inteleg.
  Nu am atacat !
  “Daca citim cu atentie in paginiile istoriei,gasim ca in fiecare natiune ,sint persoane,care au pacatuit(Crestini,Evrei,Musulmani).Am impresia,ca Istoria nu este intelesa! A intelege Istoria ,trebuie sa intram in situatia din trecut,SI NU SA analizam situatia,dupa gandirea de azi !”
  Un popor sanatos,se uita inainte…
  Stefan cel Mare a procedat la fel !
  Trebuie sa avem ca exemplu de la el, si atunci Rasaritul Moldovei va inflorii.

  Răspunde
  +1 -1  0
 32. Valenta spune:

  Ia uitati-va ce SUPARARE DOAR PENTRU FAPTUL ca unor evrei li s-a spus ca sunt “evrei”. De ce le este frica sa se afle cine sunt?!

  Eu, de exemplu, m-as bucura ENORM, sa-mi spuna MEREU, orinde ma voi duce, ca sunt de nationalitate romana! Da, PROVIN din acest POPOR INOCENT si sunt FERICITA ca am o tara FRUMOASA si foarte scumpa – ROMANIA!

  Chiar si daca avem o istorie dureroasa, oricum NOI am pastrat demnitatea si CREDINTA. Nu ne rusinam sa spunem CINE SUNTEM!

  Oare este o rusine si o ofensa sa spui unui evrei ca este EVREU? Nu inteleg cine si prin ce a ofensat in general ERVREII?

  Răspunde
  +1 -1  0
 33. Valenta spune:

  Eu nu spun ca toti evreii sunt la fel ca cei nominalizati mai sus. Mai sper ca sunt si evrei cu adevarata CONSTIINTA si BUNACRESTERE. La sigur ca mai sunt. Gresesc cu ceva daca spun asta?

  Răspunde
  +1 -1  0
 34. Alex spune:

  da bre buna intrebare,da ian aratati un erou bolsevic care no fost bandit.

  Răspunde
  +1 -1  0
 35. la fel cum si toti haiducii nostri au fost niste banditi

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Marian spune:

   HAIDICII NOSTRI,ERAU FOATE VESELI…..! Domnul va ierta ..

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Valenta spune:

    deghizatule, nu lua in deradere iertarea crestina, caci primesti iertare doar daca te caiesti si mai mult nu mai repeti pacatele.

    Răspunde
    +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Haiduci de alde kotovschi – da, dar au fost şi oameni care nu mai puteau suferi batjocurile şi umilinţele la care îi supuneau moşierii austroungari, cămătarii evrei şi alţii .. şi atunci luau calea pădurii şi se răzbunau pe sugătorii de sănge. Nu era vina lor că erau nesocotiţi ca oameni, doar numai ca animale de lucru, tot aşa cum rabinul jidănesc, în secolul XXI, a declarat că neevreii sunt pe pământ numai pentru a slugi jidanilor… Te apucă un dor de haiducie…

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 36. Valenta spune:

  Cantarea Romaniei de Aleco Russo
  Fragment

  O, ţară falnică ca nici una,… Nu eşti frumoasă, nu eşti înavuţită?..
  N-ai feciori mulţi care te iubesc?
  N-ai cartea de vitejie a trecutului şi viitorul înaintea ta…
  pentru ce curg lacrimile tale?..

  Pentru ce tresari?…

  Priveşte, de la miazăzi la miazănoapte, popoarele îşi ridică capul…
  gândirea se iveşte luminoasă pe deasupra întunericului…
  Gândirea, duhul dumnezeiesc ce zideşte, şi credinţa ce dă viaţă…

  lumea veche se prăvăleşte, şi pe ale ei dărâmături slobozenia se înalţă…

  Deşteaptă-te!

  Răspunde
  +1 -1  0
 37. volare spune:

  oh ,R. Moldova
  ce verde si frumoasa esti
  cand soarele isi ridica ochi
  ca o printesa ,tu zambesti

  priveste ,din inima toata
  la noi ,cei de aici,tu vezi
  ca sa simtim,la zi ce trece
  ca mult ,tu ne iubesti

  am fost odata, impreuna
  aminte iti aduci ,atunci ?
  cand la Stefan-ul cel mare
  Moldova,era intreg pamant !

  un vis ,sa spun?
  cam asa ne pare
  dar priveste imprejur
  ce dor , e la fiecare in parte !

  alegerele,bat la poarta
  si fiecare se abate
  dar inima a noastra stie
  ca tu Stefane ,esti aproape !

  R. Moldova
  e in Moldova ,toata
  cum tu atunci,ai pre-vazut
  si cei,ce cred in singurate
  vor ramane,cu gurele cascate ….

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Volare,iti multumesc ….ochi mei sant cu lacrimi …..

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Valenta spune:

    nu mai spune!, ma faci sa rad, deghizatule, esti aceeasi persoana. iti cunosc greselile de exprimare! Se lauda pe sine, cu alt pseudonim!
    Mascatilor! Chiar aveti si o sarbatoare cu MASTI!

    Răspunde
    +1 -1  0
  • Valenta spune:

   volare, marian, Stefan cel Mare – sunteti aceeasi persona.
   fiti atenti ca sunt acelasi gen de greseli de exprimare, gramaticale si de punctuatie, iar principalul DE CANDIRE.

   Esti un deghzat, care acum vrei sa iai in umor crimele comise de evrei in acest teritoriu.

   Răspunde
   +1 -1  0
   Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
  • tania spune:

   Frumoasa tara -scump regat cu cer in veci senin,
   Pamint de roade incarcat si munti da slava plin.

   Frumoasa tara , tainic dor cintat de-atiti martiri
   Mereu ai fost nadejdea lor pe rug si-n prigoniri.

   Frumoasa tara port in gind cu marea de cristal
   cu cei rascumparati cintind din harpa si chimval!

   ****************

   Ierusalim, oras slavit, ce mult eu te iubesc!
   Cu tine-n gind adorm ades , cu tine ma trezesc.

   Vad zidurile tale mari cu porti din pietre vii.
   Si strazi de aur preacurat sapate-n vesnicii.

   Răspunde
   +1 -1  0
   • Valenta spune:

    Frumoasa poezie,

    Dar aici este vorba de PATRIA Cereasca, de Ierusalimul din Imparatia lui Dumnezeu. Da, acolo este Ierusalimul adevarat, zidit din aur si pietre scumpe… si acesta TREBUIE sa fie dorul nostru SUPREM – Patria cereasca, unde se duc sufletele, caci EXISTA la fel cum stim ca exista “Tatal nostru care esti in Ceruri…”

    Caci in lumea asta toate sunt trecatoare, fierul rugineste, carnea se altereaza, lana este mancata de molii, piatra se sfarma…
    Vibratia universala care la inceput a PROVOCAT Bing- Bang-ul – Marea Explozie si in rezultat a aparut cosmosul material, -deci, aceasta Vibratie, provocata de Cuvantul AMIN rostit de Dumnezeu a creat TOTUL dar si va distruge totul ca nu va ramanea piatra pe piatra…

    deja Dumnezeu, prin Hristos, a creat o noua Creatie – un Cer nou si un Pamant nou…

    Cuvantul AMIN este chiar Hristos, conform Ev. Ioan cap. 1, in care se spune:
    “La inceput a fost Cuvantul. si Cuvantul a fost la Dumnezeu si Cuvantul a fost Dumnezeu…” apoi Cuvantul s-a intrupat si a locuit printre noi, plin de har si de adevar… si acest Cuvant este Iisus Hristos…
    Deci, nu este NIMIC in tot UNIVERSUL material si Spiritual care sa fie in afara lui Dumnezeu, in afara vibratiei acestui CUVANT – AMIN – adica a lui IISUS.

    Prin vibratia perpetua a Cuvantului AMIN se mentine ordinea si miscarea in toata creatia.
    Caci Dumnezeu dupa ce s-a gandit ca sa creeze LUMEA, multumit fiind a rostit: AMIN! – adica : Asa este, sau: asa sa fie! – pentru ca la Dumnezeu exista NUMAI TIMPUL PREZENT!

    Cine esti, tu, omule, ca sa te impotrivesti Lui? Cine esti, tu, CREATURA, ca sa te impotrivesti CREATORULUI care numai cu gandul si cuvantul POATE CREA spatii imense, nenumarate… Cine mai indrazneste sa se opuna Acestei PUTERI imense?

    Răspunde
    +1 -1  0
  • Valenta spune:

   nu insira aberatii, deghizatule.
   E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune, insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune…

   Răspunde
   +1 -1  0
 38. NYK spune:

  VALENTA…
  cu ce sabie a lui STEFAN cel MARE SI SFANT ameniti,cu acei ce ati dat-o turcilor-ar fi bine,domniei sale, sa-l lasti sa se odihneasca`mpace,caci de se v-a trezi,in primul si primul rand,vor zbura capurile voastre,care ati vandut tara,iar acu o faceti pe patriotii.
  in al doilea rand,tema hu-i despre domnia sa….ci despre un”haiduc”,cu care nu s deosebeste cu nimic de voi-avand acelas scop de jaf,pe spinarea poporului,insa voi o faceti pe tema”patriotizmului”,ducand la destabilizarea economica a tarii, bravo lui Vorona,PCRM,avand deschisa lozinca;”spre o victorie a voronizmului in RM.

  Răspunde
  +1 -1  0
 39. NYK spune:

  Daca esti toanta,ar fi necesar sa-ti pui ochelarii,si sa citesti mai bine,dar nu sa te arunci la orice,umbra,VOI ATI FOST SI TOT VOI SANTETI ACEIA,CARE ADUCETI KOMUNISTII LA PUTERE,ACEASTA O FOST LA SFARSHITUL ANILOR,90,SI TOT ACUM SE REPETA-SFARSITUL LUI 2010,FIIND INTRO AGONIE,CA NU MAI DEOSEBITI,NIMIC UMAN,BINE DAR ACESTA NU IMPORTA,PRINCIPALUL E KA VOI cu kgb-stul si altii de tipul vostru e timpul sa va adresati la PSIHIATRU,caci v-ati epuizat ca patrioti.

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Valenta spune:

   NYK-a
   esti un “mare” NICA, adica un nimic, daca folosesti asa cuvinte.
   Esti un komunist ENERVAT – (nu-ti zic ca altii – komunistoid) – iata cine esti. Nu te enerva, oricum vom striga in gura mare in PNAM numarandu-va pe ultimii dintre voi:
   Unul, doi – komunistii la gunoi!

   Răspunde
   +1 -1  0
 40. Mihai spune:

  Cititi ce srie eminescu despre evrei,asta spune tot.

  Eminescu – un necunoscut !

  DOINA
  (varianta necenzurata)

  De la Nistru p?n’ la Tisa
  Tot Rom?nul pl?nsu-mi-s-a
  Ca nu mai poate strabate
  De-at?ta strainatate.

  Din Hotin si p?n’ la Mare
  Vin Muscalii de-a calare,
  De la Mare la Hotin
  Mereu calea ne-o atin;

  Din Boian la Vatra Dornii
  Au umplut omida cornii
  Si strainul te tot paste,
  De nu te mai poti cunoaste.
  Sus la munte, jos la vale
  Si-au facut dusmanii cale;

  Din Satmar p?na ‘n Sacele
  Numai vaduri ca acele.
  Vai de biet Rom?n saracul,
  Indarat tot da ca racul,
  Nici ?i merge, nici se ‘ndeamna,
  Nici ?i este toamna toamna,
  Nici e vara vara lui
  Si-i strain ?n tara lui.

  Dela Turnu ‘n Dorohoiu
  Curg dusmanii ?n puhoiu
  Si s-aseaza pe la noi;
  Si cum vin cu drum de fier,
  Toate c?ntecele pier,
  Sboara paserile toate
  De neagra strainatate.

  Numai umbra spinului
  La usa crestinului.
  Isi desbraca tara s?nul,
  Codrul – frate cu Rom?nul -
  De secure se tot pleaca
  Si isvoarele ?i seaca
  Sarac ?n tara saraca!

  Cine-au ?ndragit strainii
  M?nca-i-ar inima c?nii,
  M?nca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia.

  Stefane, Maria Ta,
  Tu la Putna nu mai sta,
  Las’ Arhimandritului
  Toata grija schitului,
  Lasa grija Sfintilor
  In sama parintilor,
  Clopotele sa le traga
  Ziua ‘ntreaga, noaptea ‘ntreaga,
  Doar s-a ‘ndura Dumnezeu
  Ca sa-ti m?ntui neamul tau!

  Tu te ‘nalta din morm?nt
  Sa te-aud din corn sun?nd
  Si Moldova adun?nd.
  De-i suna din corn odata,
  Ai s-aduni Moldova toata,
  De-i suna de doua ori
  Iti vin codri ‘n ajutor,
  De-i suna a treia oara
  Toti dusmanii or sa piara
  Din hotara ?n hotara,
  Indragi-i-ar ciorile
  Si sp?nzuratorile!

  Cine ne-au dus Jidanii
  Nu mai vaza zi cu anii
  Ci sa-i scoata ochii corbii
  Sa ram?e ‘n drum cu orbii
  Cine ne-au adus pe Greci
  N’ar mai putrezi ?n veci
  Cine ne-au adus Muscalii
  Prapadi-l-ar focul jalei
  Sa-l arza sa-l dogoreasca
  Neamul sa i-l prapadeasca

  Cine tine cu strainii
  M?nca-i-ar inima c?nii
  M?nca-i-ar casa pustia
  Si neamul nemernicia

  Răspunde
  +1 -1  0
  • zyx spune:

   Eminescu,are poeme frumoase.
   Scrie si el ce aude…prin Botosani…
   citeste:
   http://moldova.net/archive/t-1369.html
   Fi atent,la cuvant,ca este ca un cutit…

   Răspunde
   +1 -1  0
   • zyx spune:

    Mihai,m-ai vezi:
    ” În Iasi, Mihai Eminescu a avut ocazia sa intre in contact cu viata evreiasca. El este primul jurnalist roman care a scris despre teatrul evreiesc Avram Goldfaden, admirind jocul actorilor si atmosfera destinsa creata de acestia.
    In 1877, Mihai Eminescu se mută la Bucureşti, unde până în 1883 este redactor, apoi redactor-şef (în 1880) la ziarul Timpul. Desfăşoară o activitate publicistică excepţională, care- i ruinează însă sănătatea. Acum scrie marile lui poeme (seria Scrisorile, Luceafărul, etc.). În iunie 1883, surmenat, poetul se îmbolnăveşte grav, fiind internat la spitalul doctorului Şuţu, apoi la un institut de lângă Viena. În decembrie îi apare volumul Poezii, cu o prefaţă şi cu texte selectate de Titu Maiorescu (e singurul volum tipărit în timpul vieţii lui Eminescu). Anii
    10 Kara, I-Contributii la istoria obstii evreilor din Iasi, Hasefer, 1997, p.43
    4

    dintre 1883 şi 1889 sunt ani de boală, cu reveniri şi recăderi din ce în ce mai dese. Practic, nu scrie nimic sau foarte puţin. Mihai Eminescu se stinge din viaţă la 15 iunie 1889 în casa de sănătate a doctorului Şuţu11.
    Este greu de explicat antisemitismul lui Mihai Eminescu. In secolul al 19-lea s-a înregistrat o intensä emigratie evreiascä spre principatele Române (Vechiul Regat), în special spre Moldova. Citez Carol Iancu spune: “In 1803 existau în Moldova circa 30000 evrei, în 1848 circa 60000, recensamîntul din 1859 cifrîndu-i la 118922”12. Dupa Unirea Principatelor (1859), domnitorul A.I.Cuza, care i-a numit pe evrei „romani de cult mozaic”, a depus toate eforturile pentru a grabi emanciparea „romanilor de rit israelit”, dar inlaturarea acestuia de la domnie si aducerea in tara a printului Carol de Hohenzollern a insemnat pentru evrei instaurarea unui nou regim de vexatiuni, pentru ca prima Constitutie moderna adoptata in 1866, in loc sa fi consfintit dreptul la cetatenie pentru locuitorii evrei considerati pamanteni si hrisoveliti, i-a transformat prin articolul 7 in apatrizi. Initial, Ion Bratianu a promis acordarea cetateniei pentru evrei, dar, in final, sub presiunea unor grave tulburari antisemite de strada si a protestelor din parlament, s-a introdus aliniatul 2 la articolul 7 in urmatorii termeni : Numai strainii de rituri crestine pot dobandi impamantenirea oficializandu-se astfel o problema evreiasca in societatea Romaniei moderne. Desi obligati sa efectueze serviciul militar si sa se supuna tuturor legilor tarii, desi plateau toate contributiile si impozitele ca toti ceilalti locuitori, evreii au devenit straini, supusi unui regim restrictiv si discriminatoriu.
    Asadar, pe vremea lui Eminescu evreii din România erau în majoritate emigranti recenti, multi intrati ilegal în tarä. In opinia publicä a vremii, existau 2 curente: filosemitii cereau ca tuturor evreilor sä li se dea neconditionat cetatenia românä, cu toate drepturile corespunzatoare, si antisemitii. Antisemitii spuneau cä cetatenia românä nu trebuie acordatä acestor evrei decît pe baza de cereri individuale, analizate pentru fiecare caz în parte. Eminescu s-a situat în cea de-a doua categorie.
    Este greu de explicat antisemitismul lui Mihai Eminescu. In secolul al 19-lea s-a înregistrat o intensä emigratie evreiascä spre principatele Române (Vechiul Regat), în special spre Moldova. Citez Carol Iancu spune: “In 1803 existau în Moldova circa 30000 evrei, în 1848 circa 60000, recensamîntul din 1859 cifrîndu-i la 118922”12. Dupa Unirea Principatelor (1859), domnitorul A.I.Cuza, care i-a numit pe evrei „romani de cult mozaic”, a depus toate eforturile pentru a grabi emanciparea „romanilor de rit israelit”, dar inlaturarea acestuia de la domnie si aducerea in tara a printului Carol de Hohenzollern a insemnat pentru evrei instaurarea unui nou regim de vexatiuni, pentru ca prima Constitutie moderna adoptata in 1866, in loc sa fi consfintit dreptul la cetatenie pentru locuitorii evrei considerati pamanteni si hrisoveliti, i-a transformat prin articolul 7 in apatrizi. Initial, Ion Bratianu a promis acordarea cetateniei pentru evrei, dar, in final, sub presiunea unor grave tulburari antisemite de strada si a protestelor din parlament, s-a introdus aliniatul 2 la articolul 7 in urmatorii termeni : Numai strainii de rituri crestine pot dobandi impamantenirea oficializandu-se astfel o problema evreiasca in societatea Romaniei moderne. Desi obligati sa efectueze serviciul militar si sa se supuna tuturor legilor tarii, desi plateau toate contributiile si impozitele ca toti ceilalti locuitori, evreii au devenit straini, supusi unui regim restrictiv si discriminatoriu.
    înaintea celui de-al 2-lea räzboi mondial destui de multi evrei vorbeau româneste în familie (în Vechiul Regat, chiar majoritatea evreilor), existau casatorii mixte si chiar convertiri la crestinism. Este adevarat ca Eminescu uita de anumite constringeri pe care le aveau de indurat evreii. El idealizeaza clasa taraneasca, comparindu-i pe evrei cu taranii romani. El se întreabã: “Ce sunt acesti oameni ? “Tarani ? Nu sunt. Proprietari, nu ; învatati , nici cit negrul sub unghie; fabricanti, numai de palavre; meseriasi nu, breasla cinstita n-au, ce sunt dar? Uzurpatori, demagogi, capete desarte, lenesi care traiesc din sudoarea poporului fara a o compensa prin nimic, ciocoi boierosi si fudui, mult mai înfumurati decât coboritorii din neamurile cele mai vechi ale tarii”. Eminescu face greseala de a considera ca meseria de comercinat reprezinta o meserie “parazita”, “neproductiva”. De asemenea, pe el il nemultumeste faptul ca evreii lucreaza cu banii si nu cu materiile prime, acest fapt demonstrind ca el a fost supus prejudecatilor timpului.
    Totusi, Eminescu nu i-a considerat niciodatä pe evrei o rasä inferioara, ba chiar le reproseaza cä nu se casatoresc cu românii. Din cele scrise de el rezultä cä, o data cu adoptarea de catre evrei a limbii române (ceea ce s-a si întîmplat pe scarä larga în veacul 20), încetatenirea evreilor e admisibila.
    Alina Savin
    12 iunie 2006
    Poitiers, Franta

    Răspunde
    +1 -1  0
    Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
    • Giordino spune:

     Alina, mai citeşte cum a fost tratat Eminescu la Viena, unde a fost dus cu dea sila la cererea evreilor şi acolo impus să respire mercur., care destruge creerul… Cred că procesul privind asasinarea lui Eminescu de către evrei va scoate la suprafaţă adevărul… De ce nu sau publicat poeziile lui în timpul vieţii? De ce şi până azi mai sunt lucrări interzise pentru publicare în România? Peste tot laba jidănească…. Şi ajunge să ne mai înjosim şi să ne îndreptăţim în faţa unor criminali. Noi nu suntem creaţi de Dumnezeu să fim măgarii jidanilor… asta trebuie de le spus lor…Pe unde au locuit peste tot au fost urâţi de băştinaşi datorită lăcomiei şi răutăţii lor….

     Răspunde
     +1 -1  0
 41. Valenta spune:

  Text şters. Vă rog să comentaţi la temă.

  Răspunde
  +1 -1  0
 42. Valenta spune:

  Text şters. Vă rog să comentaţi la temă.

  Răspunde
  +1 -1  0
 43. Valenta spune:

  Text şters. Vă rog să comentaţi la temă.

  Răspunde
  +1 -1  0
 44. Valenta spune:

  dle Stavila,
  au fost comentarii chiar la tema. Am chemat la POCAINTEI EVREII care au adus aceasta zaraza comunista, ateismul etc… au comis atatea crime in istorie…
  Restabiliti-le, Va rog. Caci TEMA nu este ingusta, sa nu fim ca un cal cu “perdele” la ochi, care nu vede mai mult decat foarte LIMITAT!
  Daca nu – sunt dezamagita de dvs. si nu voi mai scrie nici un rand mai mult…
  Basta!

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 45. Valenta spune:

  Jos CENZURA!
  Jos CENZURAAAAAAAAAAAAA!

  Răspunde
  +1 -1  0
 46. Valenta spune:

  voi publica pe alte blog-uri ca dvs. apricati cenzura NEMOTIVATA!

  Răspunde
  +1 -1  0
 47. Valenta spune:

  RU-SI-NE ca imi limitati dreptul la exprimare. Rusine!

  Răspunde
  +1 -1  0
 48. Valenta spune:

  Jos cenzura ateista! Jos cenzura comunista!

  Pentru ce studiati persecutiile sovietice, daca dvs. continuati ca sa NKVDistii sa INCALCATI dreptul la opinie, la exprimarea convingerilor?

  Restabiliti comentariile mele si lasati vizitatorii sa se expuna
  daca sunt sau nu O ABATERE DE LA TEMA. DATI-MI O SANSA!

  Răspunde
  +1 -1  0
 49. zyx spune:

  D. Stavila:
  Apropo,…….
  “Obraznicul se vara in sufletul omului,da navala ca porcul si se tine dupa tine,ca manzul dupa iapa”.
  “Celui fara rusinare,de-i dai ceva obraz,sare sa ti se urce-n spinare.”
  “Omul trage la om,si dobitocul la dobitoc”.
  “Omul fara intelegere sanatoasa si fara de dragoste catre omenire,catre dreptate,catre cinstire si catre dunezeiasca facere de bine,el nu e om,ci fiara”.
  “Acel ce pentru-a lui tara,
  in in fapta face folos,
  orce rau il impresoara
  nu o lasa bucuros.

  Iar acel ce nu lucreaza
  la edificiul comun
  singur se expatriaza
  caci nimic nu face bun”.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 50. NYK spune:

  SANSA TA,VALENTA,E SA TE ADRESEZI LA PSIHIATRU…dl.STAVILA,ARE DREPTUL DE A EXCLUDE TOT CEI IN AFARA TEMEI…ACSTA-I BLOGUL DUMNEALUI,SI NU-SI POATE PERMITE,CA NISTE DEBILI CA TINE SA-L COMPROMITA…
  CE TI-AU FACUT EVREII,TIE PERSONAL?
  PANA ACUM RUSII TI-AU STAT IN CALE,DE ACUMA EVREII…NU UITA CA NICI PRINR’O NATIE NU VEI GASI SFINTI…SI MAI ALES INTRE ROMANI,CARE TOT DEAUNA AU FOST GATA SA SE MANANCE UNUL PE ALTUL,NUMAI SA NUSE AJUTE…

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Konecino la psihiatru – doar ştim că toţi psihiatri erau evrei şi în vremea sovietică. Dacă nimereşti pe mâna lor precis devii nebun, că asta lii misiunea; uciderea minţii şi transformarea omului în legumă…

   Răspunde
   +1 -1  0
 51. NYK spune:

  VALENTA TU, vanatorul deKGB,STALINUS SI ALTII DE TIPUL TAU,SANTETI UN FENOMEN AL TRECUTULUI…DE CAND VE POSTATI,N-AM VAZUT NIMIK FOLOSITOR SPRE BINELE TARII ATAT DAOR,CA VA REPETATI CU UNA SI ACEASI CURATA UTOPIE ANTICA,SI CU ZABALELE DE NEBUNI….VEDETI NU CONTAMINATI LUMEA,CA-CI SI ASA BOLI SANT DEAJUNS

  Răspunde
  +1 -1  0
 52. Valenta spune:

  Va place dle Profesor Stavila ce scrie NYK? Asta-i la TEMA? Asta acceptati??

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   La jidani nu se refuză nici un comentariu, doar numai ei sunt oameni… Şi apoi încearcă să le închizi gura: se începe un hai şi un urlet… de parcă au turbat toţi lupii în pădure… Astai democraţia lor, în schimb la tot pasul: închideţi tema, ştergeţi comentariile, cui slujiţi domnule Stăvilă, cum de vă permiteţi să discutaţi problema jidăneaască. locul vii la bibliotecă, că noi vom comenta….. şi tot aşa..

   Răspunde
   +1 -1  0
 53. Valenta spune:

  Dl profesor Stavila s-a ascuns dupa copaci de frica sustinatorilor lui Kotovski@company; in plus a inchis GURA conationalilor, si-a astupat urechile in fata constiintei.

  Eu am scris la TEMA, si anume DESPRE CALEA de iertare a banditilor, a celor din structurile criminale care inca mai fac rau in acest spatiu. Da, Pocainta este calea reconcilierii. Chiar si Dumnezeu iarta doar pe cei care se pocaiesc si nu mai fac raul.
  Deci,
  Eu am descris CALEA IERTARII si nu, eventual, cum ar fi drept, a razbunarii…

  N-am sa-i zic nimic dlui Stavila, decat sa asculte de GLASUL propriei constiinte, daca o mai are TREAZA! Caci anume prin CONSTIINTA ne vorbeste si ne mustra Dumnezeu.

  Răspunde
  +1 -1  0
 54. Valenta spune:

  Ia uitati-va, s-a scandalizat tot mossadul ca le-am spus unor evrei ca sunt evrei. eu numai cu atata am pacatuit in comantariile mele la declaratiile rabinului-sef…
  dar cautati in internet si veti gasi multe replici mai usturatoare date de Personalitati mari la aceasta declaratie, absolut condamnabila.

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 55. volare spune:

  O superba melodie a lui Fuego:M-ie dor de tine,mama…

  http://www.youtube.com/watch?v=AKqMfVZwarY&feature=related

  Răspunde
  +1 -1  0
 56. Valenta spune:

  Cat este de adevarat?

  http://bataiosu.wordpress.com/2010/08/11/al-treilea-razboi-mondial-e-inevitabil-iranul-da-lovitura-de-gratie-intereselor-occidentului-teheranul-renunta-la-euro-si-dolar-in-tranzactiile-cu-petrol/

  România se pregăteşte pe şest de război: Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea primi amendă dacă nu se prezintă la centrele militare de recrutare. Traian Băsescu: În cazul unui conflict Iran-Israel, România va fi un partener loial al NATO şi al Israelului

  România se pregăteşte pe şest de război: Tinerii care au împlinit 18 ani ar putea primi amendă dacă nu se prezintă la centrele militare de recrutare. Traian Băsescu: În cazul unui conflict Iran-Israel, România va fi un partener loial al NATO şi al Israelului
  26 octombrie, 2010

  Senatorii au adoptat, luni, un proiect de lege care prevede sancţionarea cu amendă între 100 şi 300 de lei a bărbaţilor români care nu se prezintă, în şase luni de la împlinirea vârstei de 18 ani, la centrele militare pentru luarea în evidenţă şi consemnarea opţiunilor privind îndatoririle militare, transmite Mediafax.

  acum vizavi de declaratiile raqbinului sef?

  Răspunde
  +1 -1  0
 57. Valenta spune:

  http://www.badpolitics.ro/acuzatii-dure-in-haiti-se-practica-furtul-de-organe-iulian-urban/

  la tema: practicile celor ce se considera superiori celorlalti.

  Răspunde
  +1 -1  0
 58. Vasile spune:

  Foarte multe articole despre acest criminal Kotovschi ,pe baza de materiale din arhiva,la inceputul anilor 90 au fost publicate de catre jurnalistul BORIS VIERU in ziarul Literatura su arta.Ne spuneau la scoala ca Kotovschi a murit dintr-o inpuscatura a comunismului,dar de fapt acest bandit a fost impuscat de bodiguardul sau,care la prins cu sotia sa in pat in casa acestuia.Iata asa comisari bolsevici au condus cu poporul sovietic.

  Răspunde
  +1 -1  0
 59. tania spune:

  Multumiri administratorului blogului dlui Stavila ; tema propusa a fost interesanta.
  Mi-a placut , ca multi n-au ramas indiferenti fata de subiectul propus, si-au expus parerile. Cred eu , ca tema a fost discutata amplu si multilateral, eu personal am aflat unele lucruri noi .

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani
 60. Valenta spune:

  Catre toti oamenii de BUNA credinta,

  Fiti vigilenti. Traim timpuri foarte incerte si confuze. Tema propusa de dl Stavila, evenimentele elucidate, desi petrecute cu aproape un veac in urma, totusi, vedem, ca deseneaza niste relatii care ne suntg DUREROASE SI AZI. Asta arata cat de actuala poate fi o tema istorica.

  Fiti vigilenti, OAMENI BUNI si RUGATI-VA in inima voastra lui Dumnezeu pentru PACE in intrega lume, Pentru pastrarea echilibrului mondial, pentru restaurarea unei civilizatii a echitatii, a bunastarii generale, a iubirii intre oamenii de orice nationalitate si credinta, pentru dominatia adevarului si dreptatii.

  Nu va fie frica de ce rai, caci locul lor este alaturi de satana – in iad.
  Spun asta reieisind din realitatea de azi din lume. Pastrati calmul si pacea, rugati-va lui Dumnezeu neincetat, Caci Dumnezeul IUBIRII, Dumnezeul ADEVARULUI si al DREPTATII, Dumnezeul Luminii – Creatorul si Mantuitorul nostru – este Atotputernic si Atotprezent si El chiar daca ingaduie un timp celor rai sa-si faca mendrele, oricum, Dumnezeu TINE SUB CONTROL toate .
  Pastrati PACEA si Bunavointa. Caci este scris ca cei PLINI DE PACE vor mosteni Pamantul. Pastrati IUBIREA, Adevarul si LUMINA, Caci dupa Iubirea din inima voastra va va Recunoaste Dumnezeu ca sunteti AI LUI.

  Noi suntem crestini si urmam IUBIREA si PACEA!

  Răspunde
  +1 -1  0
 61. NYK spune:

  GIORDINO…
  TARA MEA-I MOLDOVA,unde m-am nascut,unde am crescut si mi-am facut studiile,sant roman basarabean…si nu roman ai ROMANIEI mari,fiindca nu cred in asa tara unde pana acum; nici un domnitor,de la STEFAN cel MARE, nici un rege,nici un conducator n-o dus-o pana la capat…dupa cum ne arata istoria majoritatea au fost ucisi de patrioti,pai cum altfel sa-i spui, pana cand si sabia lui STEFAN cel MARE a fost data miseleste turcilor fara nici o lupta

  Răspunde
  +1 -1  0
  • Giordino spune:

   Fii atent la patrioţii care au ucis domnitorii. Sabia au dat-o fanarioţii greci. E greu să ţii o ţară înconjurată de naţiuni hulpave şi care prin toate metodele se stăruie să destabilizeze această ţară. Ce fac ucrainenii, toată istoria lor mică au încercat să ne anexeze, spun cele mai urâte bancuri. Uităte cum trăiesc ruşii, mor de foame în provincie, dar rusia cheltuie miliarde cu Transnistria şi pentru susţinerea coloanei a V-a de porcălani…Şi aşa a fost tot timpul. E greu să fii o naţiune mică şi deaceea trebuie restabilită România Mare, ca nu fiecare săţi bage dejetul în … Dar tu zici….

   Răspunde
   +1 -1  0
 62. Patriot spune:

  Paremi-se buneii (strabuneii) autorului, fost-au expropriati de Grigore Cotovschii pe timpuri si acum autorul se razbuna in asa mod!!!

  Răspunde
  +1 -1  0
 63. Fiti atenti.oameni buni:ati fost expusi la multa informatie adusa din saiture care dăunează adevarul! Vă sfătuiesc sa căutati singur în
  http://Www.google.ro subiectele .ca sa nu fiti traşi pe sfoară.
  Moldova noastra.işi caută un drum nou spre
  Ue.dar cu o găndire din evul mediu.vom rămăne pe loc.ca o ţara săraca si singuratecă.
  Si romănia se luptă cu trecutul.dar acum merge pe un drum neted cu mult curaj. Nu ascultati gurele rele. Bravo
  Romănia mare !

  Răspunde
  +1 -1  0
  Aflaţi cine au fost strămosii Dvs. din ultimii 300 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


- 6 = doi

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>